Kabadayı
4,4

alppla93
alppla93

28 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
ben böle bir flm götmedim gerçekten çok güzel bir film olmş tavsiye ederim
comoestas-muybien
comoestas-muybien

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
filme 10 werdim zaten 100 olsa onu da hakederdi:)
oyuncuların hepsi yerine oturmuş kusursuz oynamış..
filmin sonunda devran a üzüldüm ben :)
Güvercin--Gerdanly-y
Güvercin--Gerdanly-y

18 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filme giderken hep eşkıya efsanesine kilitlenmişti benliğim... Zira oyuncu ve yönetim kadrosu çok benzerdi. Fakat film başladıktan sonra bu önyargım farklı bir hikayeye bıraktı yerini... Esprililerle süslenmiş trajikomik bir hikayeydi bu.. Güldüm, hüzünlendim, kızdım zaman zaman... Ve en beğendiğim performans ise Kenan İmirzalıoğlu oldu. Gerçektende döktürmüş. Ve filmden çıktıktan sonra arkadaşım şöyle yakınıyordu; keşke eşkıya gibi bir film çekselerdi. Ben buna içerledim zira aynı malzemeyi ısıtıp ısıtım sunmanın anlamı yoktu. Farklı olmuş ve güzel olmuştu... Ellerin sağlu Yavuz Turgul, ellerine sağlık Ömer Vargı...
boncukaysem
boncukaysem

27 Ocak 2008 tarihinde eklendi
bence bugüne kadar cekilmiş en iyi türk filmii.. 10/10
ibrahimdemirkan
ibrahimdemirkan

15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Yavuz Turgul senaryosundan aksiyonu oyunculukları kadar felsefeside iyi bir film beklerken maalesef zayıf bir film karşımıza çıkmış. Ömer Vargı da iyi bir yönetmendir ama olmamış bu sefer. Bir filmin kalilteli olması için Yavuz Turgul'un imzasının olması yetiyordu aslında. Ama bakıyoruz bu filmdeki her karakter ya keş,psikopat ya da barlarda ömür çürüten tipler.Sağlıklı bir insan göremiyoruz. Eski kabadayı kültürü idealize edilerek bir nevi anti-Deli yürek ve özellikle Anti-kurtlar vadisi çevrilmeye çalışılmış. Bunun içinde Kenan İmirzalıoğlu seçilerek onun şahsında idealize edilen mafya kültürüne vurulmaya çalışılmış.Aslında kolay olanı yapmışlar senaryoda da rejide de. Yavuz Turgul yönetse de farklı bir şey çıkmazdıtaya. Yılmaz Erdoğan'dan sonra Yavuz Turgul'da kendisini tüketiyor galiba. Söyleyecek sözü olanların sanatıdır sinema ve bu söz sahipleri tezlerini ispatlamak için öylesine ince çalışmalıdırlar ki Kabadayı bundan yoksun olduğu gibi kendi içerisinde bin bir türlü soruyla ilerleyip kendini zor zar bitirtiyor. Filmin ilk yarısı ümid vaad ediyor ama ikinci yarısı maalesef. Filmdeki Sürmeli karakteri de olmasa bilmem bu filmin hali nice olurdu demekten kendini alamıyor insan.Netice de kendini merakla izleten acaba ne aforizmalar ne delikanlılıklar olacak diye sürükleyen ama Kapıkule sınır kapısından çıktıktan sonra sinemaya pekte katkısından bahsedilemeyecek derecede unutulacağını düşündüğüm bir çalışma olmuş Kabadayı. Çekim ekibinin emeğine sağlık. Gişede de az buçuk umduğunu buldu. Umarım daha iyi ve başarılı çalışmalara zemin hazırlar. Sinema seyircisi Yavuz Turgul'u sever ve onun imzası olan her filmi heyecanla bekler. Beklemeye devam edeceğiz.
risingaltan
risingaltan

16 Aralık 2007 tarihinde eklendi
oyuncu kadrosu olarak mükemmel
hele başta şener şen ve diğerleri yaşamış.
ama konusu benim ilgimi pek çekmedi.
gelişmemiş toplumlara yön veren bu dizi ve sinema sektörünün daha mesaj veren eserler vermesi gerektiğini düşünüyorum.
beğenmediğim tek noktada bu coluk cocuğa mafyacılığı özendiren kabadayılığa sevkeden bir film olduğu için 10 üzerinde 7
arkatgulse
arkatgulse

