Kasırga
Ortalama puan
3,2
144 Puanlama

17 Kullanıcı yorumları

5
3 Eleştiri
4
4 Eleştiri
3
2 Eleştiri
2
6 Eleştiri
1
2 Eleştiri
0
0 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

5,0
15 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Bir ineği, uçarken görebileceğiniz, tek felaket filmi... Arşivinize mutlaka katın DVD sini. Ses siteminiz de varsa, yaslanın koltuğunuza...
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
27 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
90'ların en fazla sükse yapmış filmlerinden.Dünya çapında topladığı beş yüz milyon dolar,özellikle 1996 yılı olduğu düşünülürse dudak uçuklatıcı bir rakam.Bunda yönetmeni Jan De Bont'un çok ama çok başarılı bir önceki filmi ''Speed''in de payı vardır kuşkusuz.Yalnız filmin hikayesi bildiğimiz felaket filmleri gibi değil.Normalde bu tür filmlerde hayatta kalmaya çalışan bir aile olur,burada bir grup heyecanlı,genç bilim adamının hortumlar üzerindeki araştırmasını izliyoruz,bir de yeni eşiyle sorunlar yaşayan agresif Bill Paxton var.Dramatik yapı tahmin ettiğimizden farklı,film de aslında son derece iç bayıltıcı bir konuyu işliyor.Öyle akıp gitmiyor belki ama izleniyor bir şekilde işte (sonrasında akıllarda bir şey kalmayacak olsa da).Filmi 2000'lerde izlemiş biri olarak gişede nasıl böyle bir blockbuster muamelesi gördüğünü şaşkınlıkla karşılıyorum.Şimdi çekilecek olsa,yapımcılar 3-D falan yapıp bir şekilde satarlar bu tarz filmleri ama dönemine göre gerçekten büyük başarıdır bu izlenme oranları.
ozzy-badd
ozzy-badd

Takipçi 831 değerlendirmeler Takip Et!

1,5
6 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Ortalamanın epey altında kalan bir felaket filmi ...
10/3 ...
Ahmet G.
Ahmet G.

Takipçi 218 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
7 Mart 2005 tarihinde eklendi
Sürükleyici sayılabilir.Helen Hunt’a bayılırım,onun için özellikle izlenebilir!!!
süpernova-2
süpernova-2

Takipçi 126 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
11 Haziran 2005 tarihinde eklendi
Kasırga kullanılan özel efektlerle sinema dünyasında çığır açan filmlerden bir tanesi.Hala hiç bir film kasırgayı bu kadar etkileyici yapmadı.durmak bilmeyen bitr heyecan kasırgası.izlemeye değer
Alp T.
Alp T.

Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
27 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Twister filminin adını daha önce hiç duymamıştım, Into The Storm filmi vizyona girmeden önce duymuştum. Bu yüzden filme bir bakayayım dedim. Filme iyi miydi, kötü müydü demeye pek dilim varmıyor çünkü nasıl olduğuna hala karar verebilmiş değilim. Film 96 yapımı, görsel efektler o zamana göre çok gerçekçi hatta bu film görsel efektler dalında Oscar’a aday olmuştu. Ama şimdi öyle mi? Şimdiki nesle göre bu filmin efektlerinin animasyon olduğu nevi belli.

Filmde olanları, mantık hatalarını peş peşe sıralayayım öncelikle. Fırtınaları araştıran bir grup var ve canları pahasına fırtınanın cismini keşfetmeye hazırlar. Fırtınaya yaklaşıyorlar, grubun yaptığı el emeği göz nuru olan 4 tane makine var ve onu fırtınanın içine atmaya çalışıyorlar. Fırtınanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmek için. Fırtınanın yaptığı tek hüner de 2-3 dakikalığına ortaya çıkıp etrafı yok etmek, kaos sağlamak. 2-3 dakika sonra ise bazı kurtarma çalışmaları vesaire. Kafasına estiği zaman çıkıyor ve ne zaman veya ne kadar fırtına çıkacak sorusu filmde hiç cevaplanamıyor. Bu büyük bir kayıp. Yani olaylar silsilesi saçma ve arada da klişe serpiştirilmiş. (klişe konusu da işin içinde mutlaka bir rakip olması ve bizim takımın galip gelmesi) Böyle sahnelerden sonra böyle bir fırtına filminde insan fırtınaya ihtiyaç duyuyor. İhtiyacın da sadece %15 bilemedin %25’i karşılanıyor. Çünkü efektler animasyonun ta kendisi.

