Kader
4,2

chinaskilker
chinaskilker

22 Ocak 2008 tarihinde eklendi
şiir yazmak kadar tehlikeli bir aşk..

25 Eylül 2008 tarihinde eklendi
iyi film ama argolar biraz rahatsız ediyor
adedvet
adedvet

18 Ekim 2010 tarihinde eklendi
gerçekten sağlam filmdi gecenin bi yarısı başladım ve etkisinden kurtulamayıp masumiyeti izledm. filmlerin anafikri gerçekten çok iyi, oyunculuklarda gerçekten başarılı. gerçek hayatla neredeyse aynı olan replikler sahnelere daha etkileyici bi hava katmış. benm puanım 9
safakozdeger
safakozdeger

21 Kasım 2006 tarihinde eklendi
filmi bugün izledim ve bu film için geçirdiğim zamana çok acıdım...film baştan aşağı küfür dolu.Tek kelimeyle berbat bir film..
savascetinkaya55
savascetinkaya55

3 Ocak 2009 tarihinde eklendi
pisikopat bir aşk hikayesi demek heralde yanlis olmaz bu film icin..biraz durgun olmasına ragmen sıkılmadan izliyorsunuz..8/10
guray-27
guray-27

21 Kasım 2006 tarihinde eklendi
bunun neresi ödüllük denebilecek ortaşekerli bir film. fakat önceden ödül alan filmlere bakıldığında olay ortaya çıkıyor. bu film o ödülleri veren masaya hitab etsin diye çekilenlerden. sessiz, olay yerine imge kullanma falan... beklentinizi karşılamayabilir.
tbasdemir
tbasdemir

18 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Hiç tavsiye etmiyorum.Herhalde bu kadar bol küfürlü bir film vizyona girmemiştir.Hele bide final sahnesi... İnanın filmin sonunu getirmeden çıkacaksınız.
mevlutasar
mevlutasar

17 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Sinemamızın on parmağı geçmeyen değerli yönetmenlerinden biri olan Zeki Demirkubuz'dan yine sarsıcı ve etkileyici bir yapıt.İzleyeli aylar oldu ama "kader" üzerine söylenecek çok şey var.Üstad kendine ait tarz ve uslûbu ile hızla "Zeki Demirkubuz Sineması" yaratma yolunda ilerliyor.İşlediği konular günlük hayatımızda ,mahallemizde,sokağımızda veya yolda yanınızdan geçen sıradan insanların küçük dünyalarındaki; büyük aşkları,büyük umutları,büyük hayalkırıklıkları olarak karşımıza çıkıyor.İçimizden birileri yani bizi anlatıyor ve topluma ayna tutuyor.
Usta yönetmenin, filmlerinde hiç süslü ve edebi sözlere değil tamamen günlük konuşma dili,sokak dili ve jargonunu kullanması en belirgin tarzını oluşturuyor.Kader filmindeki Bekir,Uğur ve Zagor üçlü aşk çıkmazı aslında bize toplumumuzda aşk altında yaşandığı söylenen ve öyle sanılan sanal ve yapmacık duygucuk sahibi insanlara bir tokat.Kader bize gerçek aşkın tam kendisini sunuyor.
Toplumumuzda aşk öyle ayaklar altına alındı ve yapmacık yaşanmaya başlandı ki,gerçek aşklar anlaşılmaz ve yaşanmaz hale geldi.Aşk sevdiğinde yok olmak,erimek ve hiç olmaktır.Aşk hiç olabilmeyi göze almaktır.Aşk herşeyden vazgeçebilmektir.En önemlisi de aşk denilen yüce durum anlatılmaz yaşanır.Yüreğinizden gelen hislerin ve duyguların peşinden gitmektir gerçek aşk.Aşk öyle satırlara veya sayfalarca metinlere dökülecek "hadi bana olan aşkını ve duygularını yaz" şeklinde olan bazı zavallı insanların yaptığı yapmacıklıktan uzak yüce duygulardır.Aşkının peşinden giden yani yüreğinin götürdüğü yere giden,içten hiç hesap yapmayan insan gerçek aşıktır.Duygularını kağıda,metine veya yazıya döken aşık değil olsa olsa zavallı ve korkaktır.Aşk yüreğin sesinin bedene yansıdığı haldir.Beden anlatır aşkı,sayfalarca metinler değil.Tabi bir de bu aşkı anlayacak karşnızda gerçek bir insan olması lazım.
TEşekkürler Zeki Demirkubuz gerçek aşkı yeniden topluma hatırlattığın için.
burakaltunsoy
burakaltunsoy

