dosto21
9 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Yazıklar olsun. Bu kadar güzel bi konuyu nasıl bu hale çevirmişler.Çizgi dizisinin 61 bölümünüde gözümü kırpmadan sıkılmadan merakla ve zevkle izlemiştim.Birincisi bu filmin en az 3 saat olması gerekiyordu, ikincisi bükme sahneleri iğrenç ,üçüncüsü sanki biri kovalıyor her sahneyi hemen geçiştirmişler ,dördüncüsü karakterler sahiplerine hiç uymamış.... sayarsam uzarda gider.Ben yüzüklerin efendisine rakip bekliyordum çünkü konu itibariyle yüzüklerin efendisine rakip olabilecek tek filmdi ama hüsran şu hintliler gidip dans filmlerine devam etsinler altından kalkamamışlar filmin yazık ettiler güzelim filme ..
Bu başlığa yazacağım üçüncü yorum.Normalde şu filme gidin ya da gitmeyin diye asla tavsiyede bulunmam ama ilk defa paranıza yazık,gitmeyin diyorum.Çizgi filmi sevenlerin bu filmi sevebilmelerini anlamak mümkün değil.Basit bi örnek vereceğim:Çizgi Filmden Ang ,Sokka,Katara Kyoshi Savaşçılarının olduğu köye gider gölde canavarlarla oynamak için.(Ang köye gidene kadar orada Ateş Ulusunun ne baskısı ne de başka bir durumu söz konusudur)Herkes barış içinde yaşamaktadır.Ve Kyoshide toprak bükücü yok !!Filmde nasıl ?Kyoshi işgal altında,bütün köy toprak bükücü.Ank tesadüfen gelir,köylüyü gaza getirip kurtarır(kötü savaş sahneleriyle)Çizgi filmde Ang /Sokka/katara ve daha sonra ekibe katılanlar izleyiciye sıcacık bi his verir.Çizgi Film olmasına rağmen defalarca gülebiliyorsunuz.Filmde Ang bulununca ne kadar asık suratlı olduğu görülüyor.Çizgi Filmde ying ve Yang adlı ay ruhunu taşıyan balıklardan biri öldürülünce beyaz saçlı prenses ruhunu öldürülen balığa verir.Ama öncesinde bunun nasıl olduğu güzelce anlatılır.Filmde prenses kendi ruhuylu ilgili bir şeyler geveler.Sonra balıklardan biri öldürülünce durduk yere -bağlantısız bir şekilde- ruhunu balığa verir.Hele Kutuplardaki savaş...Rezaletti yav.Çizgi filmdeki aksiyon daha fazla.Bi defa Ateş Ulusu olarak Hintlilerin seçilmiş olması başlı başına rezalet.Uymamış zorla mı ?Angin hocası çizgi filmde uzakdoğulu sakallı beyaz tenli ve çok yaşlı bir adamken filmde ise zenci genç ve sözde sempatik bir tipe sahip.Alakaya maydonoz...Demek istediğim şey neredeyse 'birinci kitap: Su' bölümünün içini boşalta boşalta ruhsuz boş az bir şey gösellikle süslenmiş bi film ortaya çıkmış.Her şey ama her şey oldu bittiye getirilmiş.Anlaşılan iki film daha çekilecek. Madem seri olarak çekecektiniz o zaman 3 veya 3,5 saatlik bir film yapardınız Yüzüklerin Efendisi gibi ama hakkını verirdiniz.Gerçi bu yönetmenle bu oyunculuklarla bu senaryoyla ancak bu kadar yapılabilir.Aşağıdaki yorumlardan birinde güzel bir öneri var:'Çizgi filmin yönetmeni keşke yönetseymiş'Bence doğru.Bu filme para verip izlemek -eğer bu çizgi filmin hastasıysanız- bence büyük bir hata.Zaten ikinci film gösterime girince üçüncüsünü çekmekten vazgeçerler.Seyircisini şimdiden kaybetti.1 puan verdim ama gönlümden geçen gerçek puanı sıfır...
Filmin anime versiyonu okadar mükemmel ki 'tüm bölümleri' 5 er kez izlemişimdir. Ama bu film beni tamamen hayal kırıklığına uğrattı avatarı anime 3D olarak verselerdi daha çok izlenme rekoru kırardı hele zuko tekkelime ile uymamış aang hiç benzemiyor katara desen çakma birtek sokka biraz benziyordu okadar azula bile benzemiyorya Yönetmen : M. Night Shyamalanmıdır nedir elindeki hazır hamuru yoğuramamış tek kelime ile film izlenmez zaman kaybı fiyasko artık aklınıza nasıl kötü manasına denk düşen sözcük varsa siz söyleyin.
