atakanozruh
2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin her zamanki gibi yine çok zekice bir senaryo ve Testere efsanesine yakışacak kalitede bir film. Her Testeresever izlemeli. Ama şunu söylemekte yarar var 3. filmi izlediyseniz 4'ten daha çok zevk alırsınız.
bencede harika olmuş testerenin 4. serisi.olaylar inanılmaz yerlere götürüyor izleyenleri.jigsaw ise şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlerle insanları hayatları pahasına acı çektirerek imtihan ediyor.
Bence serinin en kötü filmi. ancak piyasadaki kötü filmlerin içinden tabiki kalitesiyle sıyrılıyor. insanı düşünmeye zorluyor her zamanki gibi. eh diyelim eh olsun 7/10
Testereyi kötü bulanlar olacaktır ama Testerenin diğer korku filmlerinden çok önemli bir özelliği var.Testerede diğer filmlerdeki gibi bir katil yok.İnsanlar kendilerini öldürmek zorunda kalıyorlar.Bu da Testereyi diğer filmlerden farklı kılıyor.Hapsolan kişi kendi katili oluyor Sonuçta Jigsaw demiyor ki ordan çıkmaya çalış bilmem ne...O sadece hayatın için ne yapmak istiyorsan onu yap diyor.
1.seriden sonra yapılanların iğrençlik boyutlarına ulaşan sahnelerinin olduğunu kabul etmek lazım..Ancak bir gerçek varki,kurgusu gerçekten iyi işliyor..4 ü 3 e sonunda çok iyi bağlıyorlar ve yine vay be diyosun..Bu sefer gidişat biraz daha yatay.Boşluk bırakmamak adına altı dolduruluyor bazı şeylerin.Ama bir gerçek daha var ki..arşivde bulunması gereken mükemmel bir seri..
filmi daha yeni izledim yani dvdde sinemada izleyemedim çünkü midem 3ü kaldırmamıştı.bu filmde benim kafam karıştı sanırım tam anlamıyla anlayabilmek şifreleri çözebilmek için 1-2 defa daha izlemek gerekecek , filmi neden bukadar anlaşılmaz yaparlar anlanıyorum. bide neden bukadar kanlı cezalandırma sahnesi var onuda anlamadım. testere 1de bukadar sahne yoktu ve serinin en güzeliydi. nekadar çok kanlı cezalandırılma sahnesi olursa okadar iyimidir ?? filmin bitiminde ise herşeyin daha yeni başladığını söylemesi heyecan yaratıyo. kısaca özetlersek senaryoyu daha anlaşılır yapsalar ve kanlı iğrenç sahneleri biraz daha azaltsalar daha güzel olucağını sanıyorum. iyi seyirler
ilk film dehşet verici süprizle bitince kötü oyunculugun altında kalan senaryo bi anda üste fırlayarak senaristini kurtaran bir can simiti olmuştu ama artık yenen bu can simitinin nemalarıdır bence 1 filme ruhuna saygılı davranıp bu seri burda bitirlmelidir
Kendi düşüncesine göre 3. filmle Saw serisini noktalayan yönetmen Bousman bana kalırsa 4. filmle o güzelim seriye bir parazit ekledi. Serinin en kötü filmi olan Saw 4, 2. ve 3. filmlerin aksine önümüze yeni hiç bir şey getiremiyor. Önceki 2 film gibi ta ilk filmin dahi hikaye boşluklarından yararlanmaya devam ediyor bu film de. Ancak 3. filmde sonlanan hikayenin artık ilerlemesi zorlaşmaya başlıyor ve senaristler işin ucunu kaçırıyor. 2. ve 3. filmde akıllıca doldurulan bu boşluklar ve her filmin kendine has yaratılan atmosferi sayesinde benim gözümde Saw serisinin önemi büyük. Saw bir üçleme olarak bitmiştir benim için. Son filmde artık yapılan neredeyse hiçbir şeyin önemi kalmamıştır. Buna seriyi üne kavuşturan enteresan tuzaklar ve ölüm, işkence aletleri, senaristlerin yaptıkları binbir türlü canbazlıklar, açılışdaki şok edici ölüm sahnesi, finaldeki şaşırtıcı açıklamalarla hikayenin çözülmesi... Nasıl da ezberlemişim kurguyu değil mi? Evet bunlar son filme kadar gayet ilgi çekiciydi çünkü yönetmenin her filme kattığı hava ile mekanlar filmleri birbirinden -aynı kurguya sahip olsalar dahi- ayırıyordu, fakat 4.