Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.
Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.
3,5
İyi
The Road
The Road
Yazar: Murat Tolga Şen
Çok da uzak olmayan bir gelecekte, büyük depremlerle başlayan felaketler iklimi değiştirmiş, Güneş kalın gri bulutların ardında görünmez olmuş, buna bağlı olarak bitki ve bitkileri yiyerek beslenen hayvanların sonu gelmiştir. İnsanlığın tükenişi ise yavaş ve ızdıraplı bir can çekişme şeklinde olmakta, sona kalanların dünyasında yamyamlıkla şiddetlenen korkunç bir terör hüküm sürmektedir. Bu distopyanın ortasında bir adam ve oğlu "iyi insanlar"ın yaşadığı güney sahiline ulaşmak için yola çıkarlar...Cormac McCarthy'nin 2006'da yazdığı çok satan romanından vakit geçirmeden sinemaya uyarlanan The Road, Post apokaliptik bir kurguda yaşanan trajik bir yalnızlık ve mücadele öyküsü... Açıkcası uzun zamandır izlediğim hiçbir filmden bu kadar etkilenmemiş, bu kadar içine girmemiştim. Sinemanın artık sanatsal bir ifade değilde "ürün satma" anlayışıyla yapıldığı Kuzey Amerika'dan çıkıp gelen The Ro
Eleştirinin tamamı
1:58
7:54





filmin atmosferi o kadar başarılıki gerisini insan merak etmiyor bile. tamam bu noktaya neden ve nasıl gelmişler anlatılmamış ama filmi yapanlarında amacı o değilmiş zaten. küresel bir felaketin ardından verilen yaşam mücadelesi. sizi direk şükretmeye yönlendiren ve sokağa atılan her lokmanın kıymetini hissettiren bir film. insanoğlunun gelebileceği son nokta.
Post apokaliptik filmlerin en iyilerinden olmasını geçtim,en etkileyici olanlarından biri de aynı zamanda.Hollywood'un aksiyona bulayıp,bir tane de halkın içinden kahraman Amerikalı bulup,sağda solda robotları koşturmadığına da şahit olacakmışız demek ki.The Proposition ile gönülleri feth etmiş John Hillcoat nasıl bir yetenek olduğunu her karesiyle haykırıyor seyircinin yüzüne.İzledikten sonra çok değişmiş olabilirsiniz.
Beğendiğimi söylemek isterim. Çok fazla şiddet içermeyen ağır ilerlemesine rağmen atmosfer ve baba rolü oldukça iyi yapılmış tabi ki rolün hakkı sezara. Viggo Mortenseni yine bir yüzük sahnesinde izlemek ayrı bir durumdu. Herkesin seveceği türden film değil. Meraklılarına... 9/10
Her ne kadar dram filmi olsada baya gerildim,babanın yerine kendinizi koyunca gerilmemek elde mi ?O anneyle çocuğunun tarlada insanımsılar tarafından kovalanış sahnesini izleyip şok olmamak elde mi?İyi ve kötü yanlarıyla bir insanın şartlara bağlı olarak neye dönüşeceğini kafamıza vuran her şeyiyle olmuş bir film.
Ülke
ABD
Dağıtımcı
-
Yapım yılı
2009
Metraj
uzun metrajlı film
İlginç Detaylar
-
Bütçe
20 000 000 USD
Dil
İngilizce
Görüntü formatı
-
Renk
Renkli
Ses formatı
-
Yapım formatı
-
Viza numarası
-
Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Bilim Kurgu, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.