Başlangıç

baştan sona sürükleyici ve müthiş bi senaryo 109
babsy-2
babsy-2

29 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
görsel olarak çok etkilenmesem bile yer çekimi olmayan sahneyi oldukça beğendim,ve bence iyi kurgulanmış bir film. senaryosu güzeldi. film boyunca verilen müzik rahatsız edici olsa da keyifle izlenebilir.
mert-fb-tokmaktepe
mert-fb-tokmaktepe

26 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
film anlamakta zorlananlardanım ve bazı bölümlerde abartılmış 8/10
monopoly
monopoly

12 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Filim bekledigim kadar ilginç degildi, matrix filminin temasini farkli bir kulvarda sergilemis yapimcilar. Uzun bir sessizlikten sonra Hollywood farkli açidan remake yapmis. Sinema severlerin arsivinde kesinlikle bulunmasi gerekli bir yapim.
exposure
exposure

24 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Nolan ın yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığını öğrendiğim bilinçaltı temalı bu harika senaryo müthiş bi castla, izleyenleri kurgusuyla ve matrixvari aksiyon sahneleriyle ilgisini cekmekten daha öte bi şeyi başardığı kesin.Rüya tasarlama ve yaratma fikri filmde zihnin detaylarına görselliğinde oldukça üst düzeyde kullanılmasıyla müthiş bi katkı sağlıyor.Nolan kurguda cok başarlı following ve memento bunu kanıtlamıstı ama inception bi sonraki seviye gibi.Mal karakterindeki Marion Cotillard filmde kilit rollerden ve oldukça başarılı ayrıca Di Caprio nun da son yıllardaki seçiciliğini ve oyunculuğunu takdir etmek lazım.
merve390
merve390

23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Hiçbir şekilde izlenip unutulacak sabun köpüğü filmlerden değil.İzlemesi çok zevkli,çıktıntan sonra da etkisi devam eden çok başarılı bir film.Leonardo çok iyi.Titanicten beri aynı bebek surat,hiç mi değişmez o surat :)
sarpcore
sarpcore

23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Christopher Nolanın kendi kadar yetenekli kardeşi Jonathan Nolanın kitabından sinemaya uyarlanan,rüya ile gerçeği,yada gerçek ile rüyayı birbirine katan son derece başarılı bir film.Filmde benim ilk dikkatimi çeken Christopher Nolan ve görüntü yönetmeni Wally Pfisterın ağırlığıydı.Filmi kimin yaptğını bilmesemde anlayabilirdim.Yıllardır beraber çalışıyorlar.Birde senaryo kısmına kardeş Nolan eklenince harika işler yapıyorlar.Memento,Batman serisi,Prestij ve Başlangıç hemen aklıma gelenler.Başlangıçtaki atmosfer kara Şövelyeye çok yakın.Neyse filmle gelirsek,son zamanlarda aklımı fikrimi zevkten dört köşe yapan ender yapımlardan diyebilirim.Her bakımdan çok iyiydi.Tabiki en başta harika senaryosuyla.Kitap gibi filmlerden.Keşke bilseydimde daha önce kitabını okusaydım diye içimden geçirdim.Hikaye o kadar zekice kurgulanmışki,ilerledikçe hayran kalıyorsunuz.En güzel yanıda,basite kaçmayıp seyirciye her şeyi kolayca vermemesi.Bana sorarsanız bu seyirciye saygı duymanın ve onları aptal yerine koymamanın bir göstergesi.Harika sahneler ve iyi oyunculuklarla dolu,baştan aşağı dört dörtlük bir film.Filmde bütün oyuncular çok iyi iş çıkarmış.Benim yıllardır takip ettiğim ve çok beğendiğm oyuncu olan Joseph Gordon-levitti Nolan filminde görmek çok hoşuma gitti.Umarım hak ettiği o sıçramayı yapar.Gelecek yıllarda onu sürekli oscar kaldırırken falan görebiliriz.Gerçekten çok yetenekli bir oyuncu.Eski filmlerine bakıp bunu anlayabilirsiniz.Birde filmin harika müziğini demeden geçemiyeceğim.Filmin ilk fragmanı izler izlemez beynime resmen kazıldı.Harika ötesi bir tema müziği.Ara ara dinliyorum.Çok etkileyici.Uzun lafın kısası filmin eksiği yok fazlası var.Son dönemin en iyi filmlerinden biri.Tavsiye olunur.
23spring
23spring

23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Çok değişik bir filmdi ve anlamak için uğraşırken film bitiyor :). Film bittiğinde ise filmin etkisinden bir süre çıkamıyorsunuz. Yine de çok güzeldi ve seyretmeye değer iyi bir film.
ism-koseoglu
ism-koseoglu

12 Eylül 2013 tarihinde eklendi
aklınızı başınızdan alabilir ama mutlaka birden fazla izleyin olayların örgüsü inanılmaz.kurgu ve nolanın usta yönetmenliği filmi şiir gibi yapmış.usta oyunculuklarda cabası.(ellen page favorim)
alpertini
alpertini

21 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
bu sene avatarla birlikte izlediğim en iyi film. mükemmel bir kurgu, baş yapıt olmaya aday.
HypatiA
HypatiA

20 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
bu senenin en iyi filmlerinden birisi bence senorya zekiliği olarak aynı şekilde çekimlerde çok güzel ....eleştirmeden önce şöyle düşünmek lazım kaçımız bu senoryoyu yazar hemde bukadar ucu açık
chucky-play
chucky-play

20 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Inception ruyalarin ucsuz bucaksiz dunyasinin verdigi ozgurlukle,psikolojik cehresiyle ve ayrinti atlamadan kurgulanmis katmanlariyla izleyiciyi icine surukluyor. Bas yapitmidir orasini bilemem ama sunu biliyorumki 20 yil sonra kult filmdir fenomendir dedirtecek bir film. Filmi sacma ya da siradan bulan arkadaslar;Nolan bir dehadir cogumuzun farkedemeyecegi detaylari dusunmustur.Avatar gibi cok sisirilmis ici bos bi film izlenecegine bizleri aptal yerine koymayan sdece paramizi almak icin ugrasmayan zeka urunu nadir hollywood yapimlarina hakkettigi ilginin gosterilmesi taraftariyim. Benim puanim 10dur abarti degilir cunku 10 mukemmel demek degildir;)
karpuzkoltukta
karpuzkoltukta

19 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
guzel filmdir. biraz matrix ve kelebek etkisini animsatir. bas yapit midir? degildir. izlenir mi? izlenir.
robin61
robin61

19 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
arkadaşlar filmi bugün izledim.film gerçekten çok güzeldi ama öyle çok ta fazla etkilendiğimi söyleyemem bilmem belki de burdaki yorumlardan dolayı beklentilerim büyüktü o yüzden olabilir. başyapıt konusuna gelince bence değil mesela kelebek etkisi filmi ben de daha çok etki bırakmıştır bu filme kıyasla. hele ki matrix gibi filmlerle bence kıyaslanamaz.film karışık görünebilir ama konuyu daha sonra anlayabiliyorsun.yine de bazı sahnelerde kafa karışıyor.çarpıcı bir film olsun diye filmi çok kurcalamak ta fazla iyi değil bence.benden 8 puan.
duygu-1993
duygu-1993

18 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
izlemeden ölmeyin derim ben.orijinaldir.başyapıttır.olumsuz eleştiri yapılacak bir nokta da göremiyorum nedense.bif filme başyapıttır demek neden diğer harikalara hakaret olsun ki..mutlaka izlenmeli.