Öldüren Sis
3,7

teomansonmez
teomansonmez

6 Mart 2008 tarihinde eklendi
stephen king'in 1950′lerin canavar filmlerini andıran bu öyküsü,daha önceleri esaretin bedeli ve yeşil yol gibi başarılı king uyarlamalarıyla adını duyuran oscar adayı,usta yönetmen frank darabont'un imzasını taşıyor.darabont sadece filmin yönetmenliğini üstlenmekle kalmamış aynı zamanda filmin senaryosunu da kendisi yazmış.maliyeti toplam 15 milyon doları bulan the mist,kesinlikle stephen king'in carrie,the shining,salem's lot,the dead zone,christine,children of the corn,pet's semetary,misey,dolores,the dark half,esaretin bedeli,yeşil yol,apt pupil,gizemli yabancı,düş kapanı,gizli pencere ve 1408′den sonraki en başarılı uyarlaması.darabont the mist'de öyküye fazlasıyla sadık kalmış.bu da benim gibi king hayranlarını çok memnun edecektir.özel efektlerin daha arka planda kaldığı filmde;çaresizlik,kapana kısılmışlık,bilinmeyenin yarattığı korku ve panik çok iyi yansıtılmış gerçekten.özellikle başlarda marketin içi en güvenli bölge iken sonradan dışarısı kadar içerisi de büyük bir tehlike haline geliyor.dışarıda sisin içinde gizlenen ölümcül yaratıklar içeride ise kökten dinci,çılgın,muhafazakar insanlar var.stephen king,ilk romanı carrie(göz)'deki deli ve dindar margaret white gibi bu uzun hikayesinde de bayan carmody adında benzer bir kadın karekter yerleştirmiş öykünün göbeğine.king'in çıldırmış kahramanları genellikle dinle kafayı bozmuş kadınlar oluyor zaten.misery'deki saplantılı deli hemşire annie wilkes'da öyleydi mesela.ancak aynı stephen king'in bir başka romanı desperation'da kahramanların yaratığı alt edebilmek için tanrı'ya sığınmaları da bir o kadar saçma.anlaşılan king,dindar okurlarını da üzmek istememiş.the mist' e tekrar geri dönersek;film başarılı oyunculuklarıyla da dikkat çekiyor.thomas jane, marcia gay harden, laurie holden ve william sadler çok iyi performans sergilemişler.hele ki son zamanlarda pek çok filmde görmeye başladığımız bayan carmody olarak karşımıza çıkan marcia gay harden'ın oyunculuğu harika.filmin ana kahramanı,bir çocuk babası,ressam david drayton'ı canlandıran thomas jane'de uzaylı yaratıkların istilasını konu alan king'in düş kapanı'ndan sonra bu filmle ikinci kez bir stephen king uyarlamasında daha başrolü oynamış oluyor.amerikan halkının ortak korkusu haline gelen terör ve 11 eylül paniğini the mist daha da arttırmış olmalı.çünkü özellikle 11 eylül günü iki kuleninde yıkılışının ardından olayı izleyen insanlar toz dumana karıştıktan sonra en yakındaki dükkanlara sığınmış ve tıpkı bu filmdeki sis gibi heryer koca bir duman bulutuyla kaplanmıştı.bu açıdan the mist çok önemli.romanı okuyanlar bilirler king hikayenin sonunu okuyuculara bırakmıştı.ama darabont son derece çarpıcı ve güçlü bir finale imza atmış.müzikleriyle de fazlasıyla etkileyici bir son olmuş.sonuç olarak öldüren sis başarılı özel efektleri ve frank darabont'un başarılı yönetimiyle iyi bir stephen king uyarlaması.mutlaka ama mutlaka izlenmeli.
filmkolik23
filmkolik23

6 Mart 2008 tarihinde eklendi
film ilk bölumu çok durgun ama ikinci sahnesi gerçekten izlemeye deger.Nasıl bıttını anlamıyorsun.finale gelince sırf o sahnesi için izlenilir bu film bomba..:D
tolgahanarslanta
tolgahanarslanta

6 Mart 2008 tarihinde eklendi
fılm basta sıkıcı ,kotu ve sacma gelebılır am ıkıncı bolume dogru toparlanıyor saten s.king tarafından ele alınmıs bır seneryo fılmın son kısmı mukemmeldı dram kategorısınede gırebılır bu fılm :) ıslemeyenler ıcın fılm ın ıslenmeye deer oldunu soleyebılırım
fobilgi
fobilgi

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
bence güzel bir filmdi insan gruplarının zor durumlarda ve baskı altındayken yaşadığı psikolojik travmaları güzel anlatmış...

filmin sonunu izlemeyen arkadaşlar çook şey kaçırmış filimde harika bir son sizi bekliyor son sahnedeki oyunculuk bence oskarlık :) zevkler ve renkler tartışılmasada fikrimi beyan edeyim istedim
nurselly
nurselly

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
fragmanları izleyemiyorum aslında izlenebiliyormu onuda bilmiyorum bi aydınlatırsanız sevinirim:)
nrgz81
nrgz81

