Roma İmparatorluğu hâkimiyetindeki İskenderiye’de geçen hikayede bilinen ilk kadın matematikçi, astronom ve filozof olan Hypatia’nın hayatı merkeze alınıyor. Ünlü yönetmen Alejandro Amenábar'ın yönettiği filmin başrolünde Rachel Weisz, Max Minghella ve Oscar Isaac yer alıyor.
Çok beğendiğim bir tarihi dram filmi oldu. Özellikle de filmin geçtiği döneme çok ilgi duyduğum için film bana ayrı bir zevk verdi. Hypatia adlı bilim kadınının hikâyesini izliyoruz filmde. O dönemde bir kadının bilim ve felsefe ile uğraşması acayip bir durum olarak görülüyordu.
Filmin hikâyesi; Film MS 391 yılında başlar. İskenderiye şehrinde 3 dine mensup halk bulunuyordur. Bunlar; Paganlar, Hristiyanlar ve ...
Devamını oku
Evrim E
Takip Et!
Takipçi
52 Eleştirisini Oku
4,5
20 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Dinlerin çatıştığı, dinlerin uğruna kan döküldüğü bir dönemdeki karmaşadan bahsediyor film ama bunu yaparlarken, güzelliğin, bilmin, masumiyetin sembolü olan Hypatia'yı koyuyor bu kargaşanın ortasına.
İnsanların tek amacı kendi dinlerine inanmayanları yok etmek olurken Hypatia'nın inandığı tek şey bilim ve felsefeydi bir yerde yazılanlara inanmaktansa gerçekleri kendi araştırmayı istiyordu.
Filmden puan kırma ...
Devamını oku
Gwaihir0
Takip Et!
28 Eleştirisini Oku
3,0
11 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Film bize dinin baskısı yüzünden bilim insanları, sanatçı, filozof gibi insanların çektiği sıkıntılara Hypatia üzerinden anlatıyor. Nice bilim insanı; Galilei, darwin, kopernik ve daha niceleri bu baskıyı görmüştür.
Ve bu bize şunu söylüyor: Özgür düşüncenin olmadığı yerde bilim de sanat da olmaz.
Mete Arslan
Takip Et!
Eleştirisini Oku
5,0
9 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Muhteşem bir film .. Sonunda ağlamamak elde değil . İnsan doğması dinlerin insanoğluna yapmış olduğu zulum . Hristıyanlar ne çok katliamlara imza attı . Enginizasyon mahkemelerinide unutmamak gerek . Hristiyanlar 200 yıl önce üzerinden attılar aydınlanma çağına girdiler . Geçmişte yaptıklarını düşündükçe utanç duyuyorlar . Hristiyanların ortaçağ karanlığı Müslüman coğrafyasına bulaştı . Bakalım ...
Devamını oku
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.