jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
5 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Bu kadar da olmaz dedirten saplantılı bir aşk hikayesi gerçekten filmi izlerken bekire sinir oldum ben şahsen.Masumiyet kadar iyi değil bence ama onu beğenenler bunu da izlemeli
güzel bir film ancak bu kadar puanı hak etmiyor bazı sahneler çok uzun ve abartılıydı bunun sebebi de bizi karakterlerin ruh haline sokmaktı ve bu başarılmış çünkü bütün akşamım rezil oldu...
Yorumlar çok olumluydu ve ben de izlemeye karar verdim.Ha izlemez olaydım arkadaş.Bu kadar ruhumun sıkıldığı br film daha hatırlamıyorum.Aptal bir kou, garip br akış, izlerken bi anda 'ne oldu yahu' diye yanındaki insana sorma ihtiyacı ve fecaat oyuncular.'Bugün çok sevinçlyim, biraz ruhumun sıkılmasına ihtiyacım var' diyorsanız kaçırmayın bence...
Kesinlikle masumiyet kadar başarılı değil.Bir eleştirmenin de dediği gibi "karşınızda ii bir yapım olduğunun farkındasınız ama zevk alamıyorsunuz". Açıkçası benim ağzımda da böyle bi tat bıraktı.Masumiyet i tavsiye ederim ama bu filmi değil.Ayrıca bazı arkadasların dedığı gibi masumiyet in öncesi falan değil bu film zaten fılmın kahramanlrından biri masumıyet ten bır bolum ızlıyor bi yerde.Yönetmenın de demek istediği gibi "Her uğur, her bekir bu değil etrafta onlardan bi sürü var" :)
öncelikle belirtmeliyim filmde nerdeyse hiç müzik yok(uğurun şarkı söylediği sahneler dışında).Sessiz başlıyor ve sessiz bitiyor.Bi de çok karamsar olmuş bi mutlu sahne bile yok.Ben beğenmedim kısacası..
film sadece ve sadece masumiyet'te bekir'in çimler üzerindeki monolog üzerine kurulmuş ve 1-2 karakter eklenmiş masumiyet filminden sonra biraz yaf geldi bana bu film hem konu olarak hemde oyunculuk olarak tabii masumiyetten sonra eminim herkes haluk bilginerin oynadığı bekir karekterini aramıştır bu filmde
Filmi 2 saat önce izledim. Film insanın içine işliyor ama sanki bişeyler eksik kalmış gibi, yani 4/4 lük olmamış. Zaman ve mekan geçişleri çok kopuk belkide ondandır. Kızın İzmir'de pavyonda olduğunu ancak Konak meydanını görünce anladım mesela. Aradan geçen zamanı anlamak için ise erkek oyuncunun tipindeki değişime dikkat etmek gerekiyor. 10 üzerinden 5 verdim.
bu filmi izlemek için gerçekten sabır gerekir. film bana çok sıkıcı geldi ama konusu baya hoşuma gitti. filmdeki küfür sahneleri fazla abartılıydı, daha aza indirgenebilirdi. fakat filme biraz doğallık katmış. film, arka plan müzikleri ile daha duygusal ve dramatik hale getirilebilirdi. 7/10
yakın zamanda masumiyeti de izlemeyi planlıyorum. evet, genel bir sıkıntı hakim filme, ama zaten eğlenceli bir şeyler beklemiyorduk değil mi? Ayrıca doğallığı da çok etkileyici geldi bana yine de yorumlara katılarak, biraz fon müziği daha farklı bir boyuta sokabilirdi filmi diye düşünüyorum.
oyunculuklar cok iyi senaryo da keza ancak masumiyetteki haluk bilginer bambaskaydi.hayatin icinden bir kesit cok iyi sunulmus butun ciplakligiyla hayati oldugu gibi insanlarin gozleri onune sermeyi zeki demirkubuz gercekten iyi biliyor.
bunun neresi ödüllük denebilecek ortaşekerli bir film. fakat önceden ödül alan filmlere bakıldığında olay ortaya çıkıyor. bu film o ödülleri veren masaya hitab etsin diye çekilenlerden. sessiz, olay yerine imge kullanma falan... beklentinizi karşılamayabilir.