Mert H
1.646 değerlendirmeler
31 Ocak 2026 tarihinde eklendi
The Dark Knight Rises, Christopher Nolan’ın Batman üçlemesini epik ve iddialı bir finalle noktalama çabası olarak hem güçlü hem de tartışmalı bir film. Sekiz yıl önce Harvey Dent olaylarından sonra inzivaya çekilen, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranmış bir Bruce Wayne portresiyle açılan film, süper kahraman anlatısını alışıldık “yenilmez kahraman” kalıbından çıkarıp çöküş, bedel ve yeniden doğuş temaları üzerine kuruyor. Nolan burada Batman’i bir efsane olarak değil, hatalarının sonuçlarını omuzlarında taşıyan bir insan olarak ele alıyor ve bu yaklaşım filmin dramatik omurgasını oluşturuyor.
Filmin en dikkat çekici unsurlarından biri kuşkusuz Bane karakteri. Tom Hardy’nin fiziksel performansı ve tehditkâr duruşu, Bane’i üçlemenin en korkutucu düşmanlarından biri haline getiriyor. Ancak karakterin motivasyonları ve planı, The Dark Knight’taki Joker kadar sarsıcı ve kişisel bir etki yaratmıyor; daha çok ideolojik ve yapısal bir tehdit sunuyor. Gotham’ın sınıfsal gerilimler üzerinden kaosa sürüklenmesi, filmde açık bir politik ve toplumsal arka plan oluşturuyor.
Christian Bale’in Bruce Wayne performansı, üçlemenin bu filminde belki de en duygusal noktasına ulaşıyor. Batman’in kırılması, hem fiziksel olarak yenilmesi hem de umudunu kaybetmesi, seyirciyi karakterle daha derin bir empati kurmaya zorluyor. Anne Hathaway’in Selina Kyle yorumu ise filme taze bir enerji katıyor; karakter, ne tam bir anti-kahraman ne de klasik bir femme fatale olarak çiziliyor. Buna karşın yan karakterlerin bolluğu ve hikâyenin çok sayıda alt kola ayrılması, filmin temposunu zaman zaman düşürüyor ve bazı olayların yeterince derinleşemeden geçilmesine neden oluyor.
Kara şövalye üçlemesinin son filmini böyle bir kalitede yapmaları çok iyi olmuş. Filmi de oyunculukları, kurgu, aksiyon, efektleri fln da dahil çok beğendim.
Kara Şövalye üçlemesinin son filmi olan bu film bana göre izledikten sonra daha iyi bir final yapamaz dediğim türden bir film di. Birçok kişi için serinin en zayıf halkası olsa da benim için seride ikinci sırada yer alıyor. Film de önceki filmlerde olduğu gibi bolca twist bulunuyor ve bu twistler'i tahmin etmeniz imkansız eğer ilk iki filmi izlediyseniz zaten bunu da izleyeceksinizdir.
İlk 2 filmin ardından, bitişi nasıl yapabilirler acaba diye düşünüyordum. Maalesef kalite olarak asla 2 filme yaklaşamaz fakat yine de Batman karakterini çok iyi bir şekilde perdeye aktaran bir film olmuş. Senaryoyu beğendiğimi söyleyemem, klişe bir senaryosu vardı. Kötü karakteri çok güzel işleyerek, izleyiciyi germeyi başarmışlar. Bazı yerlerde heyecanlandırıp, aksiyonu çok yüksek olmasa bile tatmin edici derecedeydi. Ters köşe yapmaya çalışmışlar fakat ne bununla ilgili film boyunca azıcıkta olsa merak ettirecek bir şey vermemişler. Bu yüzden havada kaldığını ve en ufak heyecan bile duymayarak, sevmediğimi belirtmek zorundayım. Fakat bu gibi olayların haricinde film, genel olarak güzeldi. Gerilim dozu yüksek, aksiyonu iyi, başarılı bir üçlemeydi. Teşekkürler Nolan.
