Christopher Nolan'dan yine kafaları karıştıran bir film ... Özgün senaryo, zekice kurgu, oyunculuklar güzel ... 3 katmanlı rüyalar, gerçek ve rüya arasında geçişler ... Aksiyon ve görsel efektlerle büyülenen bir seyirci ... Diğer filmlerden farklı ve belki gözden kaçırdıklarımız ve daha iyi anlamamız için 2 defa izlememiz gerekebilir ... Bizim sinemamızda da komedi filmlerinden ziyade böyle özgün senaryo ve zeki kurgulu filmler yer almalı ...
Rüya içinde rüya. Katlar katmanlardan oluşan bir rüyanın içine giriyoruz filmde. Hayal gücü var filmde, daha önce görmediğimiz bir film hikayesi. Rüyayı biraz bilim-kurgu katarak anlatıyor. Keşke filmin durağan bir devam edişi olmasaydı. Temposunun çok hızlı akması gereken bir film ama bazı sahnelerde çok yayvan gidiyor. Senaryoda biraz zorlama. Sürekli imkansız deniyor ama ardın tek bir yolu var geliyor. Filmin yürümesi ve ayakta durması için konulmuş birkaç zorlama sahne. İyi bir görüntü çiziyor. Ama aklınızda gereksiz sorular bırakıyor. Yine de son yıllarda gördüğümüz en iyi filmlerden. Olağanüstü hikayesi ve farklılığıyla izlenmesi gereken bir film.
İzlediğim en iyi filmler arasında ilk sıralarda geliyor. Başından sonuna kadar sıkılmadan izlenebiliyor. tempo neredeyse hiç düşmüyor. Sadece konu olarak değil, oyunculuk anlamında da çok başarılı. Kesinlikle izlenmesi gereken müthiş bir film.
Bir film bu kadar mı sürrealist olur.bir film bu kadar mı kendini yüceltir...film tek kelimeyle enfes ve inanılmaz sürükleyici...bazen gerçek dünyayla ruyayı karıştırabiliyorsunuz..örneğin cobb ile mimar kızın konuşmaları ve kızın rüyada olduğunu anladığı an inanılmaz keyifliydi...amerikan sürrealist,nihilist ve postmodern yapımlarının hemen hemen hepsinde böyle izleyiciyi şok eden ve filme bağlayan sahneler vardır...ben en çok barda fisher a açıklama yağtığı sahneyi sevdim...ve vanilla sky a benzettim.film genel olarak rüya üzerine kurulu olsa da gerçek dünyayı içten içe sorgulayan bi kurguya sahip...son sahne zaten klasik bir nolan işiydi..fazla söze gerek yok 5 üzerinden 5.