Hesabım
    Cevapsız Arama 2
    Cevapsız Arama 2
    5 Ağustos 2005 Sinemada | 1s 46dk | Korku
    Yönetmen Renpei Tsukamoto
    |
    Senarist Miwako Daira
    Oyuncular: Yû Yoshizawa, Asaka Seto, Renji Ishibashi
    Orijinal adı Chakushin ari 2
    Üyeler
    3,0 140 Puanlama, 32 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yeni teknolojilerin piyasaya arzını ilk yapan ülkenin Japonya olması gibi yeni teknolojiye dayanan ürünleri konu edinen film üretmek konusunda da Japonya'nın öncü rol üstlendiğini söyleyebiliriz. İşte Cevapsız Arama serisi de cep telefonları üzerinden dehşet hikayeleri saçmayı başarı ile sürdürüyor. Bir önceki Cevapsız Arama'da kendini gösteren lanet ortadan kaybolalı neredeyse bir yıl geçmiştir. Ama cep telefonlarıyla yayılan öldüren melodinin susmaya niyeti yok gibidir. Kyoko, gündüzleri bir çocuk yuvasında çalışmakta geceleri ise çocuk terapisi derslerine devam etmektedir. Tüm bu koşuşturma içinde vakit ayıramadığı erkek arkadaşına bir sürpriz yapmaya karar verir. Fotoğrafçı olan ama yarım gün bir Çin lokantasında çalışan Naoto, Kyoko'yu karşısında görünce oldukça şaşırır. Nihayet birbirlerine zaman ayırabilen çiftin huzuru tuhaf bir melodiyle kesilir. Çalan Kyoko'nun telefonudur ancak melodi ona ait değildir. Genç kız kulağa çok tanıdık gelen bu melodiyi anımsar. Yaklaşık bir sene önce bir sürü gencin ölümüne neden olan ve hala tartışmaları süren lanet de aynı müzikle başlamıştır. Japon sinemasının korku üstadlarından ve en üretken yönetmenlerinden biri olan Takashi Miike'nin devam filmi de ilki gibi Yasushi Akimoto'nun kitabından uyarlanmış. İlk filmi bir çok soru işaretiyle bitirip, devam filmine pas atan Miike, ikinci film için yönetmen koltuğunu genç yeteneklerden Rempei Tsuamoto'ya bırakmış.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Cevapsız Arama 2

    2 Cevapsız <br>Aramanız Var

    Yazar: Ertan Tunç
    Psikopatolojik süreçlerde kişilik gelişiminin önemini vurgulayan ve günümüzün medeni toplumlarının deliliğin sınırında gezen cep telefonu bağımlılığının çarpıcı bir eleştirisini içeren hikayesiyle Cevapsız Arama, sanatsal işlevini de ihmal etmeyen bir korku/gerilim başyapıtıydı. Film; Takeshi Miike'nin dokunuşundan ziyade en büyük gücünü benzersizliğinden almaktaydı. Cevapsız Arama 2 ise her ne kadar iyi bir film olsa da yazık ki "benzemez" değil. Yer aldığı zaman dilimi itibariyle eşsizlik içermeyen sanat eseri -genel anlamda- başyapıt olamaz. Haliyle, Cevapsız Arama 2 de bir başyapıt değil. Yine Akimoto'nun romanından uyarlanmış bir senaryo olmuş olması bakımından aslına sadık bir devam filmi ile karşı karşıya olduğumuz söylenebilir. Ama tecimsel beklentilerin senaryonun şekillenmesinde büyük bir payı olduğu anlaşılıyor. Şöyle ki; bu film, küçük kızın bulunduğu maden sahnesiyle Halka'y
    Öneriler

    Oyuncular

    Yû Yoshizawa
    Rolü : Naoto Sakurai
    Asaka Seto
    Rolü : Takako Nozoe

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    Birincisi kadar ürküten sahneler yoktu. Kömür tozu hikayesi ise saçmaydı. Ama ağızı dikilen kız ürkütücü idi. Daha iyisini umardım ama başarısız da değil. Vakit geçirmek için izlenebilir.
    naked-soul
    naked-soul

    Takipçi 561 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    31 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    bana kalırsa ilki kadar olmasa da başarılı bir filmdi.ürkütücüydü ve birincisine göre daha hareketliydi bence.bir devam filmi olarak çok iyiydi,üçüncüsüde olsa hiç fena olmaz...
    teomansonmez
    teomansonmez

    Takipçi 365 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    24 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    İlkini beğendiyseniz bu devam filmiyle bir sorununuz olmayacaktır.İyi bir devam filmi ama üçüncüye ne gerek vardı acaba? diyede sormak lazım yapımcılara.
    Aslıhan Gayyurhan
    Aslıhan Gayyurhan

    Takipçi 285 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
    İlk filmi beğenmiştim. Senaryo müthişti bence. Hatta o melodiyi netten araştırıp bulamamıştım. Bu da beni çok üzmüştü. İkincisine de mutlaka gideceğim.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Japonca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    • samet e.
      BU SİTEYİ OLUŞTURANIN ANASINI AVRADINI GELMİŞİNİ GEÇMİŞİNİ SİKEYİM OROSPU ÇOCUKLARI HEH! ORDA Bİ YERDE BUNU OKUYAN VARSA ONUN KIZ BACISINI SİKEYİM PU OROSPU ÇOCUKLARI BİLE KİECEM SİKEMİYORUM BULAR BABADAN OĞULA NESİL SOYUNU SİKTİĞİMİN PİÇKURULARI. UPLOAD ETTİĞİNİZ VİDYOYA SOKAYIM AQ Bİ FİLM İZLEYECEZ SİKTİNİZ ATTINIZ FİLMİ ORTADA FİLM YOK OÇLARI.. OLUMLU YORUM YAPANLARIN DA ANALARINI SIKEYİM GECE GECE DİNDEN İMANDAN ÇIKARDINIZ BENİ OÇLARI HEH! cCc by ERCİK & DOĞUŞ REYİZ cCc
    Back to Top