iyi yazılmış bir senaryo, çekimler,oyunculuklar, verdiği mesajlar ve konusu itibari ile güzel bir film... ama bana göre beyaz melekteki kadar duygu yoğunluğu ve etkiyi seyirciye veremiyor.. bu tam olarak film için bi eksi sayılmaz belki ama beyaz melek filmindeki kadar duygu derinliği verilseydi çok daha etkili olabilirdi... yinede kanayan yaramız Doğuyu insanlara güzel bir şekilde anlatması alkışlanması için yetiyor... Kırmızıgüle bir kez daha teşekkürler...
Etkili bir senaryo ve kaliteli bir film.. mahsun kırmızıgül gerçek anlamda sinema adamı olmak istediğini haykırıyor.. beyaz melek filmini hiç beğenmemiştim ama güneşi gördüm gerçekten güzel bir film.. hele ki final.. cemal toktaşın oyunculuğu harikaydı ki zaten ödüllendirildi bu rolüyle.. umarım böyle kaliteli filmler çekmeye devam eder mahsun kırmızıgül.
Tek kelimeyle harikaydı. Türkiyemizin ve onun unutulmuş köşesi doğu bölgesindeki insanların gerçeklerini o kadar iyi yansıtmış ki... Mahsun Kırmızıgülü tebrik ediyorum gerçekten.Doğu insanının İstanbula gelince yaşadığı arada kalmalar,şaşkınlıklar...Hepsi ama hepsi mükemmel işlenmiş. 10/10!
sonunda verdiği mesaj da çok haklıydı mahsun kırmızıgül herkes herkese yardım etse böyle mi olurdu bu devlet...filme geline zaten gerçek hayatta yaşanılan konu işlendi travestilerin bile hayatlarını nasıl yaşayacağını özgür olacağını belirtti sonuç olarak mahsun süpersin film süper sinema filmlerini bekliyoruz...
Mahsun Kırmızıgüle helal olsun.gerçekten eline emeğine sağlık.iki filmini de izledim ve ikisi de bence çok kaliteliydi.öncelikle bir önceki yorumda bu mu türkiye gerçeği demiş bir arkadaş.evet bu.ve filmi dikkatli izleseydi sadece travestilerin etrafında falan dönmüyor film zaten,pek çok mesaj var,neredeyse ülkedeki her soruna değiniyor kırmızıgül,beyaz melekte de dahil olmak üzere.oyuncular harika seçilmişler,hande subaşı hariç,bence filmin zayıf halkası,çok yakışmamış ve oturmamış role,yabancı duruyor,göze batıyor hemen.diğer oyuncular gerçekten tek tek sayılamayacak kadar çoklar ve hepsi çok başarılı.final sahnesi filmin ismiyle mükemmel uyuşuyor,arıyorum ama kusur bulamıyorum filmde.gerçek sinema seyircileri beğenecektir bence.kaliteli bir iş çıkarılmış,helal olsun.
filmi girdikten 3 gün sonra izleyebildim ve tek kelimeyle mükemmel olmuş diyebilirim.hiçbir sıkıcılığı yoktu ilerleyişi verdiği mesajlar çok açık ve gerçekti.geniş kitlelere hitap etmesini çok isterim.mahsun kırmızıgül ve diğer tüm oyuncuları tebrik etmek lazım.türkiyenin kanayan yarası yoksulluk terör her hailyle göz önüne serilmiş..tavsiye ederim..saygılar..
3 kez izledim. Bu güne kadar izlediğim en güzel yerli yapım. Bence çekilen en iyi Türk filmi. Sanki başka bir el değmiş, filmin kendisi yabancı film gibi duruyor. Mahsun Kırmızıgül bence bir dahi. Bu ülkenin gerçeklerini bizlere çok iyi fir film ile anlattığı için çok teşekkür ederim. Hiç kimse konuşmasın bence, böyle kaliteli film çeksin. Şu an tanıdığım tüm sinemacılar kıskançlık krizinde. Aslında sinemacıların Mahsunu alkışlaması gerekiyor. Ama nerde filmi izleyen konuşamıyor çamur atacak yer arıyor. Sinemada filmi izleyen herkes ayakta alkışlıyor. 10 üzerinden 100
Kadrinin yerinde olmayı hiç istemedim. Zavalının sahip olduğu tüm kimlikleri dışlanır durumdaydı. Flim bize kocaman bi mesaj veriyor unutulmasın ki! sahip olduğumuz hiç bir kimliği (cinsiyet, ırk, inanç )biz seçmiuoruz. Umuyorum ki Bu flimi izledikten herkeste Kimliklere karşı hoşgörü ile bakılsın.
