Kader
4,2

sülism
sülism

2 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Filmi izledikten sonra kendimi salondan zor attim. Hemen acik havaya cikip bir sigara yaktim. Kendimden nefret ettim bir an. Bekir’e özendim. Ugur’u kiskandim. Keske dedim ben de herseyi bir kenara atip, gururumu yenip yüregimin sesini dinleyebilsem. Keske ben de askimin pesinden gidebilsem. O ana kadar savundugum 'Napalim sartlar buna zorladi, ayrildik artik unutmam lazim.' lafinin bir bahane oldugunu anladim. Bu filmiyle Zeki Demirkubuz cogumuzun yapmak istedigi fakat korktugu icin yapmamasi gerektigini bahaneler üreterek aklina kazidigi bir seyi anlatiyor. Yüzümüze siz birer korkaksiniz diye haykiriyor. Kötülükler yasatsa bile, hayatlari zehir etse bile askin asla masumiyetini yitirmeyecegini anlatiyor. Muhtesem bir inandiricilik, aci dolu bir hikaye... Askini kalbine gömmeye calisanlar kesinlikle gitmesin. Aksi takdirde kendinizi otogarda uzak bir sehire gitmek icin bilet aliyorken bulabilirsiniz.
haylan-18
haylan-18

27 Kasım 2006 tarihinde eklendi
finalinin etkisinden uzun süre kurtulamadım.
denge5
denge5

23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
işte z.demirkubuzun'un en iyi filmi tek kelimeyle muhteşem... diğer demirkubuz filmlerinde görmeye alışık olduğumuz uzun uzun planlar çok az daha çok konu üzerine gidilmiş...konu çok vurucu tutku bu olmalı ve ancak bu kadar sadelikle bu kadar güzel anlatılmalı. oyunculuklar çok başarılı yönetim keza öyle kısaca sade,etkili,süper bir demirkubuz filmi...
salihcanzer
salihcanzer

18 Kasım 2006 tarihinde eklendi
çok çok iyi bir film. zeki demirkubuz sen ne yapmışsın öyle ya! olayı bitirmişsin direk. ufuk bayraktar nbc'nin mehmet emin toprak'ı olacak galiba. allah sonunu benzetmesin elbette ama çok kendine has ve iyi oynuyor. vildan atasever'in ödül kazanmaması gerektiğine inanıyorum(oscarlarda da olan bir şey bu:) ama o da gözümde büyüdü bu filmden sonra. sinema dergisinde konu hakkındaki demirkubuz röportajını okuyanlar filmi daha iyi anlayabilirler.

anladın sen:)))
widmark-2
widmark-2

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
zeki demirkubuz bu işi biliyor günümüze uyarladığı masumiyeti kadere bağlıyor sayın demirkubuz ve bunu yaparken herkesi büyülüyor film muhteşem oyunculuklarda beni şaşırttı bu kadar iyi beklemiyordum ufuk bayraktara gerçekten bravo kaderimde bu da var
beklemeodasi
beklemeodasi

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
sanırım izlediğim en iyi türk filmi..
İnsan Doğası ve "Aşk" üzerine bir Başyapıt..
Kesinlikle 10/10
Zeki Demirkubuz'un ellerinden öperim..
shades62
shades62

6 Kasım 2006 tarihinde eklendi
filmi zeki demirkubuz ve 2 başrol oyuncusunun katıldığı gezici festival galasında seyrettim. masumiyetin öncesi bu kadar güzel ve yalın anlatılabilirdi ancak. filme gitmeden bekir karakterini halukbilginerden sonra kim yaşatabilir diye düşünüyordum ve cevabı filmde buldum. ünlü monolog çok güzel filmleştirilmiş. ve zeki demirkubuz.. hayatımde bu kadar komplekssiz bir sanatçı görmedim. bir seyircinin masumiyetin öncesini anlatmayı becerememişsiniz gibi bir yorumuna en ufak bir tepki göstermeden(tepki derken sözden çok vücut diline baktım ve gerçekten en ufak bir sinir emaresi yoktu) bu yorumu kendi yaptığı işe güvenen biri gibi yanıtladı ve beni bu komplekssizliğiyle, içtenliğiyle hayrete düşürdü filmlerinin değerini ikiye katladı.
yazarkafa
yazarkafa

29 Eylül 2006 tarihinde eklendi
yoruma çok gerek yok. yönetmen zeki demirkubuz. filmin referans noktası masumiyet gibi bir başyapıt. antalya en iyi fim ödülü. aylardır beklemedeyim. gelsin artık şu 17 Kasım
eskicizeytin
eskicizeytin

24 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Türk Sineması'nda bugüne dek Masumiyet'ten sonra en iyi 2. film (Benim izlediklerim arasında, bana göre elbette)
olağanüstü