Bu filmde yaşadığım hayal kırıklığını hiçbir filmde yaşamadım şimdi neden böyle olduğundan bahsedeyim. 1-Kevin spacey, Brad pitt ve Morgan freeman aynı filmde olmasına rağmen filmdeki oyunculuklar maalesef olağanüstü değil fakat bunu Brad pitt İle Morgan freeman için söyledim. Kevin spacey filmde fazla gözükmemesine rağmen çok iyi oynamış keşke daha fazla gözükseydi. 2-Orijinal bir film türü olup ve psikolojik gerilim anlamında en iyi filmlerden biri olduğunun söylenmesi sonrası izlediğim bir filmdi fakat sorun şu filmde gerçekten beni tatmin eden sahneler yoktu suç korku türünde olunca böyle sağlam psikoloji bozacak düzeyde cinayetler bekliyordum iyice bi gözümün korkmasını bekliyordum hiçbir cinayetin yapıldığını biz görmüyoruz hep cinayet bittikten sonra olaylara dahil oluyoruz 3-Fight club gibi çok iyi bir filmin yönetmeni olan David Fincherdan da en azından fight club kadar olmasa da çok sağlam bir film bekliyordum fakat dediğim gibi izlerken gerçekten sıkıldım bide film çoğu zaman karanlık mekanda geçiyor buda sizin uykunuzu getiriyor ama ben David Fincher gibi bir yönetmenin filmini duraklatarak izlemem sonuna kadar aralıksız izledim. 4-Ayriyeten imdb de puanının çok yüksek olduğunu gördüm beklentim baya baya yüksek olmuştu bunu görünce fakat bu konuda da hayal kırıklığı yaşadım bence filmin imdb puanı 8,2 gibi bir şey olmalı ki prestij filminden puanı daha yüksek çok şaşırdım çünkü prestij hem zamanının ötesinde hem seyrederken çok sürüklüyor. 5-Film kesinlikle kötü değil aksine kaliteli fakat bir daha seyretmem dediğim bir film oldu bu puanı vermemde etkili olan şeyler az da olsa gerilim hissediyorsunuz, Kevin spacey çok çok iyi oynamış bir de tabii ki bahsetmezsem olmaz o şok edici finali ki bence en iyi finallerden biriydi.
Hayal kırıklığı benim için. Kaç sefer başladım bitiremedim. İnat ettim bitirdim. Ama ne bileyim sarmadı. Bu puanı hak etmiyor. Çok ağır ilerliyor bir kere. Sonunda Miles in karısı ile ilgili olacağını ben anladım. Öylede oldu spoiler: [spoiler
Güzel bir film ama içi boş çok fazla sahne var ve bu sahneler insanın canını sıkabiliyor. Tahmin yürüterek izleyebileceğiniz bir film. Film sırasında yürüyen kalite Morgan Freeman'ın sözlerine kulak verin derim. Hayata dair kullanabileceğiniz taktikler mevcut.
Brad Pitt ve Morgan Freeman ile soluksuz cinayet soruşturması.. Katil(Kevin Spacey) tam bir psikopat. Öldürdüğü kişiler belki masum değil ama onların hakkında hüküm uygulamak katile düşmez. spoiler: Filmin sonunda eşi Tracy’e üzüldüm. Kim olsa katilin kafasına sıkabilirdi o anda sanırım veya dövebilirdi.
Filmin verdiği mesaj çok. Brad’in evinde artık taciz e uğrayan bi kadın imdat diye değil yangın var diye bağırırsa o zaman gelirler gibi vs. Güzel bir dedektif filmiydi.
Film asla kötü bir film değil oyuncu kadrosunda ki 2 dev isimle tam bir efsane olduğunu her şekliyle belli eden yapım nispeten ağır işleyen yapısı ile ve atmosferi ile sizi her şekilde kendine bağlamayı biliyor. Filmin son anına kadar sizi kendine bağlayan merak unsuru ise son anda nedense sürprizi bozacak şekilde açık vererek sonunu belli ediyor. Açıkçası ben son dakikalarına doğru filmin verdiği açıklar ve ipuçları sayesinde filmin sonunu tahmin etmiş ve bende oluşturacağı ters köşe hissinden payıma düşeni alamamış biri olarak etkisinde daha az kalabildim. Ama bu demek değil ki film size bunu yaşatamayacak. Eğer son dönemde usta işe bir gerilim-polisiye-gizem tarzı film arıyorsanız ve hala bu güzel yapımı seyretmediyseniz mutlaka bir şans verim derim.
