emrek66
25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
kurtadam-vampir savaşı sahneleri güzel fakat filmde ki entrikalı aşk sahneleri insanı o kadar bayıyor ki filmin beğenilebilecek sahnelerini beğenemiyorsunuz :) ve ayrıca sinema salonu tamamıyla genç kızlarla doluydu. utanç verici. :)
film gerçekten çok güzel, seri film olduğu için bence diğer iki filmi izledikten sonra izlenirse gerçekten tat alınacak bir yapıt, kurgu seneryo oyunculuk yönünden gayet başarılı. soluk soluğa izledim.Eksiğim olabilir diye eve geldim 2. filmi tekrar izledim..
Ne talihsizim ki iki kere izledim bu filmi. İlki bile fazlaydı! İndirirdim bilgisayarıma izlerdim, zira sinemaya verdiğim paraya cidden yazık oldu. Sevmedim, ilk filmden daha kötüydü ve bunda diğer ikisinden daha çok sıkıldım. Vampir savaşları dışında özenilmemiş resmen.Kristenin peruğu bir sahnede o kadar sırıtıyordu ki! 5/10. Bu kadar.
Okurken en sıkıldığım kitap Tutulmaydı. İzlerkense en zevk aldığım Tutulma oldu! çok beğendim efektler çok iyiydi. savaş sahneleri mükemmeldi. Diyaloglar kitapla aynen paraleldi. 1. film Alacakaranlıkta kitapta olduğundan çok değişiklik vardı ama güzeldi. 2. film kitaba yakındı ama çok sıkıcıydı. 3. film Tutulma ise HARİKA olmuş!!
Bence devam filmi olarak mükemmel bir uyarlama olmuş.Şafak vaktini heyecanla bekliyorum.10/9Not:Jacobın arabasının önünde durduğu sahneye dikkat kızlar :)
ozana99 aynen katılıyorum...kitaba gelince de charlaine harris in kitabını okuyan varsa bilir gündüz ölüsü ile başlayan serinin ikinci yorumlanışı gibi vampirler daha uysal...:))
tamam 1 kadar güzel olamaz ama en azından yeni aydan çok çok daha iyiydi yani bu kadar düşük puanı haketmiyo yeni ay her film de olduğu gibi ara geçiş gibi bişeydi sürekli bella konuşup durdu edward 1 başta bi sonda olmak üzere çok az vardı ama bu sefer kes,nlikle daha başarılıydı yani en azından 7-8 puanı hakediyo...
ilk 2 filme görü daha kötü. beklentinizi düşürüp , illaki bu filmin tüm serisini sinema izlemem lazım diyorsanız gidin.kurtların ve vampirlerin olduğu bir aksiyon dolu film değil , aşırı romantizmin olduğu bir belgesel gibi olmuş...kötü ,gerçekten kötü
Kitapları okuyamayanların filmi beğenmediği kanısına vardım.Ama film kitaptan çok iyi uyarlanmış.Daha iyisinin olması zordu.Ben umduğumu bulduğumu söyleyebilirim.Üstelik film gerçekten teknolojinin tüm avantajlarını kullanarak tam bir görsel şölen yaratmış.Ben beğendimi söyleyebilirim.
ya bu filmin ve kitabın hiç orjinalliği yokki artık vampir kurt filimleri geçmişte kaldı şimdi söndü böyle filimlerçok basit bir hikaye vampirle kurtlar..bu hikayeyi yazmak hiç özgünlük istemiyor herhangi bir insanda bu senaryoyu yazabilirbu kadar beğenilmesi şaşırtıcı...
bir uyarlama bu kadar mı beceriksizce olur ya..kitabı gercekten güzel ama filmde kesinlikle kitapta anlatılan 'mükemmel erkek' edwardı robert pattison gibi bi tipsizde bulamadım.. ve o salak bellaya ne demeli.. adama aşıktan cok üstüne kusacakmış gibi bakıyor ve o sürekli histerik titremeleri gercekten hiç yansıtamıyor..la havle diyip izliyoruz filmi.. bu kez daha iyi olur diye umud ediyorum.. ve şu ergenleri birileri durdursun her yerde 'edward sana asıgım belladan nefret ediyorum'lar görmekten seriden sogutuyorlar insanı..
Diğer ilk 2 filme göre kesinlikle daha güzel olmuş. sadce ilk 2 filme göre müzik konusunda biraz basit kalmış şafak vakti çıkana kadar ilk 3ü arasındaki en iyi yapım diyebilirm. yönetmenlerin farklı olmasından kaynaklanan bi farklılık var sanırım .tutulmanın yönetmeni kesinlikle daha iyi bunu filmi izleyenlerde anlayabilir (:sadce filmin 13 yaş sınırında olması biraz saçma olmuş ama bunun dışında film gayet iyiydi (:
inanamıyorrrum!!!siz recep ivdikle olun.şuna bak ölüm pesimizde ve ölüm zili bile bu filmden daha cok almıs.kesinllikle izleyin kesinllikle böle film kaçmaz...-. benim oyum 10 üzerinden 8.5 durrr..