pliples
16 Mart 2009 tarihinde eklendi
Filmi izledim ve çok beğendim. Türk sineması adına başarılı bir yapım dogurusu gittikçe sinemamız dah aiyi yerlere geleceğine inanıyorum. filmin verdiği mesajlar açısında gayet düşündürücü. böyle yapımların olması ve çoğalması dileğiyle. Yakında Vizyona girecek "Nefes" adlı filmide sinema sever arkdaşlarımızın izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
Mahsun yine dibine kadar dramın içine girip çaktırmadan devleti eleştirmeye çalışmış.Köyü boşlatan askerler ama nedense köyü boşlatılmasının temelinde yatan sorunlar gösterilmemiş. Askerler yüzünden yerlerinden olanlar, istanbulda dağılırken. Yasadışı yollarla ülkeden kaçanlar avrupada rahatlarına/güneşe kavuşuyorlar.İnanılmaz derecede tek taraflı anlatılmış bir film. Birde Nefesi izleyin derim.
Mahsun Kırmızıgülün anlatmak istediği çok şey var belli. Onun yarası belki de bizim yaramız.Sinemasal coğrafyada başarılı olmaktan ziyade bir haber veya ders verirmişcesine ilermeke pek manidar değil. Özellikle son sahneler gerçekten alkışı hak eden cinsten. Maalesef duygu sömürüsü ve aşırı müzik kullanımı bu filmde de mevcut. Yine de sinemada rahatlıkla izlenilebilecek ve kanayan yaramıza pansuman yapabilecek bir deneme.
Fragmani gercekten cok begendim . Bir kere cekimler epey kaliteli . Oyunculuklar da super . Ama ciddi bir endisem var . Fazlasiyla hassas olan bu konuyu asil nasil isleyecegini filmde gorecegiz . Askerleri elestirmis , kardesi kardese vurduruyorlar goruslerini ele almis bu belli . Ama bakalim insanliktan nasibini almamis bebek/cocuk/ogretmen katili , uyusturucu kaciran , organ ticareti yapan teror orgutune ve asagilik yontemlerine/ideolojilerine de karsi durus sergilemis mi ? Fragmanda bunu pek goremedim . Insallah filmde bunu da islemistir yoksa bu film epey tartisma yaratir ve mahsunu ciddi sekilde yipratir , burda ilk basta da ben elestiririm kendisini...Neyse filmi gorelim de oyle daha saglikli konusuruz ...
Helal olsun adama kendini aşmak buna denir.Ona kro diyenler yerinde sayarken o devamlı kendine bişeyler ekledi.Bu herif yakında oskar alırsa şaşırmam valla.Çok hırslı ve azimli.Koşusunu merakla izlemeye devam edicem.
filmi cumartesi günü izledim konu güzel fakat mahsun kırmızıgül senarist olmadığından senaryonun işlenişi eksikti ilk yarı sıkıcıydı 2. yarıda film toplandı biraz fakat yan konular çok fazlaydı filmin içinde en az 3 filmlik malzeme vardı fakat dediğim gibi senaryonun yazılışı eksikti diğer yandan ise oyunculuklar müthişti Demet Evgar ve Altan Erkekli inanılmazdı çekimler çok iyiydi özetle film oyuncuların doğru seçimide olmasa vasattı ama oyunculukların desteğiyle vasatı geçmişti
mahsun kırmızıgül filmlerini sevmiyorum saf çocukça bi bakış açısıyla çekio.gereksiz acıtasyonlar yapıyor.bence izlenmesi cokta gerekli değil.hele hele türkiyenin oskar adayı asla olamaz..
