Başlangıç
4,6

HalleY-t0
HalleY-t0

7 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Güzel bir film ama başyapıt değil olamazda zaten.Filmde rüya içinde rüya sahneleri olmasaydı neredeyse matrixin aynısı olacakmış.Ayrıca filmde çok fazla kopuk yer var daha ne olduğunu anlamadan hemen mevzuya daldılar.Nolan şu filmi biraz basit yapsaydın olmazmıydı,film karışık olunca güzelmi oluyor sanki'Kafa karıştırmaktan başka bişey değil bence.Bizde zaten böyle karışık film görünce hemen başyapıt sıfatını takıyoruz.Anlatımı daha basit olan bir sürü başyapıt var onlara ne demeli?Bazı şeylere hiçbir açıklama getirmemişler izlerken bunları fark edebiliyor insan.Başyapıt dediğiniz filmler matrixdir veya terminatördür,bu filmlerin senaryolarıda karışıktı ama hiçbir kopukluk yoktu filmde su gibi akıyordu ve daha anlaşılırdı.
bugrahanaktasbak
bugrahanaktasbak

7 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Nolan ın en kötü filmi olmuş diyebilirim film izledikten sonra hiçbir etki bırakmadı bende sonunu anlamayan ve hala düşünen arkadaşlara şaşıyorum doğrusu sanat için yapılmış topluma etki bırakmayan matrix tadında film sevmeyenler için iyi bir seçim olmaz prestijle kıyaslanamayacak bi film
Power-of-Tower
Power-of-Tower

6 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Avatardan sonra gene alevi çabuk sönecek bir film daha..Bizim insanların şu popüler akıma olan yaltaklığı hiçbirzaman bitmeyecek sanırım..Yok efendim söyleyecek söz bulamıyorum, süper, mükemmel falan filan..Ve evet film çok karışık.Nolan en iyisi hikayeleri uyarlamaya devam etsin..Bıraksın senaryo sanatını yapabilenlere..Perde 2 kat büyük ve salonda tek başınıza olsanız dahi gene anlamakta güçlük çekeceğinizi garanti ederim size..O kadar araklama varki nolan işin içinden çıkamamış..Dreamcather filmindeki gibi Jonesyin beynine giren ve onu yöneten güçten tutun Matrixin kent yaratma ve gezinme sahnelerine kadar...Kült filimler geçmiştekilere cila çekmekle olmuyor.Onlar toprağın altında gizli ve sadce en iyiler o fosilleri ortaya çıkarır ve efsane olurlar..(Esaretin Bedeli,Yeşil Yol,Yurttaş Kane, Yüzüklerin Efendisi,Hitchock filmleri ve diğerleri)Nolanın kalemi yeterince iyi değil..Görselliklerin hatırına 10 üzerinden 7..
sekegu
sekegu

5 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Saçmalık
Fatih-F-T-8
Fatih-F-T-8

5 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Terminatör 2 filmi,insanlar ile makinaları karşı karşıya getiren film,zamanında sinemada yeni bir dönem başlatmıştı hatta kendinden sonra gelen Matrixi bile etkiledi (neo ve ajanlar arasında geçen kovalamaca sahnelerinde bile Terminatörden esinlenilmiş).Sonra Matrix sinemada yeni bir dönem başlattı ve kendinden sonra gelen birçok filme öncülük etti mesela inception buna örnek verilebilir.Gerçeklik ile hayal arasındaki ince çizgiden bahsedilmiş her iki filmdede temel mantık hemen hemen aynı.Inception harika film olmuş her ne kadar matrix esintileri olsa bile senaryo bakımından çok çok büyük farklılıklar var bu iki film arasında.Ben filmi çok beğendim gerçekten hayalgücünü zorlayan, bu kadarda olmaz dedirten mükemmel sahneleri var.Mutlaka izlenmesi gerekiyor.Filmin son sahnesi ise biraz belirsiz bitti yani son sahnenin ne olduğu hakkında kesin birşey konuşulamaz.Bazıları filmin yeni bir çığır açtığını filan söylüyorlar böyle birşey olamaz.Çünkü daha önce bu mantığın aynısıyla çığır açan bir film çekildi o da Matrix.Filmde aksiyona ve gizeme önem verenlerdenseniz Inception tam size göre..
Oskar-Schindler
Oskar-Schindler