15 Aralık 2007 tarihinde eklendi
filmin fragmanını görür görmez kesinlikle gitmeliyim dedim içimden ve gelir gelmez gittim..iiki gitmişim inanılmaz güsel bir film..oyunculuk senaryo gercekten cok iyiydi..herkesin izlemesi gerek hiç pişman olmucaksnız...filmin sonu için yanınıza pecete almayıda unutmayın:)
aycabosnak
aycabosnak

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
çok değişik yorumlar alan bu film bence izlemeye değer çünkü izleyenler kendine pay çıkartabilir ve kırk yıllık doslarına olan güvenlerini gözden geçiebilirler. filmden de anlaşılabileceği gibi herşeyden önce aile geliyor. ama dediğim gibi iyi kötü eleştirilmesine rağmen izlemeye değer
d-o-c
d-o-c

24 Şubat 2010 tarihinde eklendi
hiçbir 'eşkıya' diyelim, en sinirli anında 'sen ciğeri beş para etmez aşağılık bir serserisin' demez.kimi sahneleri senaryodan direk okunduğu, oynanmadığı hissi veriyor malesefve benzer tarzda son dönem izlediğim her türk filminde eşkıyayı bir kat daha hayranlıkla anıyorum. 7/10
55oa
55oa

19 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Fiyasko.8,6 not ortlaması için diyorum. Kenan karizması çizilmiş. Bu role hiç gitmemiş. Biraz Şener Şen biraz İsmail Hacıoğlu filmi taşımış. 8,6 ortlama notluk hiçbirşey yok.Pardon var.Bol ağır küfür. Film müziğinden eser yok. polislik mesleği zan altında kaldı zaten. Bir kız yüzünden ölme yarışına girmiş bir sürü insan. Gidilirmi eh gidilir.
typhonike
typhonike

19 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten güzel film.Şener Şen eşkiyadakine yakın bir performans sergilemiş,döktürmüş gene,kenan imirzalıoğluda psikopat mafya rolüne çok oturmuş bazı diyalogları süperdi :) Sürmeliyide atlamayayım rasim öztekini beğenmemek elde değil.Senaryosu mükemmel olmasada tutarlı,mantıklı ve güzeldi,yer verilmiş espiriler çok güzeldi.Filmde sırıtan hiçbir kare yok herşey yerli yerline oturtulmuş buna birde oyuncuların performansları eklenince keyifli bir seyirlikten çok öteye gitmiş bir film ortaya çıkmış.seyredilmesi gereken türk filmlerinden birisi daha gidilmesi gereken bir film.
kadirbayram
kadirbayram

18 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Mükemmel ötesi bir film... Teşekkürler Şener Şen bize böyle film izleme şansını verdiğin için...
serhanmanya
serhanmanya

18 Aralık 2007 tarihinde eklendi
film cok sıradan vede basit,birde cok uzun tutmuslar,ne goze batan oyunculuk var nede etkileyici bir sahne,kadir inanır eski kabadayı filmleri bu filmden daha guzel,vakit kaybı bence izlemeye degmez sinemada...
peaceful1980
peaceful1980

10 Şubat 2008 tarihinde eklendi
oyunculuk harika hele kenan imirzalıoğlu resmen kendini aşmış yolda görsem aha o psikopat diyecek kadar inandırıcı. filmin konusu vs harika sürmeli karakteri çok baba vermek istediği mesaj anlamlı (bir insanın cinsel tercihi değil insan olması önemli olan)
ancak şener şen e son zamanlarda benzer karakter üzerine yoğunlaştı eşkıya ve bu karakter çok benzemiyor mu?? şener şenden daha ne karakterler çıkar insanüztü bir oyuncu daha ne rollerde görücez onu ama izleyici olarak ricam değişiklik...
dr-sokrates
dr-sokrates

17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
yazıkkkk.şener şen gibi üstadın onlarca defa işlenmiş bir senaryoya kurban edilmesi yazık.
yavuz turgulun elinden nasıl böyle basit bir iş çıkmış yazık.bu arada bir filmde hiç mi müzik olmaz..yazıkkk.:(