basakemrah
20 Mart 2011 tarihinde eklendi
Bugüne kadar izlediğim en iyi 50 film arasına muhakkak girecek kadar beni çok etkileyen muhteşem bir fildi bence. Filmi başı ortası sonu güzeldi şeklinde ayırmadan felsefesiyle, anlatım arzıyla baştan sonuna kadar muhteşemdi diyebilirim. 10/10
Bir Stephen King fanı olarak film (sonu dışında) müthiş bir şekilde uyarlanmış.Lise yıllarında kitabı ilk okuduğumda film olsa müthiş olur dediğim bir kitaptı ve gecikmeli de olsa uyarlandı;sonuç inanılmaz.Kitaptaki ambiyans birebir aynsı...Filmin yönetmeni Frank Darabonta gelince;The Green Mile,Shawshank Redemption gibi sinema tarihindeki en iyi film listelerinden eksilmeyen iki Stephen King uyarlamasını yine harika bir şekilde uyarlayan Darabont,King kitaplarındaki uyarlama ustalığını The Mistte de göstermiş ve ortaya sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri daha ortaya çıkmış.Darabont bence Kingi en iyi anlayanlardan biri.Kingin salt korku yapmaya çalışmadığını asıl korkunun insanın kendi doğasında olduğunu King gibi kalın bir çizgiyle belirtiyor.Şimdi büyük bir arzuyla yeni bir Darabont-King ortaklığı bekliyorum...
The Mist,insanı geren basık atmosferi,kaliteli efektleri ve iyi yazılmış senaryosuyla,Stephen King kitaplarının sinemaya kaliteli olarak aktarılmış,nadir örneklerinden biri.İnsanların doğasında yer alan ayrı görüşlerden dolayı doğmuş şiddet ve akıl çelme olayları ile bu fantastik olayların bağdaştırılması çok iyi işlenmiş.Finaliyle insanı karmaşık bir duyguya sokan film,daha başından sürüklemeye başlıyor.
eger sizde benim gibi bir stephen king hayranı iseniz eminim karakteri izlemek bile sizlere zevk verecektir.ayrıca flimin sonunu anlamsızca elestirenler olmus bence flim boyle bitmeseydi cok sıradan ve basit olurdu.10/10
Hollywood klişelerine fazlasıyla alışmış olan bazı izleyiciler böyle bir filmi ve böyle bir sonu pek yadırgamış anlaşılan. Filmi çok beğendim. Neredeyse ilk kez Stephen King uyarlaması bir film, bana Stephen King kitabı okuyor hissini verdi bu filmle. O çaresizliği, o rahatsız edici, insanın karnını ağrıtan gerilimi yaşadım. Filmin sonu ise bir filme göre iyi olmayabilir ama bu korkunun kralının hikayesi...
evet izleyecek olanlara tavsıyem gece ve tek başınıza izlemeleri
Film biraz Dünyalar Savaşını andırıyor ama bu fılmde caresızlık, bu kdr gelişmiş bir medeniyetin bile nasıl bır anda ilkelleştiği çok güzel anlatılıyor.O marketteki insanların psikolojisi ,tamamen kendını dıne adamaları ve bunun uğruna herşeyi yaptıkları..insanlar o kadar korkmuşki flmın basına canavarın olduğunu bile inandıramıyorlar... herşey çok sağlam oturmuş.dinci kadının izleyenleri sinir etmesıde fılmın başarılı olduğunun bir kanıtı.Ben acıkcası cok gerıldım.Filmin sonunuda beğendim.Acıdım gerçekten :( 9/10