2 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
kartalmurat; efekt konusunda sna bir sey söledgm yok ztn bn efekt yüzünden filme başyapıt diyen sinema bilgisi zayıf kişilere söledm onları..bn seni eleştiriorm çünkü bu filmi begenmeyenler egitimsiz begenenler sinemadan anlıo tarzı saçmasapan şeyler söleyemezsin..sen bu film türünü seviosundur başkası sevimiodr sen gidip onları aşağılayack şeyler söyleyemezsn..biz filmi anladk merak etme ve o kdr zeka gerektirck bir filmde deil o konudada çok abartlmş yorumlarda..bn vasatın üstü bir film olarak gördm sen başyapıt olarak..herkes birbirinin görüşüne saygılı olmak zorunda eğitim görmş kişinin yapcagıda budur..ama sende bunu göremedim işte..özentilge gerek yok..
IItylerIIdurden-07
IItylerIIdurden-07

1 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Arkadaşlar filmi beğenip veya eğenmeyenlere laf atmayı bırakın artık.Herkesin kendi görüşü.Başlangıç son bir iki yıldır en başarılı bulduğum filmerden biri oldu.Ayrıca kendinizi o kadar kasmaya gerek yok filmde bir kaç sahne dışında hiçbiryeri karışık değildi.Kurgu olabildiğince basitti bence.İlk bölümde herşey anlatılıyor zaten.Filme dikaktinizi verip bir kere seyrettiğiniz zaman çözemediğiniz yerleri iyice kavrarsanız.Leo tam Oscarlık performans göstermiş mutlaka oscar almalı çünkü Zindan Adası performansı zaten mükemmeldi ama ben bu filmdeki performansını daha başarlı buldum.Kurgu,senaryo,oyunculuk ve müzik üst düzeydi ama başyapıt değildi.The Prestige hala Nolanın en iyi filmi.
Tron-LegacyEk
Tron-LegacyEk

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Sanki imdb puanı yüksek olunca herkes kendini filmi beğeneceğim hissine kaptırıyor.Imdb listesi içinde her ne kadar güzel filmler olsada saçma sapan filmlerde o listeye girebiliyor bunu dikkate alın.Inception güzel filmdi ama beni Memento ve de The Prestige kadar etkileyemedi.Inception senaryosu zekiceydi fakat bu filmi sadece güzel film yapmaya yetmiş,kusursuz yapmaya yetmemiş.Çünkü bazı yerlerinde çok sıkıldım.Yinede sinamada izlenmesi gerekiyor bu filmden mahrum kalmayın.Ayrıca bir filmin karışık olması illa başyapıt olduğu anlamına gelmez.
Rollercoaster
Rollercoaster

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle filmi bekledigimden kötü buldum.Kurgulamadaki hatalar çok sik göze çarpiyor.Uzun bir film,belki iyi bir final görürüm ümidiyle disimi siktim ama o da tatmin edici degildi...6/10
34serkan81
34serkan81

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
filmi beğendim veya beğenmedim diyemem ama en azından herşeyin yerli yerine oturması için 1 kere daha izlemek isterdim. senarist ve yönetmenin aynı olduğu bir filmin kurgusunun çok daha iyi olmasını beklerdim. ki özellikle bu kişi son zamanların fenomen ismi Christopher Nolan olunca. ilk bölümde olaylar basit değilde karmaşık bir dilde anlatılınca algılamakta baya zorlandım. ikinci bölüm ise daha çok aksiyona yönelikti ve filmin tamamı bende bütünlük hissi veremedi. eksik ve açıklanması gereken önemli noktalar vardı. herşeye rağmen yinede en az 2 defa izlenmesini gerektiğine inanıyorum. filmi anlamakta zorlanmam İngilizce bilmeyip altyazı ile takip etmemden de kaynaklanıyor olabilir. çünkü altyazıyı okuduktan sonra anlatılanı düşünmek için size zaman kalmıyor. o yüzden İngilizce bilenlerin olaylara tam olarak vakıf olabilme ihtimallerini yüksek görüyorum. ayrıca efektler olağanüstüydü. son olarak Nolan Baba senden daha iyisini bekliyordum.