(!) filme gelindiğinde hala aynı hikaye kurgusu içerisinde devam edip de üzerine diğer filmlerde yaptığının tersine farklı bir şeyler katılmıyorsa bu, yönetmenin o seride tükendiğine işarettir(ki kafasında seriyi bitirdiğini kendi söylemiştir ve devam ettirerek kariyerinde hata yapmış demektir bana göre). Serinin en başarısız filmi olan Saw 4 kendini tekrar etmeye ve abartı sınırlarını zorlamaya başlamıştır. Saw yok devenin nalı dedirtecek seviyeye gelmiş, ilk 3 film için ilgi çekici gelen başlıca özellikleri resmen sömürülmeye başlanmış ve bununla beraber kendini tekrar etmenin ötesine gidememiştir(otopsi sahnesi-ki bu da seriyle beraber artan şiddet, kan vb temaların katsayılarıyla doğru orantılı olmasıyla gereken bir sahneydi- ve sahneler arası geçişte kullanılan ilginç kurgu tekniği dışında). 5. ve 6. filmin yapıcağı çok önce kesinleşmiş olup, Darren Lynn Bousman’ın da bir sonraki Saw filmini yönetmeyeceğini tahmin edersek ve bir sonraki film için senaristler de değişmeyeceğine göre, gelebilme ihtimali yeni bulunacak yönetmene bağlı olan ’taze kan’a çok fazla ihtiyaç olacağı kesin.5/10
Testere 4, dehşet bir film olmuş. Ama 5. filmi yapmak için muhteşem de karıştırmışlar.Son kısım doğru olmamış (İzlemeyenler için ne olduğunu söylemiyorum).Size tavsiyem, kendinize hafta sonunun bir gününü ayırmanızdır. 5. film gelmeden, bu 4 filmi peş peşe izlemeniz gerekir.Çünkü, beşinciye bırakılan karışıklıklar ancak böyle çözülür.Her ne kadar üçüncü filmden kalan adamın sonunu yanlış bulsam da 10/8
Kesinlikle mükemmel olmuş ve bence 1den sonra serinin en iyi filmi.. Her ne kadar bazı kişiler ticari amaçlı olduğunu söylese de benim için bu önemli değil. Önemli olan ortaya nasıl bir film çıktığı. Ben de buna dayanarak söylüyorum, hem senaryo, hem de kurgu açısından oscarlık bir film izledim. Akılda kalan soruları bu kadar güzel cevaplayan, bir o kadar da soru işareti bırakan ve kendinden önceki filmlerle bu kadar bağlantısı olan bir film görmedim. Özellikle 3 ile çok iyi bir bağlantı yapmışlar ve seride en zor anlaşılacak film olmuş. Tek kelimeyle mükemmel bir film. Testere 5’in 2009’da geleceği haberini duyunca yıkıldım. Bu müthiş serinin devam filmini, hayranları nasıl bekler bilemiyorum. Ama o zamana kadar tekrar tekrar 4ü izleyeceğim. 10/10..
Testere serisinin son bölümü (!) olan Testere 3’de yapımcılar bu filmi hakikaten bitirmeliymiş. Hem o film çok başarılıydı (serinin en iyi filmiydi) hem de ana karakter 'jigsaw' ölmüştü. Bu filmde olaylar yeniden bu sefer farklı bir jigsaw karakteriyle başlamış oldu ve açıkçası tam bir fiyasko olmuş, şimdi de Testere 5 ve 6 geliyormuş. Ne diyelim bu filminde akıbeti maalesef 13. Cuma, Halloween ve diğer korku filmleri gibi olacak sanırım.
Testere 4 3.filme eş zamanlı olması sebebiyle ilgiyi hakediyor. Senaryo bu anlamda başarılı , makinaların da geri plana atılması da önemli. Soru işaretleriyle biten testere filmleri yeni filmlerde bunu kapatıyor ama bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır