tugruldonmez
25 Ekim 2003 tarihinde eklendi
yasasin bu filmin dvdsi cikmis!!!!!!!!!!bu filmin siparisini verdim...ayrica herkese ed wood un plan 9 filmini tavsiye ederim..dunyanin en kotu filmi olup kendi capinda bir efsanedir:)
Bu filmin buradaki tanıtımı bile çok komik, bence bu film çok başarılı yeniden montaj edilip sinemalarda bile gösterilebilir. Keşke devamı çekilse, gerçekten çok komik. Ama bunu filmi yapanlara saygısızlık anlamında söylemiyorum. umarım devamı gelir
Yönetmeni Çetin İnanç "sıkıysa daha kötüsünü çekin" demiştir. Macaristan'daki bir absürd filmler festivalinde her sene açılış filmi olarak kullanıldığını duymuştum. Cüneyt Arkın'ın o abidik kılıcı eritip kendisine eldiven ve ayakkabı yapması kopartmıştır beni. Bi de filmin çekildiği mekan Kapadokya'dır:)) Bu filmde kullanılan teknikler de süperdir. Kötü adamın ortadan iki ye ayrıldığı sahneyi çekmek için önce kameranın sağ yarısına siyah karton konulmuş sonrasında ise sol yarısına karton konulmuş. Biz seyirciler hayda ekranın yarısı niye karardı diye düşünürken adamın ortadan ayrılmış olduğu hissinin yaratılmak istendiğini hissedip kahkahalara boğulmuştuk.
sinema dergisinin vermiş oldugu kült filmer kıtabından küçük bır alıntı yapmak ıztıyorum’’dünyayı kurataran adam’ın türk sınema tarıhının en ilginç halkalarından birisi oldugu gercegını yadsıyamıyorsunuz.ucube görsellıği,peluş yaratıkları,akıllara zarar kostümleri,deli sacması hikayesi,devamlılık hatalarıyla güzel. özgün ve buralı bir film dünyayı kurtaran adam evet ne tüm zamanların en iyisinede türk sınemasının medaarı ıftıharı ancak yerine koyacak baska bır fılm mümkün degil’’..süper...
yorum yapmadan once su yukardaki resme lutfen bakin ayrica hala izlemeyenler de baksinlar lutfen .valla bu filmi hala izlemieyen varsa cok sey kacirmis demektir cuneyt abimizin kafasini yardigi tiplerin cekimine dikkatle bakmanizi isterim ciddi ciddi izleyin cok gulceksiniz keske bi daha izleyebilsem :))))))
arkadaşlar o donem sınemamızdan duşunupte boyle bı fılm yapanlar ne de guzel duşunmüşler şimdi bile boyle yapamıyorlar bitek gora.o yuzden bızım bır sınema gecmışımız varsa dunyayı kurtaran adam o gecmişin kültüdür.bay
yav ciddi olarak çekilen bir film dünyanın en komik üçüncü filmi seçiliyor daha ne diyebilirim ki !! Cüneyt baba ikinciyi çekmeyi düşünüyormuş sabırsızlıkla bekliyorum !!