Yalan söylemiyim.Filme gitmedim gitmeyecemde çok saçma bi yapım olmuş.Tamam ben Çizgi filmi başından beri defalarca tekrar izlemiş biri olarak gerçek ateş efektleri toprak efektlerini merak etmiyor değildim.Ama ne gerek vardı aynısını çekmenin onlarca avatar fanına üyeyim.Avatar Fanımda var ama hiç beğenmedim Traileri izleyerek beğenmediğimi düşündüğüm ilk film.Bence 3 kitabın 4.kitabı olarak çıkmalıydı.Avatarın hayatının devamı olmalıydı.Ayrıca Aangi oynayan çocuğa değinmeden geçemiyecem.Kaç yaşında o çocuk 6 yaşındaki çocuk oynamamalıydı.Özet olarak : Çok gereksiz bir yapım olmuş Sadece 3D si iyiymiş giden arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla.
Ya bunun neresi 3D !!!! Gözlükleri çıkarıp izledim ve filmin %95 nin normal olduğunu gördüm. Sadece arkadaki ağaç mağaç o geri kalan %5 lik dilime giriyor. gerisi hikaye.. Tamam herşey 3d değil zaten bu amaçlada gitmedim. Fantastik filmler ilgimi herzaman çeker. Hele de aksiyon ile birleşince izlemeye doyamam. Ama bu film berbattı. Konu ağır , Sahneler ağır , kamer geçişleri ağır. yai herşey ağır. Olmaz olsun böyle avatar =)1 puan verdim yeterli bence.
bolywood filmi bu adamların hepsi hintli vatandaşlarına rol vermiş anca.ortayada böyle bi enkaz çıkmış.japonlar yerine hintlilerden ulus olmuş.bu ateş krallığı hindistandmıydı yoksa.umarım diğer serilerde oyunculatda bu adamlarda değişir.
Fantastik bir flimde bu kadar sıkılacağımı hiç düşünmemiştim. İzlerken ara ara uyukladım. Eldeki bu malzemeyle çok daha şahane bir filim yapılabilirdi. Ben uyuduğuma göre çocuklar hayli hayli uyuyacaktır.
Arkadaşlar şunu söyleyebilirim ki ;Hani çin çakması ürünler varya dışı birebir aynı ancak içi bir başka aynen öyle bir film olmuş.Benim belirtmek istediğim bir kaç konu var ilk olarak dublaj yapan arkadaşlara Allah rızası için biri desin ki son hava bükücünün adı Aang diye okunmuyor Eing diye okunuyor.General İroh değil Ayroh diye okunuyor.Aynı zamanda Ateş ulusunun bükmesi için bir yerde yanan ateş gerekmiyor.Bükücüler elli saat saçma sapan hareket yaptıktan sonra element bükmüyor.Çizgi filmde Sokka çizgi filmin espri tarafı Katara daha çok duygusal tarafı. Animeyi izleyenler iyi bilir Eing buzdağından çıkar çıkmaz kendini Avatar olarak kabullenmiyor 2.kitaptan sonra kabullenmeye başlıyor.Hülasa 5 para etmez bir film çocukları bile götürmeyin kesinlikle 0 olan bir film
Bir insan evladı ruhani, çok derin mukemmel bir başyapıttan nasıl iğrenç berbat ötesi bir iş çıkartır bunu anlamak mümkün değil;Derinlik sıfır, oyuncu seçimlerinin hepsi çok kötü, karakter yaratımının hiçbiri olmamış, oyuncu performansları rezalet, dövüş sahneleri çok kötü, efekler yetersiz, müzikler berbat, oturup filmin üç kahramanı birlikte bi diyaloğa bile girmediler. Tüm espiriler, sıcaklık,arkadaşlık ve yaşadıkları acılar yok edilmiş.Sanki bi atlı koşturuyo yönetmenin peşinden koskoca bir sezonu 90dk sığdırmaya çalışması cabası.10/1
bence 3-4 filmlik bir seri olmalı kademe kademe anlatılmalı olay en sonunda da malum ateş kralına karşı savaşmalı. çizgi filmi çok güzeldi umarım çizgifilme yakışır bir film çekebilirler