Bir film 20 küsür yıl sonra kendini izlettirdikten sonra vay be dedirtiyorsa iyidir. Senaryo ve yönetim kısmı mükemmel. Oyunculuk kısmında Morgan Freeman duruşu ve o buğulu bakışı bile yeter. Kevin Spacey kısa süresine rağmen performansı ile göz kamaştırdı. Gelelim başrol oyuncumuz Brad Pitt'e. Kanımca hayal kırıklığı. Senaryo gereği ona atfedilen pozitif ayrımcılığı hakedecek bir rolü olduğunu düşünmüyorum. Kafası çalışan Mills fakat onur David'in oluyor ne hikmetse. 30 milyon dolar bütçe ile 350 milyon dolar gişe yapan bir film elbette başarılıdır. İzlenmelik.
Se7en filminin abartılan filmlerden birini olduğunu bugün anlamış oldum.Filmi izlemeden önce okuduğum yorumların geneli pozitif yönde ve imdb puanı oldukça yüksek peki Se7en bu olumlu faktörleri karşılayan bir film mi maalesef hayır.Se7en filmini izlemeden önce gerçekten beklentim vardı filmi bitirdikten sonra o kadar abarttıkları bu muydu dedim çünkü Se7en sadece ortalama bir polisiye filmi daha fazlası değil.Film genel olarak sıkmadan izlettiriyor fakat ilk 1 saat biraz sıkıcı, özellikle son yarım saat oldukça tempo artıyor zaten fimin ilk 1 saati nerdeyse her polisiye filminde olacak olaylar yaşanıyor evet cinayetlerin sebebi diğer filmlerden farklı diyebilirim.Bence Brad Pitt ve Morgan Freeman bu filmde olmasaydı bu film bu kadar abartılmazdı çünkü gerçekten bu kadar abartılacak bir şey yok,filmde mantıksız sahneler de mevcut.Filmin sonu da şaşırtıcı falan değil sırf farklı yapabilmek için saçmalamışlar ve farklı falan da olmamış.Tamam fazla abartılmış bir film ama ortalama bir polisiye filminin gerektirdiği şeyleri de veriyor zaman zaman heyecanlandırıyor özellikle son yarım saat.Filmin müzikleri olmamış ama jeneriği gerçekten güzel.Son olarak film beklentilerimin altında kaldı hiç abartılacak bir film değil ortalama bir polisiye filmi ama polisiye film seviyorum diyorsanız beklentiniz fazla tutmadan izleyin derim.
bu filmi bi kaç kere seyredenler varmış gerçekten sabırlarından dolayı tebrik ederim başından sonuna kadar nerde bi olay olcak diye bekledim son sahnede biraz bişey oldu dedim heralde süper bitcek bi baktım saçma sapan bi bitiş Bu Puanı Kesinlikle Haketmiyor
İlginç bulduğum birşey var. Üzerine alınanlar olacaktır elbet. Ama ben yine de söylemek istediklerimi söylemeliyim. Sevenı eşsiz bir film yapan şey film boyunca hiç durmayan yağmur mudur? Evet yağmur gözden kaçmıyor ancak bu özellik midir onu kült ya da başyapıt kılan? Bence çok saçma. Veya Sevenı eşsiz bir film yapan şey benzersiz konusu mudur? Bak bu olabilir mesela. Mantıklı bence. Ancak ben bu müthiş konunun boşluklarla dolu zayıf bir senaryoya dökülerek heba edildiği fikrindeyim. Seven bana göre sürpriz son yapmak için yapılmış bir film. Kabul etmeliyim ki, son 30 dakikadaki eşsiz görselliği beni mest etmiştir. Bu, onu iyi bir film yapmaz ama. Filmin bana göre en büyük kusuru şudur. Filmde ilk 5 cinayet sahnesi çok hızlı bir şekilde geçiliyor. Onun dışında Detektif Mills saçmalığını izlemeye maruz kalıyoruz. Neden böyle söyledim peki? Yaptığı anlamsız-anlamsız hareketlerle, verdiği anlamsız-anlamsız tepkilerle, yaptığı saçma sapan belaltı esprilerle ve ettiği sinir bozucu dozajdaki absürd küfürleriyle filme zarar verip kalitesini düşürmekten başka birşey yapmadığını gördüğümüz sıradan bir film sadece Seven. Ayrıca Morgan Freeman da bu filmdeki rolüyle neden bu kadar abartılıyor onu da anlamış değilim. Film boyunca oturuyor, kalkıyor, yürüyor,arabayla geziyor vs. yani bu mudur mükemmel oyunculuk? Bu adam bu filmde ne yapmışta hayran kalınabilecek mükemmel bir performans sergilemiş? Ben boşuna demiyorum işte boş yere şişirilen bir film diye.
Finali hariç sıradan sayılabilecek bir film. Bu denli abartılmasının nedenini oyuncularına bağlıyorum. Benim için sıradan bir film. Hatta Kevinin çıkacağı sahneyi beklemesem sonunu bile getiremezdim. Kevina 10, bu filme 6.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.