emre-psycho
27 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
bu film için ne desem boş durun sıralayayım1.tüm zamanların en iyi korku filmi2.sizce abartıyor olabilirm ama bence sinema tarihinin de en iyi filmi.3.hayranı olduğum hitchcock’un başyapıtı.daha ne söyliyim.müthiş bi gerilim, müthiş norman bates karakteri,sinema filmlerinden unutulmaz sahneler arasında bir numara olan en iyi cinayet sahnesi o kanlı duş sahnesi. bu filmin vcd sini bulabilmek için neredeyse tüm şehri dolaştığımı hatırlıyorumama değer. ya süper yaaa..
Film gerçekten bir baş yapıt ve her arşivde bulunması gerekir.Filmdeki en basit sahnelere bile öyle bir heyecan verilmiş ki heran birşeyler olacakmış gibi bekliyorsunuz..Gerilim hat safhada her yönüyle müthiş bir film..Günümüzde o kadar çok saçma korku filmleri çekiliyorki, herhalde her yönetmenin bir film çekmeden önce bu filmi izlemesi lazım...İzlenmesi gereken bir film...10/10
Hitchcock filmlerinin içinde kuşkusuz en iyilerinden. diğer filmlerindeki gibi bizi şaşırtıyor r, tüm tahminlerimizi boşa çıkarıyor. Hitchcock filmleri KATİL KİM filmlerinden DEĞİLDİR. belli derinliği olan bişeyler anlatmak isteyen filmlerdir.
bu filmdede topluma entegrasyonunu sağlayamamış, bir şekilde toplumdan izole olmuş bir kişinin hayatı konu ediliyor. tabi toplum dışında kalmış bir insan zararlı bir türdür. herşeyi yapması mümkündür. filmdede nasıl sapıklılığa gittiğini görüyoruz.
gerilim tarzının en iyi örneği kuşkusuz. müziğine kadar herhaliyle çok iyi. büyük bir dehayla karşıkarşıya kalıyor insan.
filmde katil ed gein den esintilerde hissediliyor. hannibal da teksas katliamında olduğu gibi.
Bu filmde ne vardı bilmiyorum ama, film boyunca gerildim. Normalde bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. Yönetmenin ustalığını anlayabiliyorsunuz. Baktığınızda gerilmenizi sağlayacak çok fazla unsur yok ama, yönetmen filmi öyle çekmiş ki sizi geriyor. Tam bir başyapıt. (10/10)
Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi korku-gerilim filmi.
Gerçekten etkileyici ve bir o kadar da kanını donduran cinsten bir yapım.Mükemmel hikaye kurgusu ve unutamayacağım müzikler mevcut filmde.Filmi daha demin DVD'den izledim ve şu an hala etkisinden kurtulabilmiş değilim.Şu an etrafıma bakınıp duruyorum ya kadın kılığında bir şizofren beni öldürürse.Eğer gerçekten bir sinemaseverim diyorsanız bu yapımı izlemelisiniz.
Alfred Hitchcook’un en iyi filmidir.filmdeki gerilim hep hat safhada şimdi ne olcak die tahmin etmekte zorluk çekiyorsunuz.günümüzde çekilen veya bu filmden daha sonra çekilen kişilik bölünmesini konu alan filmlerede öncülük etmiştir.filmi ilk kez izleyeceklerin sonunda çok şaşırması muhtemeldir.ayrıca duş sahnesi ve dedektifin öldürülme sahnesinde gerilim zirveye ulaşmakta müziklerle mükemmel bir şekilde desteklenmektedir.gerilim filmleri arasında tam bir başyapıt.çok zekice hazırlanmış bir senaryosu var.Anthony Perkins ise rol için biçilmiş kaftan.tam arşivlik bir gerilim filmi.bu filmi izlemeden korku gerilim severim demeyin bence :) 10/10
en iyi gerilim filmlerinden biri.duş sahnesinin haricinde dedektifin öldüğü sahnede cok cok güzel.hele dedektif eve girerken filmin sesini biraz açmanızı tavsiye ediyorum yerinizden zıplamanız garanti.iyi seyirler...
yapım yılını göz önünde bulundurursak kesinlikle bir şaheser olduğunu söyleyebilirim.o yılların şartlarına rağmen bir siyah beyaz film ancak bu kadar başarılı olabilir.kamera açılarının yanında senaryonun da güzel olması filmi bir klasik haline getiriyor.kendine has süpriz sonuyla bence izleyiciye tam anlamıyla istediğini veriyor.ben alfred h.’ın diğer filmlerini henüz izlemedim ama bu filmiyle iyi bir yönetmen olduğuna kanaat getirebilirim.
46 yıl sonra bile izlendiğinde tüyler ürperten gerçek bir başyapıt!..Bu arada en sevdiğim Hitchcock filmidir-seyrettiklerim arasında-Senaryonun tıkır tıkır işlediği,ilk kareden tutun da arabanın bataklıktan çıkarıldığı sahneye dek heyecanın hiçbir zaman dinmediği; Hitchcock’un aklı almaz numaralarla seyirciyle oynadığı ve mükemmel kamera hareketleriyle hafızalardan çıkmayacak karelerle-küvetin deliğinden cesetin gözüne geçiş gibi-birçok flme de ilham kaynağı olduğu aşikar.Norman Bates rolünde Anthony Perkins’in performansını da unutmamak gerek.Motel Bates’i halen her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor.10/10!...
