En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
rudeonerudeone
Takipçi
1.698 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
6 Kasım 2011 tarihinde eklendi
çagimizin aska yazilmis agidi olarak görüyorum bu filmi.iki insanin,ömürlerinin sonuna kadar mutlu bir beraberligi olacakken,tamamen gereksiz bir yasanmislik nedeniyle,baslarda iyi gibi görünen,ancak belli ki daha sonralari bu baskiya dayanamamanin verdigi etkiyle bu kaderlerinden uzaklasmalarini izledim ben.kendi açimdan filmi böyle okudum temel olarak.yönetmen cianfrance'in en kritik tercihlerinden biri karakterlerin önceki hayatlarini ve belli basli yasadiklarini bize göstermemesi.yani söyle bir durum;dean ve cindy'yi sanki uzun süredir taniyor gibiyiz,onlara karsi yakinlik hissediyoruz ilk saniyeden itibaren,ancak onlarin geçmiste ne gibi hatalar yaptigini,nasil yerlerden geldigini dogrudan hiç göremiyoruz.yalnizca yönetmenin araya serpistirdigi bir iki cümle var.fakat iste bunlar öyle cümleler ki sanki gördüklerimizden çok daha fazlasini,onlarin simdiye dek neler yasadiklarini ve nasil yogrulduklarini biliyor gibiyiz.senaryo çok basarili,oyunculuklar zaten harika,çekimler,kadrajlar.belki yillar sonra hatirlanan bir klasik haline hiç gelemeyecek ancak onu izleyen ve gerçekten seven ufak bir hayran kitlesi her zaman olacak.ryan gosling ve michelle williams seçimleri filmin basarisindaki keskin virajlardan biri.
Son yıllarda izleyebileceğiniz en farklı romantik-drama lardan bir tanes. Yanlış anlaşılmasın bu farklılık daha önce bu kadar koyu ifade edilememiş olmasından ötürü söylediğim bir detay. Yoksa fazlasıyla tanıdık ve bu yüzden acıtan bir hikaye. Günümüzün en iyi aktörü olan (bana göre) Ryan Gosling ve Michelle Williams etkileyici performanslarıyla, müzikleriyle, diyalog ve depresif yapısıyla çekici bir film olduğu kadar gerçekliğiyle şaşırtanda bir yapım. 8/10
film ile ilgili birkaç yazı okuduktan sonra içim rahatladı...neden derseniz...resmen filmin senarist-yönetmenini acayip kıskanmıştım nasıl bu kadar içi dolu, sahici, hatasız, ince ince dokunmuş bir senaryo yazabilmiş ve hemen her planda kamerasıyla adeta resital sunmuş diye...meğer ki adam 11 yıl uğraşmış bunu çekmek için...tamam dedim bu adam bizim gezegenden olabilir artık...harika hareketli planlar,sıradışı yakın planlar, inanılmaz yaratıcı senaryo metni, ....stanley kubrick ten hasret kaldığımız o her sekanstaki ince işçilik var bu filmde de...kesinlikle şiirsel bir dil değil filmde geçen ve sembolizm (kartvizit olayı hariç) hiç kullanılmamış...yönetmen giriş gelişme sonuç gibi çok demode kalıptan uzak durduğu gibi inarutu filmlerine de öykünmeden tatlı bir geçmişe dönme-şu ana dönme metaforu denemiş...hani abartmamış, gözünün içine sokmamış zaman geçişlerini...her metodu-kamera kullanımı olsun, senaryo teknikleri olsun, oyunculuklar olsun- o kadar dozunda ve ayarında vermiş ki aslında bütün bunlardan bir film oluşturmuş denilebilir...ryan gosling bu filmle bir fenomene dönüşebilir...bu benim naçizane iddiam...olağanın çok üzerinde bir gençlik aşk filmi, katıksız ve tavizsiz bir sanat filmi, aynı zamanda da çok ince mizahı olan hani her ortamda duyduğumuz bizi kastırmadan güldüren, hayran bırakmak zorunda kalmadan sevdiren bir romantizm dramı dersek yanlış olmaz herhalde
Aşkın nasıl başlayıp bittiğini anlatan yüzlerce film izlemişsinizdir. Bu filmin yönetmeni kendi penceresinden bu konuyu gayet güzel anlatmış. Oyuncular çok başarılı. Bu filmin DVD'si çıkar çıkmaz edinip arşivime katmaya çoktan karar verdim.
Yanlis sebeplerden dolayi asik olunursa. Ask ve Küller isimli filimde iki sevgilinin duygusal sebepten dolayi degilde olusan kosullar nedeniyle evlenmesiyle meydana gelen: aci, eziyetli, mutsuz bir evliligin gecmis ve simdiki zamanla gösterilen ve bire bir giden sahnelerle cevrilmis olaganüstü bir film! Bit o kadar real ve bir okadar da inandirici.
Sorumsuz ama iyi bir baba ve iyi bir eş olan bir adam ile eşinin sorumsuzluğundan bıkmış bu sebeple eşinden soğumuş bir kadının hikayesi. Kimin haklı olduğunu bulabilen beri gelsin diyorum. Aile hikayeleri sevenler kesinlikle izlemeli...
tek eksiği sonunu aceleye getirmiş olmaları bunun dışında oyuncuları harika ,işlenen konu her ne kadar bildik gibi de dursa realist hatta sert sayılabilinecek bakış açısı hakim .
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.