güzel bir konu üzerine kurulmuş iyi görsellik 2. cd de de korkutmayı başarıyo 1. cd de hiçbir sey anlamadım ama 2.cd gerçekten korkutuyor yani korku filminde türkler yavaş yavas iyi seyler yapmaya basladılar ama tüm filmlerde de inş dini kullanmazlar:)
konu guseL amma ii isLenememis ne yazik ki... o geriLimi yakaLatamiyor insana... yine de o denLi sacma turk fiLmLerinden kat be kat ii dir.. yani ortaLama turk fiLmLerine bes basar...
Film 2007 Yapımı olmasına Rağmen Dün izledim..Bunun sebebide doğru zamanın geldiğini düşünmekten geçiyordu..Bana okadar abarttılarki,Bunu izle 1 ay etkisinden kurtulamayacaksın gibi vs. Bende En güzel ortamda izlemeyi uygun gördüm ve bekledim:) Bana söylenenler yüzünden Filmden beklentim çok büyük olunca Film beni hiç etkilemedi..:(Konusu,Kurgusu Finali oldukça başarılı ama ne bilim korku unsurlarından pek etkilenmedim..Bu filmi bu şekilde atlattığıma sevinip 10/7 veriyorum :)
sonu çok etkileyici birde konuyu bizim dinimizde gerçekten var olan bi varlıktan aldıgı için insana bi nebze daha etkiliyo etkisinden kurtulmuş deilim hala o yüz süretleri arada bi yalnız kaldıgımda aklıma geliyo.
Türk korku filmi denince herkes gibi hemen bir komedi filmi gelir aklıma. Okul, Küçük Kıyamet filan işte. ama bu kez olmuş. bugüne kadar izlediğim hiçbir korku filminden korkmamıştım. ama bu filmde çocukken yorganın altına saklanarak annelerimizden, ablalarımızdan, abilerimizden dinlediğimiz yarı mistik, yarı masalsı, halk hikayesi geleneğinden beslenen o anlatıların tesininde bir eser. ertesi gün filmi hatırlıyorsunuz. sonraki gün yine aklınızda... güzel final... beklentilerimşn üstündeydi. oyunculuklar daha iyi olsaydı hiç bir sorun kalmazdı. ingilizlerin elf, gollum gibi yaratıkları, halk efsaneleri bir gün birinin elinde şahesere dönüşüyorsa; bu bir gün bizde de olmalı.
Aslında konusu ortalama ve bizim dini kültürümüze hitap ettiğinden ve sürükleyiciliğinden dolayı beğendim ama oyunculuklar rezalet ötesi bir de başroldeki Atilla Taşa benzeyen çocuğu nerden buldularsa aynen iade etsinler. Sokakatan bilinmedik bi insan oynatsalardı en kötü ancak bu kadar oynardı , oyunculuktan bir nebze anlamayanlarla film çekerlerse yerinde Türk sineması daha çoook yerinde sayar...
film, ülkemizde yapılan komedi-korku filmleriyle herhangi bir benzerlik taşımıyor..gayet iyi...korku filmlerinin amacı korkutmaktır ve bu film korkutuyor.
Gerçekçi olmak gerekirse film hiç korkunç değildi. Ama çevremde bu filmden çok fazla etkilenen insan görünce aklıma yabancı korku filmleri geldi. Çoğunun konusu bize göre masalsıdır. Hayalet ya da ruh herneyse çıkar ortaya ve insanları doğrar biri de bu ruhu cehenneme gönderir ve film biter. Bu tarz filmlerin gerçekçiliği bize hitap etmediği için korkunçta gelmez. Ama musallatta işlenen konu; çocukluluğumuzda beri bize anlatılan hikayelerin perdeye aktarılmasıdır. Bence bu filmi izleyip korkan insanlar gerçekte filmden korkmamaktadırlar. Bize çocukluğumuzdan beri yerleştirilen bilinçaltındaki cin hikayelerinden korkmaktadırlar. Film için çok iyi diyemiyeceğim. Sadece sonunu iyi toparlamışlar.