filmdeki yönetmenlik ve oyunculuk açısından mahsun kırmızıgül ü ilerlemiş olarak gördüm ben beyaz melekte daha hızlı geçişler ve havada kalan öyküler vardı bunda da birden fazla konunun aynı anda anlatılmak istenmesi dolayısıyla bi yüzeysellik söz konusu olmakla birlikte yine de çıtanın yükseltildiği görüşündeyim ve filmden acitasyon olarak bahseden arkadaşlara binaen:amerikan sineması yıllardır yapıyor bunu zencileri kızılderilileri anlatan onlarca film var onlar yapınca sanat biz yapınca acitasyon sadece objektif olalaım bu tür yapımlar sayesinde insanların birbirine bakış açısı değişiyor doğudaki herkesi terörist mağaralarda yaşayan devlet düşmanları olarak değil,aslında devlete bağlı ama iki uç arasında kalan ve bu zorlukla mücadele etmesi gerekirken ibreyi ne tarafa koyacağını şaşıran insanlar olarak görmeye başlıyor bu devirde bu türden filmlere ihtiyacımız var başta mahsun kırmızıgül olmak üzere filmde emeği olan herkese helal olsun diyorum
bir ailenin dramı anlatılmaya çalışılmış.klişe bir erkek oğlan sahibi olma telaşını anlatan sahne ile açılan film, peşi sıra basit alışılmış klişelerle yoluna devam ediyor.yönetmen (mahsun)birşeyler anlatmaya çalışmış değil birşeyleri izleyicinin gözüne gözüne nası sokarım diye uğraş vermiş.bir film gibi değil de reality şov tadında.hayır bi de sanki izleyenler hani anlamaz diye yeniden yeniden anlatıyor olması cok can sıkıcı, seyredenlere öğüt verme çabası.hikaye de sıradan oyunculuklar da.yönetmenlik ise berbat maalesef.bunun adına sanat demek cok zor.kırmızıgülün arzu film ekolünden etkilendiği cok açık biraz da hollywood da tabi (ard arda giden helikopterler filan:).ancak ne arzu filmin münir özkul unda adile naşit inde halit akçatepe sinde olan naiflik ne de hollywoodun ihtişamından söz etmek mümkün.bu yemekte sadece malzemeler duruyo tabakta çiğ halde.aslında diyecek daha cok söz var ama yersiz.belki bu filmde biraz cesaret var diyebilirim.ancak o da böyle sergilenmemeli. tek nacizane tavsiyem mahsun kırmızıgülü türkücülüğe geri dönmesi.hayır maazallah alişan özcan deniz de heveslenirse bu film yapma işine vay halimize.2/10
ehlimantaskin arkadaşım,unutmaki travesti de senin gibi iki ayağa,iki ele,kafaya,buruna v.s sahip kısacası o da insan,aşağılanması gereken bir mahlukat muamelesi yapmayı bırakın artık,sırf filmde bir travestinin hayat hikayesinden bir kesit verildiği için filme laf söyleyeceksek bizdeki insan olma bilinci gitgide yok oluyor demektir.İnsanları kategorize etmeyin:etnik sınıflarına,cinsel kimliklerine,dinsel inançlarına,politik görüşlerine göre yargılamayın.Bu filmdir ki gişe kaygısıyla yapılmış olsa da yukarda yazdıklarımı sinematografik açıdan anlatmaya çalışmış ve başarılı sayılmıştır.
bazı arkadaşlara katılıyorum.ön yargılı olmayalım konusunu beyenmeseniz bile etkileyici anlattığı doğru film onun olabilir ama okdar iyi oyuncularla calışıyorki mhsun kırmzı gülün önemi azalıyor beyaz melek öyleydi umarım buda öyle olur türk sinemasına destek diyoruz :)
filmin yönetimi gerçekten çok kötüydü.özellikle sahneler arası geçişte karartma yönetimindeki başarısızlık filmden kopmanıza neden oluyor.yönetmenliği bu sefer başaramamış.daha iyi bir yönetim ve kurgu filmi çok daha iyi yapabilirdi.
selam.film konu itibari ile anlatmak istediği vurgu konu anlatım ile gayet basarili.bazi arkadaslar film ile ilgili acitasyon demiş kötü film yazmış filmin türü dram,dram filmlerinde dram hüzün türü işlenir dram agırlıklı izleyiciyi etkilemek istersin.eger filmde komedi unsurları işleseydi o zaman yadırgamak normal olabılırdı film cok komedi olmus dıe.yanı komedı fılmı yadırgana bılırmı bu fılm cok komık olmus dıe.ayrıca fılm hıc de kotu dııl sanırım bazı arkadaslar her filmin er ryan kurtarmak matrix ihtiras rüzgarlari gibi fılm olmasını beklıyor.burayı iyi anlamak gerekiyor film anlatmak istedıgı konu ile gayet başarili.hee ülkemizde böle olayların yasanması ise gayet üzücü bence bizim tartismamis ve anlamamız gereken bu hala yasanan ve devam eden olayların bır an once bıtmesi...
ülkemizin güzel filmlerinden birtanesi ancakerkek çocuk baskısından kadına 6 çocuk doğutmak yanlış mahsun da çocuklarına hayran bir bababayı gayet iyi oynamış norveç i görüyormusunuz terör bizim konumuz değil dedi bence devlet güneydoğu ya açil yardım etmeli batıyı bırakın batı başının çaresine bakar. bu filmde bunu gördüm