Jake Gyllenhaaldeki değişim şaşırtıcı. İlk başlarda yadırgamama rağmen rolle bütüneştiğini görmek güzel.Gemma Arterton ile iyi bir ikili oluşturlumuş. Çok fazla fantastik kurgu var ve bu da filmi çekici kılıyor. Devamı daha oturaklı olacaktır. Tabi gelirse... 9
Bu yapımı değerlendirmeye geçmeden önce şunu hatırlatmak istiyorum.Ben Prince of Persia oyunlarını Amiga-500 zamanından beri fanatik şekilde takip ederim.Filme gitmeden önce kafamda şunu tasvir ettim.Akrobasi hareketlerinin bol olduğu bir yapım bekledim ki zira Prince of Persia oyunlarında akrobasi hareketleri oldukça mevcuttur.Benim gibi Prince of Persia oyunlarını fanatik şekilde takip edenlerin bu yapımdan sıkılmayacağını tahmin etmekteyim.Sonuç olarak ben bu yapıma 10 puan üzerinden 8 puan veriyorum.
Bilgisayar oyunlarından hiç anlamam.Hiç te sevmem aslında.bu güne kadar oynadığım tek oyun farmville idi.ondanda sıkılıp bıraktım.muhtemelen zaman kaybı olarak gördüğüm için çabuk sıkılıyorum.bahsedeceğim filmde bir oyundan alıntı.oyunu oynamamış olmak daha iyi oldu diye tahmin ediyorum.çünkü beklentisiz ve önyargısız oturdum ekranın başına.Sonuç:filmi çok beğendim.çok eğlenceli ve sürükleyici buldum.fantastik bir hikayesi var.zamanı geri alabilen bir hançer için yapılan bir savaşın hikayesi.aslında tam büyükler için yapılmış bir masal.ama küçüklerde çok rahat izleyebilir.aira hiç müstehcen ve kanlı bir sahne yok.aspirisi ve heyecanı bol bir film.tavsiye ederim.
Amerika'nın birçok başarılı dizisinde yapımcı olarak gördüğümüz Jerry Bruckhiemer, sinemaya el atmaya karar vermiş ve bu sene birçok filme yapımcılık yapmış. Pers Prensi: ZK de bunlardan bir tanesi. Bilgisayar oyunu severler arasında iyi bilinen ve tarafımdan sonuna kadar oynanmış aynı isimli oyundan sinemaya aktarılan film, oyunda görülebilen hemen hemen her şeyi (atlayıp-zıplamaları, dövüş sahnelerini ve en önemlisi zamanda geriye gidişi) oldukça tatmin edecek şekilde izleyiciye sunuyor. Filmde bütün Perslilerin İngiliz aksanıyla konuşması başta biraz enteresan gelse de, Amerikan aksanından daha kabul edilir olduğu ve Perslilere daha çok yakıştığı aşikar. Tahmin edileceği üzere başrolde Pers Prensinin olduğu filmin hikâyesi ise, Türklerin henüz gelmediği Anadolu'da ve Arabistan yarım adası'nın kuzeyinde hüküm süren Pers İmparatorluğu'nda geçmekte ve kutsal olan bir hançeri elde etme mücadelesinden bahsetmekte. Sonuç olarak izlemesi zevkli, özellikle oyunu oynayanlar için çok zevkli bir film olmuş. Oyunun bir seri olduğu düşünüldüğünde, umarım film de bir seri halinde karşımıza çıkar. Puanım: 9,0/10
izle ve unut filmi.eğlenceli ve kısmen birazcık daha farklı aksiyon-dövüş sahneleri hariç size çok bir yenilik katmayacaktır.bu farklılık dediğim de filmin mekanları,kıyafetleri,geçtiği dönem gibi şeylerle alakalı zaten.çöller içinde geçmesi vs. gibi.sürükleyici bir aksiyon olduğunu kabul etmek lazım tabii,sıkmıyor.derinliksiz,senaryosuz,ara sıra sağlam 'uyduran' ve herhangi bir oyunculuk da barındırma ihtiyacı hissetmeyen klasik pahalı bir aksiyon.ama zaten ne yönetmenin ne yapımcının ne de diğerlerinin böyle bir derdi var.bu konuda amaçlarına ulaşabildiklerini söyleyebiliriz.tam bir yaz filmi.bruckheimer zaten her yaz çıkar sahneye bu tarz yapımlarla,hiç boş geçmez.oyununa gelince çok çok eskiden çok çok az oynamıştım,bu nedenle oyun ve film arasında bir karşılaştırma ya da eleştiri yapabilecek durumda değilim.ama bildiğime göre fanatikler arasında gayet beğenenler de mevcut oldukça kızan ve eleştirenler de.merak ediyorsanız izleyip kendiniz karar verebilirsiniz,sıkılacak bir film değil fakat başta da dediğim gibi bitirdikten sonra iki gün içinde aklınızda pek birşey kalacağını sanmıyorum.eğlencelik.
