canantek
7 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Üst düzey bir sinema kültürünüz, tarih bilginiz varsa ve bence 20 yaşın üzerindeyseniz size hitap edebilecek bir film. Bu filmi sinemada izleyebilen şanslılardanım, birkaç defa daha izledim, yönetmen duyguları çok güzel yansıtmış oyuncular harika, uzun ve ağır konulu öyle çekirdek çitleyip yanındakilerle laklak yaparak izlenecek bir film hiç değil, uzun süre etkisinde kalınacak bir film.
Bana göre bir film halk çoğunluğu tarafından beğenilmemiş,sıkıcı,uzun gibi değerlendirilmiş ise o, kaliteli,evrensel,kült bir film olmaya hak kazanmış film de öyle.Gördüğüm en müthiş film kareleri,en müthiş senaryo.Eğer bir film, insanı izledikten sonra rahatsız ediyorsa ve etkisi unutulamıyorsa o bir baş yapıttır.
bir filmde illa akıcılık olmalı diyenlerden değilim. ama bu film ileri derecede yavaş ilerliyo. film boyunca her şey çok kesik kesik anlatılmakta ve parçaları birleştirmek fazlasıyla zaman alıyo. bunun yanında aşkı çok güzel anlatıyo gibi yorumları hayretle karşılıyorum. kocasını aldatmakta olan şehvetli bir kadınla; evli bir kadını ayartan adamın yatak fantezileri bana hiçte cazip bir aşk öyküsü gibi gelmedi. sinemadan anlamayan bi adam olduğumun düşünülmesini istemem çünkü sinema televizyon mezunuyum ve bu filmin nasıl 9 osacar aldığını hiçmi hiç anlamış değilim. o sene başka hiç bir film gösterime girmemişti her halde ! 10 üzerinden 6 abi ! bu ne ya !!!
filmi ne kadar beğendiğimi anlatacak kelime bulamıyorum, sanırım 98senesinde sinemada izlemiştim, hemen üzerine kitabıda okudum, kitap harika film harika ne desem ... daha ilk sahnesinde hani fırça ile yüzen adamların çizildiği sahne, sonra çölün üzerinden uçan uçağın görüntüsü ve harika müziği ile bir şaheser seyredeceğinizi anliyorsunuz, aşk, savaş, dostluk üzerine enfes bir öykü bu, hiç bıkmadan bunca yıl sonra bile oturup seyrettirebiliyorsa kendini bu film artık bir klasik demektir:))
Türünün en sağlam örneklerinden bir tanesi belki de en sağlamı diyebiliriz. Kadro harika, oyunculuklar da harika yönetmen de Anthony Minghella olunca insan kesinlikle bir başyapıt ile karşılaşıyor. Anthony Minghella' nın filmlerini şahsen çok beğeniyorum; Talented Mr Rıpley, Soğuk Dağ, İngiliz Hasta gibi çok sağlam işlere imza atıyor. Film aldığı ödülleri de sonuna kadar hak ediyor. İyi seyirler. 9,5/10
Bu film hakkında ne kadar iyi yorum yapılsa az kalır. Kendimi bu filmi izlediğim için çok şanslı hissettim ,filmden anlayan herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Bir tavsiye vericek olursam bu film için bir vakit yaratın ve en konsantre olabileceğiniz vakitte bu sanat eserinin tadını çıkarın..
ilk izlediğimde daha 16 yaşındaydım, sinemaya ne bir merakım vardı ne de beklentim, ama bu film bir anlamda kendime yüzleşmemdi, annemle ve babamla izlediğim için ağlayamamıştım, çok dramatik ve sarsıcı , sevgilinizle izlemekten çok mutluluk duyacağınız ve insani değerlerin çok üst seviyede oldugu bir film.
2.Dünya Savaşında geçen bir aşk öyküsü ve bu savaş esnasında yaşanan trajedik durumlar. Bol oscarlı bi başyapıt. Pişman olmayacaksınız, kesinlikle izleyin...10/9
oldukça uzun ve ağır bir film.başlangıçta sıkıcı gelebilir.ama aslında içinde çok ağır bir duygusallığı barındıran bir film.özellikle de mağaradaki kadının ölmek üzereyken sevgilisine yazıp bıraktığı mektup...sonrasındaysa sevgilisinin gelip onun ölüsünü kucağında dışarıya çıkarması gerçekten çok etkileyici sahnelerdi.bir de adamın sevgilisini kurtarmak için verdiği mücadele ve çırpınması... kendisini tutuklayan askerlere "karım çok hasta" demesi...oysa ki evli değillerdi ama o kadını ne kadar sahiplenmiş ki karısı olarak görüyor.ve yatağındaki o çok hasta olan haliyle bile bu hikayeyi bu kadar içli bir biçimde anlatması çok etkileyici gerçekten.izlenmesi gereken bir film...