Beyaz perde puanı daha mantıklı geliyor bana 8,6... İMDB 9,2 bana göre biraz abartılmış.Flime gelince senaryo ve oyunculuk güzel...zaten Dicaprio bu flimde olmasaydı şuanda bunun puanı 7,5 falan olurdu.Herkes her flimi beğenmeyebilir saygı göstermek gerekir. Dikkatlice izlendiğinde anlaşılmayacak bir film yoktur.Beğeniler fikirlere bağlıır. İnsan beynine yerleştirilmiş fikirlere hitap edilmiyorsa bu beğeni değildir. Mesela herkesin göklere gönderdiği Nefes flimi bana işkence gibi geldi. İnşallah bu son cümle bazılarına mesaj olmuştur ve kimse ile alay etmezler.
Daha önceden yazdığım neden yayınlanmamış! Nedendir bilmiyorum ama özet geçmek istiyorum eski yorumumu... &8206;1 sene boyunca gizemli fragmanlarıyla cezbetti. Sonra izlerken herkesi esnetti. Evet filmi merak eden varsa ve özellikle uyku problemi çekenlere ısrarla tavsiye ediyorum.Zaten şu Nolana Batman den sonra büyük bir antipati oluşmuştu bende... bu filmle daha arttı! 1/10
Öncelikle bu filmi bu kadar abartanlara sesleniyorum.İlginç dediğiniz senaryo bu mu? Tamam senaryo biraz sıradışıydı.Ancak bu kadar abartılmamalıydı.Rüyayı kontrol etme olayı zaten şu an bilimin uğraştığı şey.2. olarak bu filmden 6 sene önce çekilmiş olan anime olan Howlın yürüyen şatosunda mekan tasarlamadan bahsedilmiş.Sırf c.nolan yaptı diye izledim.Bana göre bu filim ne bu kadar övgüyü ne de imdb deki yerini kesinlikle haketmediğini düşnüyorum.Eğer oscar ı alırsa ki başka güzelbi film olmadığı içn alacak çok yazık olucak.Bu filmin değeri varsa c.nolan ve di capriodur.Gerisi yalandır bu filmde. Benim puanım 6
Tam anlamıyla bir saçmalık.Bunu yapana kadar en iyi buymuş.Ne yapmışki en iyisi bu olucak.Matrix le karşılaştırılıyor bide.Matrix bu flimi 10 la çarpar 5 e böler.1 verdim puanı düşsün diye bu flim bu puanı haketmiyor.
basit bir senaryo, kafa karıştırmaya yönelik replikler ve ayrıntılar, adına müzik diyemediğim senfonik sesler ve gösterişli ama yapmacık hollywood görselliği. Inception gereksiz bir aksiyon filminden başka bir şey değil; tıpkı dark knight gibi.
Sinema tarihinde bazı filmler 'overrated' bazıları 'underrated' kategorisne girer. Inception(başlangıç kel alaka bir başlık olmuş film için) kesinlikle overrated yani olduğundan fazla değer verilen bir film. Fim izlemeden önce yorumlara bakınca neredeyse gelmiş geçmiş en iyi film demeye varacak kadar gözü kapalı beğenen sinemaseverler var. Araç sallanınca rüyaların da sallanması gibi abuk mantıklı defoların olmasına rağmen üzerinde çok çalışılmış harika bir senaryosu var. Ne var ki söz konusu 'rüya' olunca efekt açısında kısır buldum. rüyalardaki sınırsız potansiyeli film yansıtmamaış Çok daha muazzam efektler olmalıydı. Bence filmin en önemli kusuru 'şok ' edici bir etkisi olmamasıydı. Sanıldığının aksine daha ilk dakikada konu veriliyor matrix de yaşadığımız şok etkisinin 5 de 1inin yaşamıyoruz. Dediğim gibi değeri abartılmış bir film...
Ben filmi kötülemiyorum, hep yanlış anlaşılıyorum yahu.Diyorumki benim ilgimi çekmedi.Rüya içinde rüya sahneleri harikaydı dediğiniz gibi zaman kavramı çok iyi aktarılmış ama bu yeterli değil.Birçok noktada benzer filmler bulmak mümkün yerçekimi sahneleri gibi.Kelebek Etkisinin bile izlerini gördüm desem yalan olmaz.İlk kez gördüğümüz şeyler olsaydı tamam işte olay budur diyecektim.Matrixde çekim tekniklerinden tutunda, oyunculuklar,soundtrack,kurgu,senaryo hepsi çok beğenildiği için devrim yaptı.En önemliside felsefesi vardı hemde derin bir felsefesi yıllar sonra bile başka filmleri etkileyecek bir felsefesi.Inceptionda başyapıt başka filmi etkileyecek bişey göremediğim için bunları yazdım filmi kötülemiyorum ve kendi sadece adıma konuşuyorum.Peki filmi başyapıt yapan nedir ?eğer hala bunu bilmiyorsanız ne diyim artık size.Sağlam bir senaryo ve bunu güzelce kurgulayan bir yönetmen temel kural budur.Tabi diğerlerininde iyi olması gerekiyor iyi olmalı ama onlar iyi olmasada olur , olur abi.Senaryo kurtarmaya yeter de artar.Umarım şimdi anlaşılmışımdır.Sagılar.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.