Sapık
4,4

nskmourinho
nskmourinho

23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
komik mi? hollywood un cektiği gerilim filmlerinin yüzde sekseni hala bu filmin senaryo taslagından gelmektedir ne komiği
alba42
alba42

17 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Şimdi ki filmleri düşünüp izlersek tabiki komik bir yapım ama yapıldıgı tarihe bakarsak önünde eğilmek gerekir hakikaten.
CaptainWolfBurak
CaptainWolfBurak

11 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Fazla gerek yok hickok usta yapmış adam dünyaya gerilim ve korku filmi çekmeyi öğretti hjer filme öncü oldu bu filmde bir çok gerilim filmine öncü oldu özelikkle bıçak sahneleriyle 10/9
alpkizilay
alpkizilay

24 Aralık 2008 tarihinde eklendi
gerçekten bir başyapıt günümüzde çekilen birçok filmede esin kaynağı olduğu kesin mesala edward norton un oynadığı "ilk korku" sonra john cusack ın oynadığı "kilik" ve chritian bale in "makinist" filmleri bu filmden esinlenmiş olmalılar bence türünün ilk ve eşsiz örneği ben 9 veriyorum harikaydı ve gerçekten geriyo insanı
vv7vv
vv7vv

7 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Korku ve gerilim türünün başlangıcı(babası).
Senden önce yapılmayanı yap derler ya bu adam herşeyin başlangıcı. Her sahne can alıcı bence. Süper bir film izleyin.
donvitocarleone
donvitocarleone

4 Ekim 2008 tarihinde eklendi
favorim hitchockun başyapıtı olan sapık şu ana kadar izlediğim en iyi gerilim filmi... Şu an çekilen gerilim filmlerinden bile çok üstün durumda....Dedektifi bıçaklama sahnesinde çok gerilmiştim :):):)
nhnglsn
nhnglsn

15 Eylül 2008 tarihinde eklendi
filmin üzerinden 48 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu kadar etkileyebiliyorsa bu filme sadece başyapıt denir ve yönetmenin önünde saygıyla eğilinir
ill-key
ill-key

31 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Has bir korku filmi.. Oyunculuklar iyiydi .. Özellikle annenin kurbanları öldürdükleri sahneler çok ince işlenmiş.. Açık verilmiyor ve ürkütücü .. A.Hitchok gerçektende ders veriyor ..10/8,5..
hookers
hookers

13 Ocak 2008 tarihinde eklendi
?Norman Bates'in kişiliğini hayatı duşun mermerleri arasında sona eren o genç kadından daha iyi hiç kimse bilemezdi.?Bence, gizli teşkilat ve dial m for murder'dan sonra en iyi filmi. Hiç bitmeyen bir gerilim ve harika bir final. (yoksa bir başlangıç mı?)...
cudiferat
cudiferat

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Açıkçası beni yeni nesil korku filmlerinden daha çok ürküttü. Bunda heralde filmin Siyah-Beyaz olması ve Kişilerin etkileyici ses tonlarının etkisi yadsınmamalıdır.

O dönemde bu kalitede ve kurguda bir film, helal olsun.

Hele o filmin sonundaki Psikyatrik Analiz-Çözümlemeler de yeni nesil filmlere taş çıkarır nitelikte.

Dipnot: Adamın kaldığı, otelin arkasındaki şatoyu büründürdükleri Mistik Hava bayağı ürpertti beni, hakkını vermek gerek...

8,8/10
xyster7
xyster7

1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
başlarda gerilim ve korku namına bişeyler vermese de daha sonra olayların akışı ve muhteşem sonuyla ilk fikirlerinizi alt üst ediyor..etkileyici bir son, etkiledi de zaten...
özellikle kız kardeşinin anneyi aradığı sahneler ve sonuçta karşılaştıkları an! oldukça ürkütüyor insanı.. 10/9.5
basakbilgi
basakbilgi

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Hitchcock yine şovunu yapmıştır. Lafı dolandırmaz hiç, karıştırmaz. Şakkadanaktan başlar, gelişir ve biter film ve de helal olsundur...
delicewatt
delicewatt

7 Mart 2007 tarihinde eklendi
oedipus kompleksi ve çoklu kişilik bozukluğu gibi iki psikolojik durumu müthiş metaforlarla ve hitchcock’un kendine has sade ama etkileyici anlatımıyla izliyoruz. dönemin teknolojik ve toplumsal durumunu gözönüne alırsak müthiş bir başyapıt. (devamı spoiler olabilir) ayrıca buradaki anne de north by northwest’teki george kaplan gibi hep ortada ama hiç yok.
ulas-erol7
ulas-erol7

26 Şubat 2007 tarihinde eklendi
En çok korktuğum film

Küçükken izlemiştim;ayrı bir korktum..Büyüyünce izledim;aklım erdi daha çok korktum.Zaten Hitchcock beni her zaman hem korkutmuş hem de tedirgin etmiştir filmlerinde..Rear Window-Arka Pencere'de bile-ki en eğlenceli bulduğum filmlerinden birisidir,hala izlediğimde panik olurum,bir sonraki sahneyi adım adım bilsem bile..
"Sapık"..Bir kere yönetmen,korkulması gereken tek unsuru işliyor bu filminde bence "insan"ı..Perkins de karaktere çok iyi hayat vermiş,zaten başka bir filmde başka bir karaktere oturtamadım Sapık'tan sonra Perkins ı.O hep Sapık kaldı benim için ve beni hep tedirgin etti.
Merdivende dönen kamera, Bates Otelin o ürkütücü görüntüsü,duş sahnesi..ıgghhh..Düşündükçe bile ürktüm şuan..Hem de devam filmlerini yapması bile bu korkuyu geçirmedi bende daha da artırdı.Sapık 1-2-3 gibi..
Siyah-beyaz sahneler,ortalarda hiç görünmeyen polisler-Hitchcock'un polis fobisi olduğundan belli ki-,ilk sahnelerde kurban edilip ölen şöhret isim..Sinema tarihinde ilkleri yapmış,zeki bir yönetmen Hitchcock ..Dumur oluyorsunuz zaten..Yok canım,ilk sahneden ölür mü kadın başrolde..Ama hayır,bal gibi de ölüyor.Sarışın başrol oyuncusu..İşte o noktada başlıyor tedirginliğiniz;filmin içinde kendinizi güvende hissetmemenizi sağlıyor yönetmen..Norman Bates ve doldurulmuş hayvanları..Yeni versiyonu çekilmeli miydi;gerek yoktu ama olsun..Aslının değeri daha iyi anlaşılır belki 40 küsür yıl sonra.
Hitchcock işte,daha ne yazılabilir ki..Büyük yönetmen.
drmahirkurt
drmahirkurt

21 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Hitchcock, bir kurgu dehası olduğunu tekrar ispatlıyor. Çekimler öyle etkileyici ki; film boyunca tuhaf bir atmosfer insanı içine alıyor. Özellikle de 60 ayrı kamera kullanılarak çekilen duş sahnesinde görüntü seçiminin ne denli ustalıkla yapıldığı apaçık ortada.