Hesabım
    Aşk ve Küller
     Aşk ve Küller
    8 Temmuz 2011 Sinemada | 1s 54dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Derek Cianfrance
    |
    Senarist Derek Cianfrance, Cami Delavigne
    Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel
    Orijinal adı Blue Valentine
    Basın
    3,5 2 Eleştiri
    Üyeler
    3,4 117 Puanlama, 22 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Geçtiğimiz senenin bağımsız sinema hiti Aşk ve Küller, genç yönetmen Derek Cianfrance'ın üzerinde uzun süre çalıştığı bir proje. Blue Valentine'ın senaryosu üzerinde 11 yıl çalışan Cianfrance, fazlasıyla içselleştirdiği öyküye bir türlü son halini verememiş. Senaryoyu tamamladığında ise başrolü oynayacak iki isim konusunda çalışmalara başlanmış.

    Başrollerini 2004'te The Notebook ile jön olarak kendini ispat etmiş ama asıl patlamasını, Oscar'a da aday gösterildiği Half Nelson ile yapan Ryan Gosling ve bu filmle ikinci Oscar adaylığını kazanan Michelle Williams'ın paylaştığı film Derek ve Cindy'nin aşk hikayesini anlatıyor.

    Dean ve Cindy’nin evlilikleri büyük bir başarısızlığa uğramıştır. Hayatlarının bu trajik sürecinde çift, gençlik yıllarına ve birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışırlar.

    Film zıt kavramları karşı karşıya getiriyor. Sevgi nefrete, geçmiş günümüze, hayal gerçeğe, gençlik yaşlılığa, erkek kadına karşı geliyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Aşk ve Küller
    Yazar: Ali Ercivan
    Senarist ve yönetmen Derek Cianfrance, ülkemizde Aşk ve Küller adıyla gösterilen Blue Valentine'ın senaryosu üzerinde 11 yıl çalışmış. Fazlasıyla içselleştirdiği öyküye bir türlü son halini verememiş. Nihayet finansman bulup sete çıktığında ise, birçok yerde senaryoyu boşvermiş. Bazı sahneleri sette oyuncularla beraber yaratmış. Bir film yaratmanın ne alışılagelmiş ne de sağlıklı bir yolu bu. Ancak Cianfrance belli ki karakterlerine son derece hakim olmuş ve yakalamak istediği duyguyu iyi biliyormuş 11 yılın sonunda. Roller için biçilmiş kaftan iki aktörü de yanına alıp ortaya son derece etkileyici bir ilişki filmi çıkarmış. Aşk ve Küller, bir ilişkinin iki ayrı evresini anlatıyor. Dean ve Cindy adlı iki gencin tanışıp aşık oldukları dönemi, yıllar sonra evliliklerinin tükenme noktasına geldiği günlerle paralel olarak izliyoruz. Birbirlerine güçlü bir tutkuyla bağlanıyorlar önce ama işin

    Fragmanlar

    Aşk ve Küller Orijinal Fragman 1:50
    Aşk ve Küller Orijinal Fragman
    29.734 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Film Kareleriyle Aşkın Sinemadaki İzleri
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    14 Şubat 2021 Pazar
    Son Zamanların En Gözyaşlarınıza Hakim Olamayacağınız Filmleri
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Son zamanların en dramatik filmleri bu listede!
    27 Ekim 2019 Pazar
    Michael Fassbender ve Rachel Weisz Aynı Filmde!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Rachel Weisz ve Michael Fassbender ikilisi Light Between Oceans filminde bir araya geliyor!
    11 Temmuz 2014 Cuma

    Oyuncular

    Ryan Gosling
    Rolü : Dean
    Michelle Williams
    Rolü : Cindy
    Mike Vogel
    Rolü : Bobby
    Faith Wladyka
    Rolü : Frankie

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Kasım 2011 tarihinde eklendi
    çagimizin aska yazilmis agidi olarak görüyorum bu filmi.iki insanin,ömürlerinin sonuna kadar mutlu bir beraberligi olacakken,tamamen gereksiz bir yasanmislik nedeniyle,baslarda iyi gibi görünen,ancak belli ki daha sonralari bu baskiya dayanamamanin verdigi etkiyle bu kaderlerinden uzaklasmalarini izledim ben.kendi açimdan filmi böyle okudum temel olarak.yönetmen cianfrance'in en kritik tercihlerinden biri karakterlerin önceki ...
    Devamını oku
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    19 Mart 2011 tarihinde eklendi
    Son yıllarda izleyebileceğiniz en farklı romantik-drama lardan bir tanes. Yanlış anlaşılmasın bu farklılık daha önce bu kadar koyu ifade edilememiş olmasından ötürü söylediğim bir detay. Yoksa fazlasıyla tanıdık ve bu yüzden acıtan bir hikaye. Günümüzün en iyi aktörü olan (bana göre) Ryan Gosling ve Michelle Williams etkileyici performanslarıyla, müzikleriyle, diyalog ve depresif yapısıyla çekici bir film ...
    Devamını oku
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    3 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    İzlerken senaryo gediklerine çok takıldım açıkçası.Derek Cianfrance'in on yıldan fazla bu senaryoyla uğraştığını ve sonucunda da tam olarak tamamlayamadığını,bazı bölümleri sette doğaçlama bitirdiğini biliyoruz ki zaten bu yüzden sırtını daha çok görselliğe dayıyor.Üst düzey başrol oyuncularıyla iyi bir film neticede ama yine de fazla abartmamak gerek.
    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    24 Aralık 2013 tarihinde eklendi
    İyi günde,kötü günde diye bana söz verdim.İşte bu benim kötü günü bir şans ver..
    Ryan Gosling ve özellikle Michelle Williams'ın saf ve gerçekçi oyunculukları ile öne çıktığı film bir ilişkinin iyi ve kötü günlerini arada geri dönüşlerle harmanlayarak anlatı açısından değerlendirildiğinde en gerçekçi aşk filmlerinden biri olduğu kesin.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe $1,000,000
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    • volkanick
      İyi günde,kötü günde diye bana söz verdim.İşte bu benim kötü günüm.Bana bir şans ver.. Ryan Gosling ve özellikle Michelle Williams'ın saf ve gerçekçi oyunculukları ile öne çıktığı film bir ilişkinin iyi ve kötü günlerini arada geri dönüşlerle harmanlayarak anlatıyor.Dram açısından değerlendirildiğinde en gerçekçi aşk filmlerinden biri olduğu kesin.
    • Lara Yas
      Yanlis sebeplerden dolayi asik olunursa. Ask ve Küller isimli filimde iki sevgilinin duygusal sebepten dolayi degilde olusan kosullar nedeniyle evlenmesiyle meydana gelen: aci, eziyetli, mutsuz bir evliligin gecmis ve simdiki zamanla gösterilen ve bire bir giden sahnelerle cevrilmis olaganüstü bir film! Bit o kadar real ve bir okadar da inandirici.
    Back to Top