jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
9 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Mumya ve Cennetin krallığının bir karışımı gibi olmuş onları anımsatan bir çok sahne var.Görsellik açısından iyi bir film,oyunculuklar da öyle ama sanki bişiyler eksik kalmış gibi filmi izledikten sonra bir boşluk hissediyorsunuz bence ortalaması biraz yüksek olmuş.7/10
Prince of Persia oyunundaki karakterlerin mumya filmine aktarılmış hali gibiydi. Görsel efektler ve aksiyonlar sahneleri açısından sinemada izlemek güzel olacaktır. Çok fazla artısı olmasada iyi bir film.
filmde herşey var. başrol oyuncularının kimyaları birbirine çok uymuş olduğunu yaptıkalrı doğal rollerden anlayabiliyoruz.bence de 'jack gyllenhaal - prens dastanı 'oynayabilecek en iyi seçim olmuş.filmde karayip korsanları ve yüzüklerin efendisi esintileri olsada birkaç film daha sayabiliriz ama çok abartılmadığı için sadece detaylarda kalmış çoğu kişinin farketmediğini bile sanıyorum.filmin mesajına gelince tam günümüz amerikan mesajını açık olarak ortaya koyuyor bunu görmemek imkansız zaten.bunu bir amerikan filminden görmek dahada zevk verici aslında çünkü finalinde savunulan tez çürütülüyor ve tıpkı manganın eurovision daki şarkısının adına yakışır bir final oluyor.herkese tavsiye ederim izlenmesi gerekilen bir film10/7
zamanında oyunu bana hitap etmemişti, filmi de aynı oldu.. walt disney pictures - göRünce zaten baştan beklentileRimi düşük tuttum.. beklediğim gibi de çıktı..
Genel olarak söyleceğim ilk şey, filmin çok eğlenceli olduğu.Filmin içindeki mizah,aksiyon sahneleleri, efectler eğlence yönünden tatmin edici.Duygu yönü ise yeterli.Jake Gyllenhaal, biraz abartılı bir oyunculuk sergilese de, vücudunu biraz fazla önplana çıkarsa da iyiydi filmin genelince.Ben Kingsley i son zamanlarda itici gelen rollerde görüyoruz ve oldukça da başarılı.Film, oyununu oynamayan sinemaseverlerin ve bu türü sevenlerin beğenisini kazanacaktır.Peki oyununun fanatiklerini memnun eder mi, o konuda şüphelerim var!!!
Zamanda geriye giderek yanlışlarımızı, hatalarımızı düzeltme olayını Kelebek Etkisi filminden hatırlıyoruz ... Bu filmde Kelebek Etkisi mantığının tarihi bir atmosferde görsel efektlerle harmanlandığını görüyoruz. Nizamın zamanda geriye gitme olayını iyiliğe yönelik değil de kötülüğe yönelik kullanmak istediğini görüyoruz. Nizama sevgi, saygı, aile kavramları yetmiyor. Açgözlülük yapıyor, hile ile tahta geçmek istiyor. Destan tüm çabalarıyla kardeşlerini kötü Nizama karşı uyarıyor ve hançerin gücünü iyi yönde kullanıyor. Kum saati parçalanırsa dünya da yok olur diyerek yapılan fantastik atraksiyonlar biraz abartılı bulunabilir. Mükemmel değil ama ortalama izlenebilir bir film ... Filme vereceğim en yüksek puan 10 üzerinden 7 puan ...
Ve cevaplamamız gereken bir soru:
- Elimizdeki gücün iyi veya kötü anlamda kullanılmasına kim, nasıl karar verecek? Güç, iyiliğe mi yoksa kötülüğe mi hizmet etmeli? Sen gücünü hangi anlamda kullanıyorsun?
Birçok filmden etkilenmiş ve bunları fena da harmanlamamış olan bir film olmuş pers prensi.Açıkçası filmi beğendim hiçbir zaman bir başyapıt veya kült olamayacak olsa da zevkle izlediğimi itiraf etmeliyim 6.5/10
masal gibi bir hava var filmde. sıkılmadan izleniyor ama masal ile gerçekçilik arasındaki denge pek iyi korunamamış, gereksiz abartılı görsel efektler fimin mistik havasını dağıtmış bence. bundan 5-10 sene sonra hatırlanır mı? zor.