MojoRising
22 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Filmi defalarca izlememe rağmen içerisindeki derin ilme hala vakıf olamadım :) 80'li yıllardan çıkan bu acayip filmi o kadar ağır eleştirmeye gerek yok bence. Ne zaman canımız sıkkınsa film keyfimizi yerine getirmeyi başarıyor. Belki yönetmen bunu amaçlamamıştı ama bu da fena birşey değil. Ben oyumu ''kült'''den yana kullanıyorum :)
başarısız ve gülünç efektlerinden,makyajından,kostümlerinden bahsetmesek bile,bence senaryo,oyunculuk,olay örgüsü gibi sinemasal açılardan da zayıf ve uyku getiren,sıkıcı bir film.ya da deneme diyelim,o dönemler için deneme yapılmış olması daha mantıklı geliyor insana.şu devirde izlerseniz sanki 25 değil 250 yıl öncesinin bir filmiymiş gibi gelebilir size,türk sinemasının tek tük kült filmlerinden birini izlemek yine de gerekli belki de.
Amerika'daki üniversitelere tez konusu olmuş tek türk filmi. Hah tabi peluş yaratıkları kampanyalı mağazalardan mı topladılar oda ayrı bi tez konusu ama 70li yıllar için idare eder :)
ya hadi kendi filmimizle filan dalga geçmeyelim filan diyoruz ama uzay aracında yan sanayide kaynaklandığı belli olan dikiz aynasınınn ne işi var kardeşim..bi de cüneyt arkının dövdüğü uzaylılar o peluşların çiinde çok pişmişler midir acaba güneşin altında onuda merak ediyorum..:)
’ay üssü alfa inişe geçiyoruz’ (cüneyt arkın kafasını eğer) ’ay üssü alfa yükseliyoruz’ (cüneyt arkın kafasını kaldırır) filmin gerisi star warsdan alınmış ve tabi kötü espriler...
Yorum yazıpta puan vermediğim ve vermeyeceğim tek film. Çünkü bu filme nasıl bir puan verilir bilmiyorum. Daha doğrusu puanı neye göre değerlendireceğimi bilmiyorum. Sanatsal açıdan bakarsanız ki bir sinema eleştirmeni değilim ama iyi kötü bizde sanattan biraz anlayabiliyoruz, bu filme 1 bile çok. Ama bakıyorsunuz Türk Sinemasında kült film deyince ilk bu film akla geliyor. Yurt dışında en çok bilinen filmlerimizden biri olduğu söyleniyor. O zamanda 10 vermek lazım. O yüzden puan olayına hiç bulaşmamak lazım. Filme gelince Cüneyt Arkın benim çocukluk kahramanım. O yüzden ona toz konduramam. Onu çok seviyorum. Filmi ise bir komedi olarak izlerseniz çok eğeleneceğinizi bilin. Hani günümüzde çok tutmuş filmleri tiye alan filmler vardırya. Son örneği Korkunç Bir Film 4 gibi. Bu filmide o gözle izleyin. Bir Yıldız Savaşları parodisi gibi. Çok eğleneceksiniz.
Türkiyenin ender kült filimlerindendir o yüzden puan verirken ve yorum yaparken bu kriteri göz önünde bulundurmak gerek diye düşünüyorum ve 10/5 puan veriyorum :D
fantazinin dibine dibine wurmusLar... ne denebiLir uckLugun ucurumLarindan yuwarLanmis we parcaLanmis bir fiLm iste... yinede sewenLeri war we saygi duyuyorum....
nerdeyse çoğu sahne starwarstan alınmış indiana jones in müziğide öyle tabi abi bide birden bire ekrana gelen o aptal aptal yaratıklar var bi tane adam var 2 saat mıncıka sallıyor iki tekmede ölüyo bomba ya sihirbaz bi diyor dünya benim olacak bi diyor dünya yok olacak konu kopunca başlıyorlar dövüşmeye sarı eldivenler tam komedi zaten komedi diye izlersek baya iyi film zaten ciddi çekmemişler çekilmez yani sihirbaz film boyunca konuşuyo ben çok güçlüyüm bana erişemessiniz ole güçlü bi adam burnuna vurularak öldürülüyor ya :D bi ara dinler çatışmasına medeniyetler çatışmasına el atıyorlar birden kiliseler türbelerde geçiyor film ne alakaysa artık taşları ayana bağlaması ayrı komedi taşa vurup ikiye bölüyor aslında dikkat edildiğinde taş iki parça rezalet yani youtubede dalgalarını geçmiş yabancı millet bizim filmlerden alıntı hep diye doğru söze ne denir bişe denmez ama bu filme 1o üzerinden 5 verilir cüneyt arkının hatrı var okadarda olsun
Jingaga Bu filmdeki uzaydaki o savaş sahnelerini 1977 yapımı Star Wars - A New Hopetan almışlar. Geçen gün izledim yuh dedim. O sahneleri aynen alıp filme koymuşlar. Merak ediyorum Star Wars yapımcılarıyla hiç papaz olmamışlarmı? Gerçi film o kadar kötü olmuşki sallamamışlardır adamlar. Bu kadar kötü film olurmu demeyin ikinci filmi izleyin kötü film nedir görün. Dünyanın en kötü filmlerini yapma konusunda Hindistanla kafa kafaya gidiyoruz...