Öncelikle Mahsun Kırmızıgül, samimi söylemek gerekirse Türk sinemasının günümüzde en iddiali yapımlar ortaya çıkaran ve bununla birlikte de hem ciddi bir gişe başarısı hem de eleştirmenlerden de olumlu eleştiriler almayı başaran bir yönetmen. Onun ikinci filmi Güneşi Gördüm'ü geçen izleme fırsatı bulabildim. Güneşi Gördüm, Beyaz Melek gibi bir yapımdan daha çok hikaye anlatmakta ve bununla birlikte alıştığımız Mahsun Kırmızıgül ajitasyonunu Beyaz Melek filminden daha da yoğun bir şekilde işleyerek insanları hüzünlendiren bir film. Filmde ise bildiğimiz üzere terör olayları yüzünden kendi köylerinden göç etmek zorunda kalan bir geniş aile anlatılmakta ve farklı hayatlara bir anda yelken açmaktadırlar. Konunun devamını çok fazla uzatarak açıklamayacağım. Mahsun Kırmızıgül filmlerine yapılan en büyük eleştirilerden biri de birçok konuyu bir arada işlemesi olmuştur. Öncelikle hatırlatalım ki bu gerçek bir hikaye ve zaman geçişlerinin de bu gerçek hikayedeki oluş zamanlarına göre işlendiği için olduğu kanaatindeyim(Havar'ın hastanede oluşu). Bununla birlikte Mahsun Kırmızıgül, New York'ta Beş Minare filminin dışında her filminde birçok konuyu bir arada anlatmış ancak işin özünde tek bir tema üzerinden mesaj vermiştir. Bu filminde de en belirgin şekilde gördüğümüz üzere, bu birçok hikayenin bize verdiği tema "Kader". Türk sinemasında bu tip bir hikayeyi bu kadar etkileyici anlatabilecek kaç tane yönetmen var, bilemiyorum. Bunun yanında Güneşi Gördüm filmi duygusal ajitasyon yoğunluğuna sahip olsa da, bu film bunu o kadar etkileyici bir şekilde veriyor ki. Ben şahsen Güneşi Gördüm filmi ile ilgili yapılan yoğun ajitasyonla izleyiciyi çekme fikrine şu tip bir yanıt vereceğim; Evet, ajitasyon yoğun ancak ortada elle tutulur bir tema, muhteşem anlatılan bir senaryo, üst düzey oyunculuk performansları (özellikle Cemal Toktaş'ın oynadığı Kadri/Kado performansı) ve bir yönetmen başarısı ile film, herkesin seyretmesi gereken bir film. Türk sineması adına son dönemde ortaya koyulan en iyi film bile diyebilirim belki (Üzülerek söylüyorum ki Nuri Bilge Ceylan'ın hiçbir filmini de seyretmediğimi hatırlatıyım). Mutlaka izleyin!
Gerçekden mahsundan beklemeyeceğim bir film olmuş başdan sonra onun emeği varsa gerçekden eline sağlık çok güzel mesajlar veriyor film gidin izleyin 10/9
Mahsun Kırmızıgülün senarist, yönetmen ve oyunculuğunu bir kenara bırakıyorum(ki 3 ünü de cok ii basarmıs) filmdeki Kadri, özürlü çocuk ve Norveç teki dayı o kadar doğal ve inandırıcı oynuyorlar ki deyim yerindeyse döktürmüşler.Şerif sezer, Altan Erkekli ve Demet Evgarın oyunculuğu ise zaten tartısılmaz.Özellikle Altan Erkekli nin repliklerinin herbiri vecize niteliğindeydi.Sadece hande Subaşı rolünde çok eğreti kalmış. Filmde 8-9 tane sosyal mesaj verince biraz yoğun geliyor fakat hepsi de Türkiyenin yarası olan ve parmak basılması gereken konular. Mahsun Kırmızıgül ün sanatsal yeteneği yanısıra bu konulara duyarsız kalmadığı için de tebrik etmek istiyorum
Fİlmin başından sonuna kadar hüzün dolu ama bir o kadar da mesaj çağrısı olan bir film. Kesinlikle Mahsun Kırmızıgül bu işi sanatçılıktan daha iyi yapıyor..Mükemmel.
Kim ne derse desin ister duygu sömürüsü ister şu bu... ama filmde anlatılan türkiyenin 2.yüzü doğudaki insanlar filmde anlatılanlardan daha da çok zorluklarla yaşıyolar ve filme okadar güzel yansıtılmışki insanın boğazına bi yumruk düğümleniyo..tebrikler mahsun kırmızıgül ve tüm diğer oyuncular..