Hesabım
    Ölüm Zinciri
     Ölüm Zinciri
    12 Kasım 2010 Sinemada | Korku
    Yönetmen Deon Taylor
    |
    Senarist Deon Taylor, Diana Erwin
    Oyuncular: Nikki Reed, Michael J. Pagan, Cody Kasch
    Orijinal adı Chain Letter
    Üyeler
    1,8 59 Puanlama, 10 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ölüm, korku ve kötülük, "Ölüm Mektupları"nın alameti farikasıdır. Çünkü onun saklı tarihinde kötülük çiçeklerinin tohumları ekilidir. Nesiller boyu aktarılan bu mektuplardan bazıları hala varlığını sürdürmektedir ve bu mektupların ulaştığı herkes başının çaresine bakmak zorunda kalacaktır: "Eğer zinciri kırarsam halim nice olur?" 1978'deki Corey Davis olayı buna en iyi örnektir. Genç bir atlet olan Corey kendisine iletilmiş olan ölüm mektubunu başlangıçta ciddiye almamış ve gülüp geçmiştir. Daha da beteri mektubu fırlatıp çöpe yollamakta bir beis görmemiştir. Ancak kısa bir süre sonra Tolulemme Gölü'nün sularında, tıpkı bir Houdini illüzyonuna benzer şekilde, zincirlere bağlanmış ve ağzına o uğursuz mektup tıkıştırılmış şekilde cesedine ulaşıldı. Bu davanın üstü kapatılmış oldu ve asla aydınlatılamadı. 2009 yılında ise köprülerin üstünden çok sular akmıştır. Carlson Lisesi'nde eğitim gören 6 yakın arkadaş e-posta yoluyla birer ölüm "elektronik mektubu" alırlar. Mektup sadece yazılı bir mesaj değildir ve tuhaf, ürkütücü bir de ikon içermektedir. Bu mesajlardaki tehdidi ciddiye alabilecekleri kimin aklına gelir ki? Peki mektuplar gerçekten ölümcül olabilir mi? O güne kadar sıkı dost olduklarına inanan gençler bu lanete ya da buna lanet süsü veren kişiye karşı savaş açtıklarında ise artık ne hakkında emin olmaları gerektiğini bile düşünemez hale gelirler. Dostlukları gerçekten sınanmaktadır. Bu uğursuz mesaj yüzünden gençler tek tek ve akıl edilemeyecek derecede korkunç şekillerde ölmeye başlar. Dostlar düşman olmaya başladığında ise ölümden kaçmak neredeyse imkansız hale gelir. Mektup elinize ulaştığında onu en yakın dostunuza iletmeniz gerekmektedir. Ve bu kişi de mektubu açıp okumak zorundadır. Ancak zinciri kırarsanız akıl almaz bir ölüm de sizi beklemektedir. Endişeler kuruntuları, korkular soruları besleyecektir: Mektubu sevdiğiniz birine iletebilecek misiniz? Dostluğun herhangi bir anlamı var mı? Jessie (Nikki Reed) ve dostları bu ölüm kokan mektupları ya da bu mektupları gönderen kişiyi bertaraf edebilecekler midir?

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Ölüm Zinciri

    Ölüm Zinciri

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Bir grup Amerikalı öğrenci; eli yüzü düzgün kaslı erkekler ve seksi sarışın kızlar... Derslerden kalan boş zamanlarını, ’asılarak’ ve ’aşağılayarak’ geçiriyorlar. Öte yandan onlara internetin kötülüklerini anlatmaya çalışan, ultra popüler sosyal ağ sitelerinin adını yanlış bildiği için sokaklarda bağıra çağıra kıyamet konuşmaları yapan mezcuplara benzetilen bir hocaları var. Derken ortaya bir mail çıkıyor, alan kişilerin arkadaşlarına yollamadığı takdirde ölüme davetiye çıkardığı bir mail. Arkasında ise mektup zinciri oyununun kurallarına uymayanları zincirle fena halde öldüren kaslı bir adam var. Hikaye aşağı yukarı böyle.Ölüm Zinciri tartışmasız kötü bir film. Üstelik elle tutulur bir yanı olmayan, taş taş üstüne koymayı beceremeyen, acınası bir film. Kötü filmlerden zevk almasını bilen, b-movie’lerin aslında değerli olduğunu düşünen izleyicilerin bile dayanamayacağı bir deneyim sunuyo

    Fragmanlar

    Ölüm Zinciri Orijinal Fragman 2:08
    Ölüm Zinciri Orijinal Fragman
    3 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (13-15 Mayıs)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    13 Mayıs 2016 Cuma

    Oyuncular

    Nikki Reed
    Rolü : Jessica "Jessie" Campbell
    Michael J. Pagan
    Rolü : Michael
    Cody Kasch
    Rolü : Neil Conners
    Keith David
    Rolü : Detective Jim Crenshaw

    İzleyici eleştirisi

    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Sözde Kore ve Japon tarzı filmlere benzer tarzda yapılmış ancak bu sefer işin içinde e-mail olayı söz konusu. Japonlar ve Koreliler yapsa bu tarz filmi belki çekilir ama Hollywood filmi yapınca hiç mi hiç film çekiliyor. Haftanın ikinci kötü filmi.
    arsev17
    arsev17

    Takipçi 236 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    30 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Filmin başı ve sonu eh işte, sadece oradan kurtarıyordu biraz. Sinemada izlenmeyecek kadar berbat bir filmdi.
    V-for-memetta
    V-for-memetta

    Takipçi 189 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Vakit kaybı olarak gördüğüm filmlerden bir tanesidir diyebilirim. Vakti bol arkadaşlarım için birebir...
    Saygılarımla...
    c-u-m-a-l-i
    c-u-m-a-l-i

    Takipçi 127 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    5 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Tam istediğim film. Klişe mail göndericilerine ders olur umarım. Bu filmi 7 kişiye seyrettir, 7 günde , 7 dileğin gerçek olsun.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 3 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.78
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    Back to Top