Yıllar önce atarilerde başlayan Prince of persia yolculuğumuz, yıllardır bilgisayarla sürüyordu.. Artık bünyemizde bağımlılık yapmış bu efsane oyun serisinin filmi, elbette büyük merakla beklediğimiz bir yapım olmuştu.. Filmi sinemalarımıza konuk olduğu zaman izlemiştim. Dün yeniden bilgisayar üzerinden izleme fırsatı buldum ve daha fazla eğlendiğimi söyleyebilirim. Sırıtmayan oyunculukları, oyuna sadık kalmaya çalışmış eğlenceli senaryosu ile güzel bir seyirlik, Pers Prensi. Eğlenceli ve güzel bir seyirlik arayanlara öneririm...
görsellik oldukça iyiydi. senaryo da güzel. eğer benim gibi 3 oyunu da oynamış ve oynarken klavyenizi kırmışsanız mutlaka sinemada izleyin. o zamanın atmosferi çok güzel yansıtılmış. Bilgisayar oyunlarından uyarlanan filmlerin en iyileri arasına girdi. ama en iyisi resident evil serisi. mutlaka izleyin kesinlikle sıkılmazsınız.
Bilgisayar oyunlarından büyük ilgi duyduğum bir yapım Pers Prensi. Oyuna hayran olduğum için film bana ayrı bir keyif verdi. Belki oyunu hiç oynamayanlar için çok fazla bir şey ifade etmeyebilir... ki çoğu kişide benzer yorumlarda bulunmuş. Şimdi filmi gerçekten beğendim. Hikayenin ilerleyiş biçimi gayet akıcı ve hoş. Sıkılmadan takip ettiriyor kendine. Prens için seçilen karakter bu kadar cuk oturur herhalde. Yalnız oyundan görmek istediğim bazı şeyleri göremedim bu filmde. Ama ilk film için bunu eksiklik olarak görmüyorum. (belki ikinci film için saklanıyordur) Filmin bitiş şekli beni biraz kuşkulandırdı. Sanki bu ilk ve son filmmiş gibi bitti. Devamı gelecekmiş gibi hava estirmedi. Bu benim için biraz üzücüydü. Daha farklı bir anlatımla hazırlanmış bir son istedim şahsen. Hikaye zaten belli olduğundan şöyle merak uyandıran bir kaç şey görmek istedim. Ama maalesef öyle bitmedi. Onun dışında oyun filmi olarak ta başarılı bir filmdi. Bence bütün Prince of Persia oyuncularını tatmin edecek nitelikte bir film. Şöyle bir ikileme düşüyorum acaba oyunu oynamasaydım bu filmi bu kadar irdeler miydim? Galiba hayır. Mesela özellikle ikinci oyunda (Warrior Within) kullanılan müzikler gibi akılda kalıcı bir film müziği hazırlanabilirdi ki... bence filmin akılda kalması için çok önemli bir unsur olurdu. Şahsen bu tarz bir müzikte duymak istedim ama maalesef duyamadım. Kastettiğim şey ikinci oyunun ana menüsünde çalan cinsten bir müzik olabilirdi mesela. Eksik olarak gördüğüm... ya da devam filmi için saklanıyor da olabilir bilemiyorum... Bizim prensin meşhur o akrobatik hareketlerini çok fazla göremiyoruz. Ve aynı şekilde o akrobatik hareketlerle yapılan dövüş sahneleri... Belki bu gibi ayrıntılar eklenseydi filme o bahsettiğim akılda kalma durumu ortaya çıkardı. Belki ikinci filmle eksik kalan bazı şeyleri tamamlarlar diye ümit ediyorum. 8/10