Abdullah Aksoy
1 değerlendirme
18 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en saçma film Filmin bitişi bile belli değil güya devam serisi gelecek birincisi berbat olan filmin ikincisini kim merak eder zamanınızı öldürmekten başka bi şey değil
öncelikle filmi çok beğendim ve ilk fırsatta gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim Filmin olay örgüsünü çok beğendim film 1965 yılında yazılmış DUNE den uyarlanmıştır ve benim kitap uyarlaması filmlere(kitabı çok beğenmiş de olsam) hafif bir ön yargım olur çünkü sinemaya uyarlanan kitapta senaryoya uygunluk için değişiklikler yapılır buna Harry Potter serisini örnek verebiliriz ama kitabı okumuş biri olarak filmin işlenmesini baya beğendim bunu kitabı 2 parçaya bölerek başarmışlar yoksa imkanı yok 700 sayfalık kitabı 2 saate anlatamazlardı ek olarak oyuncu seçimi de oyunculuklar da gayet güzel ve filmin müzikleri de cuk oturmuş. Devam filmi gişeye göre onay alacağı için sizden ricam filmi sinemada izleyip arkadaşlarınıza önermeniz çünkü o kadar iyi bir potansiyeli var ki bu seriden yeni star etkisi yaratması bekleniyor., oyuncular o kadar profesyonel ki gerçekten beğendim. müzik fonu çok iyi. gelecekte suyu kaçırma fikri ürkütücü ama gerçek.
Filmi baştan sona izlediğimde aklımda iki düşünce vardı bu film berbat mı yoksa kötü mü diye sonradan kötüde karar kıldım. Konu akmıyor, izleyiciyi içine çekmiyor. Filmi izlerken ilk bir saat ben ne izliyorum neredeyim diye kendimi sorguladım sonraki saatler kurtarır belki diyerekten bir buçuk saat daha kaldım fakat maalesef değişen bir şey olmadı özetle kötü. Burada kötü yorum yapanlaar siz ne anlarsınız filmden ayakları yapanlarada sesleniyorum yapmayın.
Merhaba film acayip güzel bir film şu ana kadar bu kadar güzel bir film görmedim Film ' in 2 bölümü gelir bence zaten Dune kitabı sayesinde Yüzüklerin Efendisi Star Wars Ve Dune filmi yapıldı
Gittim, izledim ve memnun kaldım. Ne yorumlardaki gibi vasat bir film, ne de beyazperde eleştirisinin anlattığı kadar kusursuz. Çok iyi bir film olmaya daha yakın. Çünkü duyguları başarılı bir şekilde geçiriyor. David Lynch filminin yanında şaheser bile denilebilir. Kurgu kısmı aksamayınca akıcı ve güçlü bir eser çıkmış ortaya.
Filmi beğenmeyenlerin sinema ile ilgili açık ve net sıkınıtıları var ve bir yerlerde eksik kalmışlar.Ayrıca filme yavaş akıyor denmesi için evet yavaş akmalı zaten bu şekilde ordaki o duygu mistisizim aktarılabilir.Çöl yavaştır hızlı bir şekilde o kumlar depeler oluşmaz.Kitabını da herkese tavsiye eder ve giderim 2. filmden sonra buralarda eleştiri yapanlar ekstra övmeye başlamayın lütfen.
Filmi izlediğim için çok mutlu olduğumu belirterek filme gitmeden ya kitaplarını okuyun yada bilgilendirici bir kaç video izleyin . Önerim Barış Özcan Dune videosu . Yeterli bilgiyle gitmeseniz anlamakta zorlanırsınız .
2.5 saati türk dizisi gibi bakışma sahneleriyle doldurmuşlar. Aksiyon desen yok hadi onu geçtim insan bir kıpırtı istiyor, zaten diyaloglar çok zayıf, karakterler tanıtılmıyor kimin kim olduğunu asla anlamıyorsunuz. filmin konusunu bile anlamadık.
Film ilk andan itibaren ne kadar büyük bir bütçeyle çekilmiş olduğunu izleyiciye hissettiriyor. Özellikle müzik konusunda büyük ustanın elinden çıkma olduğunu fark ediyoruz. Şunu söylemek istiyorum ki; başrol oyuncusu rolü çok iyi üstlenmiş, sırıtan bir tarafını ben göremedim. Keşke türk sinemasında da böyle filmler izlesek diyorum ama ne yazık ki böyle bir şey asla mümkün olmayacak...
İlerleyen bölümlerini çok merak ediyorum. Sinema biletine verdiğim parayı fazlasıyla karşılayan bir yapıt. Gidilip, izlenilmeli...
Film 10 binlerde geçiyor fakat filmin ilk kısımlarında adam bildiğin fermanı açtı okudu ayrıca mühür bastı doğru düzgün aksiyon göremedim konu baya baya zayıf yani sürekli şunu dedim belki bu sahnede bir şeyler görürüm ama yok malesef yok kesinlikle önermem tamam şuda var filmin devamı gelecek belki bu filme sığmamıştır ama insana biraz bir şeyler gösterirler
Savas sahneleri eksik buldum.. O kadar gidiyorsun ışık yılını geçiyorsun saniyede hala kılıçla savaşıyon.. Biraz yakın temas olmalıydı kadınla erkeği pek yan yana goremedik Bir de uzaya çıkıp filmi çekip gelsem daha kısa sürerdi 2.35 saatte ben marsa koloni kurardım.. Iyi izlemeler