Çekimleriyle, Görsel Efektleriyle, Senaryosuyla ve Oyunculuklarıyla dört dörtlük muazzam bir filmdi. Bu güne kadar izlemediğim için kendime kızıyorum. Bu film için ne desek az kalır. Kurgunun işlenişi çok akıllıca ve realistik. Önceki Batman filmlerinde de olduğu gibi; Christopher Nolan, zekasını ve ustalığını bu filmde de ön plana çıkarmış.. 2. Film'in ve Heath Ledger'in bende ayrı bir yeri var tabikide, Ama bu film'in de ilk 2 filmden ayrı kalır bir tarafı yok bana göre. Ayrıca İlk iki film'e göre daha fazla aksiyon barındıran bir film olduğunu düşünüyorum. Bu film'de, gizli kalmış ve sizi şaşırtacak bazı önemli bilgileri öğreniyorsunuz. Açıkçası Joker gibi uçuk kaçık bir karakterden sonra, Bane isimli karaktere çok önyargılı yaklaşıyordum, Film'i izledikten sonra önyargılarımın boşuna olduğunu gördüm. Elbette ki Heath Ledger'in oyunculuk performansı hiç kuşkusuz en iyisiydi; Ama Bane isimli karakterinde başarısını göz ardı etmemek gerekli.. Hiç beklemediğim ve bende etki bırakan bir kapanışla sonlanan bir filmdi.. Patlama sahnelerini ve daha birçok sahneyi ağzım açık izledim. Bu film'in üzerinde bir uğraş olduğu bariz belli. Bu film'e Fiyasko diyenler, acaba ne beğeniyor merak ediyorum.. İzleyin, İzlettirin diyorum. 4.0/5
Batman'in insani özelliklerine süperkahramanlıklarına ayrıksı olarak odaklanan bir yapım olmuş. C. Nolan'ın üçlemesinin son halkası olan bu film yine izleyicilerine aksiyon dolu saatler! vaadediyor. Yaklaşık 3 saat süren film bizlere anarşist lider Bane(Tom Hardy), kedikadın(Anne Hateway) ve Blake(J. Gordon-Lewitt) gibi oyuncularıda lanse ediyor. C. Bale'in neredeyse figüran gibi oynadığına şahitlik ediyoruz. Alfred'i ilk defa sulu-zırtlak bir rolde izliyoruz. Hayır anlamadım Bruce Wayne'in babası değilsin,atası değilsin, niye o kadar ağlıyorsun onun için. Morgan Freeman ve Gary Oldman oyunculukları ile filme renk katmışlar. Filmin finalinden anlaşılan o ki Batman filmleri çekilmeye devam edilecek.
Joker i özletse de süper bir film üçlemeye yakışır bir başyapıt ve mükemmel bir son. İlk 1 saatinde güzelim seriye yazık olmuş dedim ama sonu muhteşemdi
dark knight sonrası gelmesi tabiiki dezavantajına olmuş fakat bana göre başarılı bir son film..karakter kalabalığının yarattığı bazı eksikler var mesela kedi kadın ve robin karakteri az işlenebilmiş, motivasyonlar yerli yerinde, inandırıcı olay örgüsü, mükemmel sanat yönetimi ve müzik seçimleri..
Batman serisi ..hayal kahramanları arasında belkıde gercekcıle bukdar yakın yakları bukadar yere basan tarz bır serı .. ozellıkle kara sovalye ..ve joker mukemmel idi .. bu fılm ıse kara sovalyeden sonra akdar buyuk bır beklentı ıcersınde olundukı .. sınemada cıgı acıkacak ıkıncı avatar vakası halıne geldı belkıde bu yuzden seyırcılerın cogunda hayal kırıklıgı var .. fılm karakterler ve acılıs seksansı oldukca guzel ...ozellıkle kedı kadın .... aksıyon ve olayları bır bırıne baglamda chırstoper nolan farkındalıgını gorebılıyorsunuz ..
bu oyle bır fılımkı ..batman serısıne gore ..iyi ama fınal bekletnısını karıslamıyor.. tek fılm olarak sınemada muzıklerı oyunculugu yonetımıyle .. cok guzel bır seyırlık