? siyah ? beyaz bir korkuya dalıyorsunuz, huzursuz gözlerinde ve çaresiz kaçışında kadının. Kendini işlediği günahıyla birlikte buluyor otobanda ve yolu yağmurlu bir gecede ansızın çıkıyor ? norma bates'in huzuruna. Ne olduysa bundan sonra oluyor ? alfred hitchcock ? izleyiciyi ? bates ? motelinde esir alıyor.bu motel öyle sıradan bir yer değil. Fakat bunu anlamak ağır bir bedel gerekiyor. Kim ki yolu bu motele düşer, işte o, bedeli canıyla ödüyor. ?kamera dolaşıyor şehrin üstünde ve bir pencereden içeri dalıyor. Film cüretkar bir sevgi gösterisiyle başlıyor. İki tutkulu aşık bir otel odasında kaçamak yapıyor. Böyle gizlice buluşmak mutsuz ediyor onları . ? marion ? dile getiriyor adama hoşnutsuzluğunu. ? hitchcock ? çaresiz kaçışın ilk sinyallerini veriyor. Kurgu buradan sarmaya başlıyor ve yatağın üstünde, zarfın içindeki paranın gelgitine kapılan kadının kararsızlık halleri, suçluluğa gidişte sinyal veriyor.? direksiyon başında buluyor ? marion ? kendini. Gözlerindeki kararsızlık ve bakışlarındaki suçluluk sarmalıyor korkuyla karışık bedeni. Huzurlarınızda trafik polisi uyandırıyor kadını. Kuşku düşürüyor akıllara panikleyen kadının tavırları. Dikiz aynasından başlıyor takip, iç gıcıklayan müzik eşliğinde.?? hitchcock ? suçlu psikolojisini dahiyane bir anlatımla gözler önüne seriyor. İnsanın kendini ele veren davranışlar sergilemesi bu filmde temel noktalardan biri oluyor.? Marion ? un polisin sorularına ürkek ve soruyla yanıt vermesi ? hitchcock ? un tahlil yapmadaki yeteneğini bir kez daha bize gösteriyor. Ve belki de sinema tarihindeki en gerilimli takip sahnelerinden biri hayat buluyor.yaratılan atmosfer izleyiciye direksiyonun hakimiyetini kaybettiriyor.? ölümün yeşerttiği bir vaha orası. Bataklığın yanı başındaki saklı bir mezarlık .adım atıyor kadın habersiz kendini bekleyen sondan. Ve huzurlarınıza ? norman ? geliyor. Genç, saf bir adam. Ama kim görebilir, yüze takılan maskenin ardındakini. Tek vücutta iki kişilik gizli. Çatışsa da kendi benliğinde engel olamaz duşta siyah kan göletine. ? ?hitchcock? psikanalitik çözümlemeler yaparak, kişinin iç bölünmüşlüğünü ustaca perdeye yansıtıyor. Duş sahnesindeki görsellikse çekildiği zamana kıyasla çığır açan bir etkinlikte. Gerek müzik gerek korkuyu özümseten çığlıklar ve de kamera açısının yer değiştiren oynaklığı sinemaya yol gösteren bir önemde. Bir sahnede geleceğe dönük mesajlar veriliyor. ? norman ? kuşların zararsız ve de içi en kolay doldurulacak hayvanlar olduğunu söylüyor. Halbuki bir yıl sonra ? usta ? bu zararsız yaratıkları ölümcül bir düşmana dönüştürüyor.? yavaşça çıkıyor merdivenleri, habersiz az sonra maruz kalacağından, bıçak darbelerine. İskemlede bir kadın arkası dönük, sessizliğe gömülmüş oturuyor. Dokunuyor bir el ve ölümle tanışıyor. Bitişiyle birlikte bu film izleyici tekrar hayata kavuşuyor. ?zekası ve korkuyu işlemedeki becerisi ? alfred hitchcock? u bu türün vazgeçilmezi yapıyor.? Pyscho ? ; insan denen bilinmezliğin sığ sularına bizi vurarak, gizli deliliğin izlerini kolay çıkmaz bir yöntemle akıllarımıza kazıyor. Takıntılı bir kişiliğin içten yanmasıyla ve de çok sevdiği bir benliği, kendine hastalık derecesinde tutkuyla bağlamasının yaratacağı kişilik sapmasını, başarılı bir anlatımla izleyiciye sunuyor. ?
Sinema tarihinin belki de en iyi filmi.Her bakımdan klasik.Yönetmenlik,oyunculuk,görsellik,atmosfer tek kelmeyle mükemmel.Ben olsam oscara boğardım.'Elime konan bu sineği bile incitmeyeceğim'!
yorum yapmaya gerek yok, karsimizda sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri var. Hitchcock'un en iyi uc filminden birisi, ama bence en iyisi...(10/10)
Müthiş bir korku yapımı gelmiş geçmiş enii korku gerilim filmi anlatıcak çok şey yok birçok sahnesi şuan ki korku filmlerinin ilham kaynağı mutlaka izleyin kötü yorum yapan ise ben sapıtırım vallahi!! MUTLAKA İZLEYİN!!