11 Kasım 2007 tarihinde eklendi
zeki demirkubuz gibi kendi tarzını bulmuş isimler Türk sinemasına lazım.neredeyse diyalogları bile ''masumiyet''filmiyl aynı ama olsun genede çok başarılı.heleki ufuk bayraktar müthiş iş çıkartmış.daha çok genç.önü açık
denge5
denge5

23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
işte z.demirkubuzun'un en iyi filmi tek kelimeyle muhteşem... diğer demirkubuz filmlerinde görmeye alışık olduğumuz uzun uzun planlar çok az daha çok konu üzerine gidilmiş...konu çok vurucu tutku bu olmalı ve ancak bu kadar sadelikle bu kadar güzel anlatılmalı. oyunculuklar çok başarılı yönetim keza öyle kısaca sade,etkili,süper bir demirkubuz filmi...
sukruguney0
sukruguney0

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
8.2 diyorum başka bişey demiyorym. heralde başka filmle karışmış puan. film olarak izlenmemesi gereken birşey. oyunculukta senaryoda 0. sıkıcı bunaltıcı bir film. bu arada kader 2 ne zaman çıkıyor? sonu öylece bitiverdi 2 de devam edecek heralde!!!
hero8282
hero8282

27 Mart 2007 tarihinde eklendi
masumiyet'teki H.BİLGİNER'in piknikte anlattığı hikayeyi görsel olarak da izlemek çok keyifli bence. Masumiyet üzerine izlendiğinde insanı içine çekiyor, z.demirkubuzun önceki filimlerinden farklı fakat bence oldukça başarılı,sürükleyici ve izlenmesi gerekli
shades62
shades62

6 Kasım 2006 tarihinde eklendi
filmi zeki demirkubuz ve 2 başrol oyuncusunun katıldığı gezici festival galasında seyrettim. masumiyetin öncesi bu kadar güzel ve yalın anlatılabilirdi ancak. filme gitmeden bekir karakterini halukbilginerden sonra kim yaşatabilir diye düşünüyordum ve cevabı filmde buldum. ünlü monolog çok güzel filmleştirilmiş. ve zeki demirkubuz.. hayatımde bu kadar komplekssiz bir sanatçı görmedim. bir seyircinin masumiyetin öncesini anlatmayı becerememişsiniz gibi bir yorumuna en ufak bir tepki göstermeden(tepki derken sözden çok vücut diline baktım ve gerçekten en ufak bir sinir emaresi yoktu) bu yorumu kendi yaptığı işe güvenen biri gibi yanıtladı ve beni bu komplekssizliğiyle, içtenliğiyle hayrete düşürdü filmlerinin değerini ikiye katladı.
kubiso
kubiso

1 Haziran 2007 tarihinde eklendi
süper bir filmdi zeki demirkubuzu alkışlıyorum bu filmi izleyenlerin mutlaka masumiyet filmini de izlemelerini tavsiye ediyorum özzellikler haluk bilginer süper filmde
frauge
frauge

28 Nisan 2008 tarihinde eklendi
"kuşlar bizi takip ediyordu
balıklar nehrin kıvrımına gelmişti
ve heryanımızı gökyüzü sarmıştı
arkamızdan kaderimiz sürükleniyordu
elinde jiletiyle koşan deli bir adam gibi"
(tarkovski-"zerkalo/ayna")