Ismail G
13 Kasım 2025 tarihinde eklendi
Allah aşkına bir insan topal diye onlarca insan öldüren ve yağma suçunu işleyen 5 kişilik suç örgütünün kurucu ve son üyesini ne diye serbest bırakırsınız ki bide biri uydursa herhalde anlaşılır adam sağdan soldan isimlerle herkesi kandırıyor sonra polisde tamam gidebilirsin diyor kısacası gerçekçilik ve final kandırmaca olarak kurulmuş oyunculuk ve aksiyon sahneleri orijinaldi
Bir adamın bütün şüpheleri üstünden atarak Keyzer Söze 'yi efsaneleştirmesi . Bence tamamen sıkıcı bir filmdi , filmin ortasında sıkıntıdan patlayacaktım .s Sonu da ağzı açık bırakacak bi film değildi , insan anlıyor zaten bi yerden sonra Keyzer Söze'yi . Vasatın altında bi filmdi .
kesinlikle suçsuz olduğuna inandığınız bir insanın aslında o düzenin parçası değil de baş kahramanı olduğunu öğreniyoruz... elbette klişe,bilindik senaryo ve final bu... ama bu filmde o kadar muazzam işleniyor ki,uzun süre etkisinden çıkamadım.. ki bence bu filmdeki asıl muazzam olan:kusursuzluk,hiç bir mantık hatası yok,her şey yerli yerine oturtan bir final, ve çok iyi oyunculuk..tabi kevin spaceye değinmeden edemicem..o kadar yakışıyor ki bu roller ona.. seven, ölümle yaşam arasında ve olağan şüpheliler.. bir kere daha kendine hayran bıraktı beni.. puanım 10/10.. ve kesinlikle bu türde başyapıt olduğunu düşünüyorum..
filmin başında o meşhur sonu tahmin etmek zor değil şahsen benim için kolay oldu daha derin senaryosu olabilirdi fakat yine de güzel film özellikle senaryodan çok oyunculuk adına süper diyebilirim özelllikle söze (:
Bir filmi beğenmemekte özgürsünüzdür ama bu film 2009 filmiymiş gibi yorum yapamazsınız...Filmin can alıcı noktası katilin o adam çıkması sanıyorsanız ise filmi hiç anlayamamışsuınız demektir...Herşey polisin ben senden daha zekiyim demesiyle başlıyor tekrar izlediğinizde buna dikkat edin ve adamımız kendinden zeki bu insanı kendi duvarındaki isimlerle vuruyor.
gerçekten müthiş bi film..senaryo harika..kevin spacey yine süper...filmin sonunda o adamın o olduğuna şaşırmıyorsunuz..duvardaki akğıtlardan olayı yaatarak anlatması insanı çok etkilio..yorum yapan arkadaşımızında dediği gibi gairp ama hafif bi tebessüm oluşuo suratınızda..:) kesinlikle izleyin
Keşke çok büyük beklentilerle ve muhteşem son merakıyla izlemeseydim.Çünkü film güzel olsada beklentileri karşılayamıyınca hayal kırıklığına uğruyosunuz ve kurunun yanında yaş da yanıyor....Lüfen izleyenler tavsiyelerinde sonu muhteşem deyip büyüyü bozmasınlar.İnsanları o beklentiye sokmakla filmin sonunu sölemek arasında çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum.Güzel film diyip geçin :)
bu kevin spacey nası bir şeydir bu kadar soğukkanlı oynanmaz ki...sanırım sevendaki ve bu filmdeki performansı onun ne kadar iyi oyuncu olduğunun en bariz örnekleri...
ya allah aşkına bu film hakkında inanılmaz kötü eleştiriler yapıyorsunuz.... yoksa bundan iyi film izledinizi mi sanıyorsunuz bence muhtesem bı oyunculuk ve muhtesem bı fılm