Hesabım
    Hayat Var
     Hayat Var
    27 Mart 2009 Sinemada | 2s 1dk | Dram
    Yönetmen Reha Erdem
    |
    Senarist Reha Erdem
    Oyuncular: Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu, Levent Yılmaz
    Üyeler
    3,4 139 Puanlama, 38 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    'Hayat var' adında barındırdığı manayı alaşağı ederken yine de her zaman bir umut olduğunu fısıldar adeta. Yatalak dedesi ve ihmalkar babasıyla birlikte yaşayan küçük Hayat, hikayedeki karakterler arasında hayatı en acı yolla keşfedendir. Her sabah babasının kullandığı sandalla şehrin diğer ucundaki okula gider, akşamının kör karanlığında sandalın geri gelmesini bekler Hayat. Babasının geçimini sürdürmek için yaptığı illegal işler, dedesini yatağa bağlayan ağır hastalığı, yeniden evlenen annesinin yeni yuvası, mahalle bakkalı... Hepsi üstüne üstüne gelir Hayat'ın, ama o hiç olmadığı kadar cesur olur her seferinde; bir an bile umudunu yitiremez.

    Reha Erdem filmografisinin en değerli yapıtlarından biri olan Hayat Var, son dönem Türk sinemasının da en önemli filmlerinden biridir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Hayat Var

    Hayat Var

    Yazar: Murat Özer
    Sinemayı sanat yapmaktan bir an bile olsun vazgeçmeyen ve her adımında bizleri şaşırtan (çarpan) atmosferler yaratmayı sürdüren Reha Erdem, ilk filmi "A Ay"dan bu yana geçen 20 yılı aşkın zaman dilimi içine sıkıştırdığı beş filmiyle 'bağımsız sinema'nın yılmaz neferlerinden biri olduğunu haykırıyor. Türkiye sinemasının belli oranlarda da olsa yurt dışında sesini duyurmasının müsebbibleri arasında 'farklı' bir konuma oturan Erdem, her filmiyle bir öncekini aşan bir 'doygunluk'a ulaştığını son filmi "Hayat Var"la da kanıtlıyor. Tarifi imkânsız bir hikâye anlatma becerisinin ışığında hayat bulan yapım, bir yandan varoluşun bunaltısını yamacımıza getirirken, öte yandan da 'söylenmemesi gerekenler' üzerinden yürüyen bir görüntü çiziyor. Çizilen bu görüntü karşısında bizlerin aldığı pozisyonsa yedinci sanata duyduğumuz saygının yan etkileriyle anlam kazanıyor, keskinleşen bakışımızın kaynaklar

    Fragmanlar

    Hayat Var Dublajlı Fragman 2:28
    Hayat Var Dublajlı Fragman
    3.266 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Büyük İşler Başaran Küçük Kahramanlar!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    23 Nisan 2021 Cuma
    Altın Koza'nın Jüri Başkanı Reha Erdem!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    Bu yıl düzenlenecek Altın Koza Film Festivali'nin Jüri Başkanlığını Reha Erdem Üstlenecek!
    9 Temmuz 2014 Çarşamba
    İzmir’de ''Film Analizi Seminerleri'' Başlıyor!
    Haberler - Sektörden
    Seminer, 1 Haziran – 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek...
    22 Mayıs 2013 Çarşamba

    Oyuncular

    Elit İşcan
    Rolü : Hayat
    Erdal Beşikçioğlu
    Rolü : Baba
    Levent Yılmaz
    Rolü : Dede
    Banu Fotocan
    Rolü : Anne

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ümit B
    Ümit B

    Takipçi 103 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Etkiliyeyici bir görselligi olan filmde çok az diyalog var ama buna ragmen biraz kapali görünen mesajlarini da vermeyi basariyor.

    Kiyida kösede, gözden uzakta farkli hayatlar yasayan insanlarin dünyasini ancak bu türden filmlerle görebiliyoruz. Bu agirliktaki dram filmlerine kiyasla bence oldukça basarili.
    enesnail
    enesnail

    Takipçi 221 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    9 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    bu filme yorum yazmak çok zor... neyi beğendim küçük kızın oyunculuğunu, mekanları bir de filmin sonundaki sevimli sahneyi. ya kızı abartılı bir şekilde salak göstermişler bence. namustan habersiz anne baba ve başı boş bir kız. hayatın başına nelerin gelebileceğini kestirmek zor olmasa gerek. filmde diyaloglar yok denecek kadar azdı. orhan baba müzikleri filmi azda olsa canlandırıyor. film bazen insanı boğsada (hele ...
    Devamını oku
    sarpcore
    sarpcore

    Takipçi 195 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Hayat,yatalak dedesi,balıkçılık ve yük gemilerine kaçak mal,kadın pazarlayan babası,başka biriyle evlenmiş annesi arasında,okula giden ve evin işlerine yapan 14 yaşında yeni ergen bir kız çoçuğudur.Hayatnın zor geçen bu çoçukluk döneminde,etrafındaki yakınları tarafından görmediği sıcaklıgı ona cinsel istismarla başkaları gösterecektir.Türk sinemasında bir döneme damgasını vuran arebesk tarzı filmlerde ...
    Devamını oku
    balthazar-2
    balthazar-2

    Takipçi 54 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    15 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Reha Erdemin ve Türk sinemasının son dönemdeki en iyi filmi.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    • anofel
      Çoğu kesmin beğenmeyeceği ve yerden yere vuracağı bir film daha. Kabul edilebilir ki herkes her şeyi beğenmek zorunda değildir. Ancak bir 'iNSAN FİLM YAPMADAN ÖNCE HİÇ Mİ FİLM İZLEMEZ...' tarzı yorumlar yapmak cehaletin bir emaresidir diyorum ben. Hollywood tarzı filmlerin hepsini izleyip ahkam kesmek böyle bir şey olsa gerek. Bağımsız film, festival filmi diye bir kültür vardır arkadaşım! Önümüze serilen diğer filmlerin aksine 'Gerçek hayat budur işte' gözümüze gözümüze sokulan bir film. Sürekli ana karakterin bir yerde hayatının düzeleceğine dair beklentiniz kursağınızda kalmakta. Keşke bizi böyle filmlerle büyütselerdi de kendi hayatlarımıza yabancılaşmasaydık, külkedisi beklentilerimizi aşabilseydik. Son dönemde izlediğim en kaliteli filmlerden!
    Back to Top