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
Stephen King'in romanlarını perdeye en iyi uyarlayan yönetmen herhalde Frank Darabont.Bol efek az diyaloglu bi korku filmi izlemek için gidilmemesi gereken içinde canavarlar olan politik soslu psikolojik-gerilim diye tabir edebileceğim bir film Sis.oyunculuklar ve diyaloglar çok iyi.Kapalı alan atmosferide çok iyi verilmiş.Bütçesinden dolayı (15 milyon dolar)İlk başlardaki canavar efekleri biraz çiğ kalsada onlarda soradan toparlıyorlar.(aslında düşük bütçeli olması bu filmin isabet olmuş bu sayede gereksiz seneryo hareketlerinde kaçınılmış ve özgün bi iş çıkmış)özellikle sonu
muhteşem(Mark isham'ın müzikleri ordaki atmosfere cuk oturmuş:))sağlam altmetni olan kafa yormak gerekli bir film izlemek isteyenler kaçırmasın bence...
aytgerl
aytgerl

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Keyif alacağınız, sıkılmadan izleyeceğiniz ve sonunda izlediğinize pişman olmadan salonu terkedeceğiniz bir film...Bir Stephen King klasiği...
ferdikibar
ferdikibar

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Kitabı on beş sene önce okuduğumda ilk kez bir kitabın filme çekilmesini düşlemiştim. On beş senelik bu bekleninin sonucunda, King'e olan sevgim ve Darabont'a olan güvenim ile gittim filme ve çok beğendim. Kitapta açık bırakılan sonu Darabont çok güzel bir sona ulaştırmış. Benim garibime giden, eleştirilerde filmin korkutucu olmadığının söylenmesi. İnsanların filmleri, korku filmi, komedi filmi, macera filmi çocukça ayrımlarla sınıflandırması. İçinde doğa üstü bir sis ve başka boyuttan gelen yaratıkların olduğu film illaki korku filmi olmak zorunda mı? Hayır. King'in yaptığı farklı insanların veya sıradan insanların doğa üstü anlardaki ruh hallerini yansıtmaktır. İnsanların temel dürtülerini inceler. Darabont'a daha önceki filmlerinde ispatladığı gibi iyi bir anlatıcı. Sanırım insanların filmi beğenmesi için marketin içinde bir teyp bulmaları ve teyipten 'Bir oyun oynamak istiyorum' sesi gelmesi gerekiyor.
yucekucuk
yucekucuk

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Stephen King&Frank Darabant ortaklığından oluşan filmlere bakıp biraz da yorumları öyle yapın derim. Tamam bu filme de korku öğeleri yok ama insanı geren bazı,sinir bozucu sahneleri olan bir film zaten King'in romanlarında korkudan daha çok insan psikolojisi üzerinde ki etkileri vermeyi amaçlar.(Bu arada ben filme çok iyi demiyorum tabi ki eksikleri var.)Bu nedenle filmden bizi hoplatan ses efektleri,kanlı,iğrenç sahneler pek fazla beklemeyin.Zaten bu tür filmlerle dolu ortalık biraz farklılık arayalım değil mi?
huseyin-3479
huseyin-3479

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
Mynet üyeleri filmi dün izledim bana göre doğruyu söylemek gerekirse eğer iyi bir film di en azından sinemada bir sürü para etmez film varken gerçekten hem zaman hemde para harcanarak gidilebilcek bir film izleyin görün derim son sahnesi bana göre izleyiciye mesaj veriyor.10/8 verdim.
lovejunkie
lovejunkie

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
ilk başta fazla diyalog ve belirsizlik.45 dk falan böle gidio ama birden işler hızlanıo.tavsiye ederim.filim bitti ve ben şaşkın bi şekilde gülümsemeye başladım.muhtemelen sizde vay salak diyeceksiniz.
cakirali18
cakirali18

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
filmi izlemedim ama güzel olduğuna inanıyorum
atillata
atillata

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en sürükleyici film. Marcia Gay Harden insanlar üzerinde müthiş bi otorite kuruyor... Stephın King e söyleyecek laf bulşamıyorum zaten "Üstat".. Kesinlikle gidin ve izleyin... Sonu biraz dramatik olmuş hani o kadar savaşmaktan sonra insan kurtulsunlar istiyor fakat 10/10 Thomas Dane' in bencilliği yüzünden insanlar ölüyo ve korkaklığınbdna kendini öldüremiyor.. Buda ona verilebilecek en güzel ceza sanırım... 9/10
tatangalar72
tatangalar72

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
filmden yeni çıktım böyke müthiş bir final görmedim daha hala kendime gelemedim ince ince nefis bir film inanılmaz güzel bence pişman olmayacağanız gibi herkese tavsiye edecksiniz
frk-frk-frk
frk-frk-frk

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
filmi begendim bence görülmesi gerekir ama yine kitabını okumayı tercih ederm bu adamın alışveriş listesine bile para verip alırım :D:D