crazyinter
1 değerlendirme
23 Haziran 2008 tarihinde eklendi
SÜPER kelimesi bu film için az kalır. Psikolojik Gerilim Max Seviyede. Tüm Oyuncular Filmin Hakkını vermişler. Arkadaşların dediği gibi bu film anlatılmak istenen mesaj ve final i için mutlaka izlenmeli.
Böyle acayip yaratıklarla dolu bir filme 10 üzerinden 8 verdirecek tarzda bir film çekilebileceğine inanamazdım. Ancak bu film cidden diğer saçma sapan yaratık filmlerinden farklı. Filmi kendi konusu içinde anlamlandırabildiğinizde, filmin vermek istediği mesaj ve bunun ötesinde insanda bıraktığı duygular (film boyunca ve özellikle de filmin son sahnesinde) cidden çok farklı. Evet oyunculuklar çok üst düzey değil ancak kötü de değil bence. Bence bu film fantastik gerilim filmleri arasında üst sıralarda yer alabilecek bir film. Ancak arkadaşların da bahsettiği gibi filmden korku atmosferi ya da ani ataklarla korkutmaya dayalı bir korku filmi mantığı beklerseniz elinizde ancak 1-2 tane sahne ile kalırsınız. Mist için korku değil ama fantastik gerilim diyebiliriz sanırım.
filmin kesinlikle diğer abuk sabuk korku yaratık filmleriyle alakası yok,herşeyden önce filmin vermek istediği mesaj çok değişik ve kayda değer bence.boş zamanlarınızda değil mutlaka oturup izlemeniz gereken bir film...
sanırım çoğu kişi aynı fikirde sadece final sahnesi için bile izlenebilecek bir film . king işini biliyorr film müziği de harika ismini bilen varsa paylaşırsa sevinirim
basit bir konu ancak bu kadar inandırıcı olabilirdi,,hakikaten, gerçekten o anları yaşıyormuşsunuzcasına bir duyguya kapılabilirsiniz,,bence basit senaryoyla güzel/izlenesi olan nadir filmlerden,,,
filmden korkudan çok insanların hayatta kalabilme mücadelesini ön plana çıkarmışlar ve çokta başarılı bir film olmuş beni çok etkiledi sonuda çok trajik bitiyor.
gercekten güzel ve harika bi korku film diyer sis le ilgili film lere göre bu daha süper izleyin bence konusu cok iyi olmasada efek ve sahneler film biraz deger katiyor > E.E
Beyazperde yazarının eleştiri yazısına kesinlikle katılmıyorum, bu film birden fazla katmana sahip, olması gerektiği kadar entellektüel ve bir o kadar da etkileyici. Ayrıca sinema tarihinin en güzel sonlarından birine sahip, evet biraz tuhaf ama sarsıcı. Bu kadar güzel bir film üzerine eleştiri yazısı yazmak pek kolay olmasa gerek, o yüzden bu filmi mutlaka izleyin. Ayrıca yedinci sanatın açılımlarına uzanırken son dakika golü gibi yaklaşımlar kullanmak insanı ele veriyor benden söylemesi. Karşımızda "akşamki maç öncesinde elimize popcornu alıp eğlenmek isteyeceğimiz" bir film çıkmıyor çünkü.
Ben bu filmi beğendim..Nedeni etrafta artık konusunu ezberlediğimiz birçok gereksiz korku filmi dolanırken bu filmin korkunun yanı sıra başka şeyler de katmasıdır..Burada ki dram öyle başarılı ki söylediğim gibi korkuyu 2.planda bırakacak vaziyette..Artık uçan kaçan yaratıkları doğal sayıyorum çünkü..Ancak filmin sonu bir hayli 'şaşırtıcı' olsa da mantıken uyumlu bulmadım ne yazık ki..Herşeye hazırlıklı olun derim (:
Sadece finali çin bile izlenmeye değer 1 çalışma.Olağan Şüpheliler den sonra beni dumur eden nadir filmlerden biri.İnsanoğlu çaresiz kaldığında nasıl dawranabiliri çok güzel anlatmış.Mutlaka izleyin,8/10
gercekden seyrettıgım en ii stephen kıng uyarlamalarından biri daha işte yonetmen 'frank darabont' ısrarla en ii yorumculardan biri 'shawshank redemption' ve 'green mile' dan ztn kendi kalıtesını belli etmiş bir yonetmen.film cok gercekçi anlatılmış yani o durumda kalınırsa ancak bu sekılde davranılırdı abartısız ve insanların davranışları tavırları ortam hersey gayet dogal olmuş..yaratıklarla mucadele etmeleri konusu yaratıkların türleri ozellıklerı hersey cok iidi gerılım gayet guzeldı ve en onemlisi unutulmayacak finali.mutlaka gorun bu fılmı dıorum.