güzel bir filmdi verdiği mesajlar açısındanda iyiydi çok cesurca yani.Oyuncular falan iyi bence izlenmeliki bilinmeyen bazı gerçekler öğrenilmeli birde sonu biraz sade olmuş biraz daha farklı olabilirmiş dedirtiyor.8/10
Alışılagelmiş amerikan tarzının dışında hıristiyan yada yahudi olmayan insanların çektikleri acıları yansıtan bir film.Bosna katliamını,sırpların katliamdan sorunlu olanları kahraman görmesini,birleşmiş milletlerin görevlerini nasıl yerine getirdiğini(!) anlatıyor.
Çok başarılı bir politik savaş filmi. İlk önce şunu belirteyim filmin Hollywood eksenli olmadığı film boyunca kendini gösteriyor yani tamamen objektif bir film var karşımızda. Düşünün Amerikalı oyuncuların oynadığı filmde Müslümanlar tutuluyor ve ABD şiddetle eleştiriliyor keşke her film ABD böyle objektif olabilse. Film Bosna Hersek’te savaş sonrası yaşanları anlatıyor, bir 'Avcı' lakaplı bir katilin üç gazeteci tarafından yakalanışını. Burada karakter isimleri uydurulmuş tabii ancak 'Avcı' denen psikopatın Miloseviç’i simgelediği her halinden belli. Yani film kurmaca olmasına rağmen yaşanan gerçek olayları da bir yerde yansıtıyor. Richard Gere ve Howard müthiş oynamış, Eisenberg ise onlara uymaya çalışan genç oyuncu olarak dikkat çekiyor. Film sonları biraz saçma olabilir ancak film bana göre çok başarılı
filmdeki oyunculuklar gayet iyiydi. richard gere 1999 tarihinde de hoax (sahtekar) isimli filmdede buna benzer bir rol oynamıştı bu rolde buna çok yakın olduğundan bu rolünde altından kalkmasını bilmiş. filmin sonundaki dip notlara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırım genel bir amerikan yozlaştırmalarına dikkat çekiliyor.
film in gerçekten çok orjinal klişelerden arınmış bir seneyosu var ama asıl sorun bu seneyou izliyice tam olarak verememe film simon ile duck ın dostluklarınımı savaş muhabirliği ve kameraanlığının zorluğunumu yoksa balkanların hikayesini mi anlatacağına yani hangi konu üzerinden seneryoyu yürütüceğine karar veremiyor senarist olarak richard shepard başarılı ama aynı başarıyı filmde yönetmen olarak tuturamıyor malesef ama yinede flm akıp gidiyor zaman zaman holywood klişelerini barındırmıyorda değil ama richard gere ve özelikle terrence howard oscarlık pperforfans segiliyolar sırf bu ikilini çabaları için film izlenenbilir
objektif ve güzel bi film.bosnada yaşananların unutlmamasını sağlıyor.bide şunu ekliyim ben fimi 2 kez izledim ve ikincisinde daha cok keyif aldım herkese tavsiye ederim9/10
Konusuna ve oyunculara bakarak güzel bir film olacağını düşünerek bu filme gittim. Oyunculuk rezaletti, Richard Gere çok yaşlanmış ve oyunculuğunu da çok yıpratmış. Çok sığ, basit bir film. Berbat desem yeridir, zamana ve paranıza yazık. 1 bile fazla (özellikle güzel işlenebilecek bir konuyu berbat ettikleri için).