En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
ilsalaron
Takipçi
644 değerlendirmeler
Takip Et!
2,5
21 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Filme gitmeden şunu beliteyim filmin afişindeki 3d yazısına kesinlikle aldanmayın filmin Türkiyede kopyaların çoğu iki boyutlu olarak sinemalarda gösteriliyor. Ancak bu film üç boyutlu olsaydı da fikrim değişmezdi tamamen hristiyanlık propagandası üzerine kurulmuş, Denzel Washingtonun geçen yıl rol aldığı "Book of Eli" filmini yer yer andıran, çok saçma sapan bir film. İnanın seyretmeye değmez.
Fragmana bakıp aldanılmaması gereken bir film.Ne yazık ki tam bir hayalkırıklığı.Aksiyonu bol,bugüne kadar benzerleri çokça çekilmiş olan,haliyle de izleyiciğe yeni hiçbir şey söyleyemeyen kuru bir aksiyondan ibaret maalesef.Fantastik/western/gerilim/macera kırması filmimiz başarılı görsel efektleriyle beğeni toplayabilir;ama onun dışında kesinlikle vasat bir film Kutsal Savaşçı.Baştan sona klişelerle dolu ve kötü senaryosu nedeniyle de,artık bitse de gitsek dedirtiyor izleyiciye.Her ne kadar hikaye bildik olsa da,güçlü bir senaristin elinde olsaymış gerçekten iyi bir film çıkabilirmiş ortaya.Min-Woo Hyungun çizgi-roman serisinden sinemaya uyarlanan film,vampirler ile insan ırkı arasındaki amansız bir savaşı anlatıyor.Vampirler/canavarlar Radikal İslamcıları simgeliyor aslında.Bir nevi haçlı savaşları gibi düşünülebilir.Öyle ki filmimiz başlangıçta din karşıtı gibi görünüyor;ama öte yandan kahramanlarımız kilisenin baskısı altında tutulan Rahipler.Kilisiye karşı gelmenin Tanrıya karşı gelmekle eşdeğer tutulduğu bir gelecekte geçiyor Kutsal Savaşçı.Toplumsal hayatta dinin egemen olduğu,kiliseye karşı gelenlerin en ağır şekilde cezalandırıldığı bir dünya ve karantinalarda yaşayan insanlar.Bir bakıma gelecekte geçen bir orta çağ hikayesi.Ve vampirler ile insanlar arasındaki barış bozuluyor.Paul Bettanynin bu filmindeki rolünü kapması sanırım Da Vinci Şifresi filmiyle oldu.Bettanynin oyunculuğu hiç fena değil.Zaten onun dışında da oyunculuk namına pek birşey göremiyoruz filmde.Ha bir de çok az görünen usta aktör Christopher Plummer var.Finaliyle bir devam filmine kapı aralayan Kutsal Savaşçı ne yazık ki ardı ardına klişelerin sıralandığı başarısız,sığ bir yapım.Politik alt-metni bu kadar zayıf olmamalıydı diye düşünüyorum.3D hakkında birşey diyemem;çünkü ben 3D izlemedim filmi,bu da benim şansızlığım.Bir de son bir not,aktör Karl Urban hiç o role gitmemiş be.
bu film olmamış. b sınıfı havası var. hatta daha da beter c, d diyebiliriz. matrix vari görüntüler var filmde. ama hiç gitmemiş diyebilirim. film kendini bir şey sanıyormuş gibi hikayeyide yarım bırakıp zaten iyice zıvanadan çıkıyor. en iyisi uzak durun. zamanınıza bile değmez.
ben ce filim gayet güzel gerçi herkese göre görece değişir kimi beyaz sever kimi siyah ama bu filim devamı gelecek olduğu kesin o zaman savaşlar daha güzel olacak gibi 10/9 .
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.