Ne diyeyim? Hikaye desen bilindik sayılır, görsel efektler ise zamanımıza göre iyi değil. Daha iyi olabilirdi. Hani hiç izlenemez de değil, filmin olumsuz kısımları seyir zevkini büyük derecede düşürüyor. Ama geriye kalan bir şeyler var yine de. Hikayenin sıcak bir tonu var sanki. Filmi biraz o kurtarıyor. Boş vaktiniz varsa izlenebilir. 2.5/5
emreavcar
emreavcar

Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
26 Eylül 2004 tarihinde eklendi
etkileyici gorsel efektlerle bezenmis, surukleyici bir film 'Twister". Jan De Bont'un da dususe gecmesinden onceki son eli yuzu duzgun filmiydi. Cok onemli olmasa da keyifle izleniyordu. Zamaninda beni en cok kizdiran olaylardan biri de bu filmin karsisinda Independence Day'in en iyi gorsel efekt Oscar'ini kucaklamasi olmustu...(6/10)
tarhansimsek
tarhansimsek

Takipçi 592 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
15 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Düşük puan almış Demekki sinemasever arkadaşlar çok sayıda hortum filmi izlemiş de bunu kötü bulmuşlar. Hayret ben o kadar hortum-kasırga filmi hatırlamıyorum. :=)
Ahmet Büke
Ahmet Büke

Takipçi 935 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
3 Eylül 2022 tarihinde eklendi
bu zamandan bu filmi eleştirmek çok kolay. 96 yapımı bir film için sürükleyicilik oyunculuk kurgu ve hepsinden önemlisi efektler harika ötesi. Kasırga ve hortum hikayesi.
blackinman
blackinman

Takipçi 222 değerlendirmeler Takip Et!

5,0
22 Ekim 2008 tarihinde eklendi
o yılların en güzel filmlerinden. Süper. Özellikle hortumun içinde kalma sahnesi süperdi...
sari_23
sari_23

Takipçi 174 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
yalnız bugün çıkacak kasırga bu değil yanlış yapılmış trt 1 de çıkacak olan martin sheen in oynadığı bundan biraz daha uyduruk bir film
selenyildiz1992
selenyildiz1992

Takipçi 213 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
24 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
filmde gerçeğe yakın iyi sahneler vardı ama gerçek olbilecek olayları anlatan daha iyi filmler izledim
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

Takipçi 285 değerlendirmeler Takip Et!

1,0
18 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
Bana çok saçma geldi bu film. Eeee bu benim fikrim tabi.
Oguz23
Oguz23

Takipçi 76 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Ozamanlarda mutlaka iyi bir film olmuştur ama şans eseri Tv'de izleyince eski aşkı yanında yeni sevgiliside yanında olan kasırga avcımız İkisi arasında kalması Klasik sıkıcı bir çekişme fırtınadan fırtınayı kovalayıp Birde klasik rakip fırtına kovalıyıcılar olmadan olmaz 150 dakikanızı ayırıp izlemek izlememek size kalmış Tv'de hiçbirşey yokkken Bu filme rastlarsanız gece geç saatlerde izlenebilir.
kubkub
kubkub

Takipçi 118 değerlendirmeler Takip Et!

5,0
23 Şubat 2008 tarihinde eklendi
ben beğendim kasırga felaketinin üzerinde iyi durulduğunu düşünüyorum...
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler