mumillica
5 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Arjantin’ den çıkan 2010 yılı en iyi yabancı film Oscar ödülünü alan “El Secreto de Sus Ojos – Gözlerindeki Sır” geç izlediğim ve “Keşke daha önce izleseydim” dedirten bir film oldu.
Ağır ilerleyip sabırlı insanların izleyebileceği filmlerden birisi diyebilirim.katil bazen ayrıntıda gizlidir ve bunu herkes göremez, hukuku eleştirmeye yönelik;içerisinde aşk,gizem,aşkın insan üzerindeki etkilerini görebileceğiniz bir film.İçerisinde güzel sözlerin geçtiği bir film.Etkileyen sözlerden bir tanesi söylemem gerekirse bir adamın asla asla ve asla değiştiremeceği şey sahip olduğu tutkularıdır. Saygılarım la izleyebilirsiniz.
Gerçekten ilk yarısı o kadar sıkıcıydı ki resmen sabah başladım gece 12 de ancak bitirebildim bu yüzden çok koptum filmden etkileyici sahneler var özellikle oyunculuklar ve makyajları başarılı buldum ama dediğim gibi yani çok yavaş ilerliyor ve kopabiliyorsunuz filmden beni çok açmadı açıkçası.
teknik açıdan oldukça başarılı olduğu gibi güçlü senaryosuyla da sağlam bir film olmuş ancak benim akıl erdiremediğim hanekenin beyaz bant filmi çok daha iyiyken neden bu film en iyi yabancı film oscarını almış?
Nihayet bu film hem Bp ye hemde Türkiye ye geldiği için memnunuz. Uzun zaman önce izlemiştim, Oscar töreninden öncelerde ama ne yazıkki siteye çok geç eklendi.Arjantin in en iyi yabancı film dalında Oscar adayı bu filmi ne çok sevdim nede hiç sevmedim orta karar işte. Ama filme olan bakışım iyi yönde. İzlenmesi şart olmayan filmlerden biri ve özel bir filmde değil ama izlerseniz de birşey kaybetmiş olmazsınız. 10/7.5
Başarılı Arjantinli yönetmen Juan José Campanella'nin son filmi ?Gözlerindeki Esrar?; yabancı dilde akademi adayı olan filmler arasında klasik sinema üslubuyla çekilmiş tek film. ?Gözlerindeki Esrar?; Campanella'nın akademi adaylığı alan ilk filmi de değil; zira yönetmen 2002 yılında ?Son of the Bride? filmiyle törenden eli boş dönmüştü.?Gözlerindeki Esrar?; geçmişten bugüne unutamadığımız pişmanlıklarımız üzerine duygusal bir çalışma. Emekli olmuş hukukçu Benjamin beraber çalışırlarken âşık olduğu Irene ile birlikte olamamış ve sorunlu bir evlilik geçirmiştir. Ve yıllar sonra günün birinde birlikte geçirdikleri günlerden ve olaylardan esinlenerek yazmaya koyulduğu kitabı için konuşma bahanesiyle unutmadığı Irene'yi görmeye gelir. Bu karşılaşmadan sonra Benjamin'in yıllardır unutamadığı, Irene ile çözmeye giriştikleri bir dava üzerine ve yaşamadıkları ilişkileri üzerine konuşmaya başlarlar.Campanella bolca kullandığı flashbacklerle kurguladığı filmi bir 70'lere bir günümüze taşıyor. Aslında bu flashbackler filmin esas öyküsü haline geliyor ilk yarım saatten sonra; lakin özellikle son 15'20 dakikada günümüzde ilerleyen hikâye önemli bir hal alarak bitirilebilecek en güzel finalle film son buluyor. Başta sanki sadece geçmişle ilintili bir hesaplaşmayı odak alacak gibi duran film; sonradan anlıyoruz ki esaslı bir adalet eleştirisi. Adalet sistemini sert bir şekilde eleştirildiği özellikle vurucu finale kadar da aşk kavramı da sorgulanırken daha önce defalarca izlemiş hissiyatı verse de izlerken duygusallaştığımız bir ilişki de filmde boy gösteriyor.Yönetmenin fetiş oyuncusu ?Nueve reinas? ile adını duyuran Ricardo Darin beklenildiği gibi oldukça başarılı. Karakterin hem yaşlılığını hem de gençliğini çok başarılı canlandırıyor. Partneri Soledad Villamil'in de ondan aşağı kalır yanı yok hani.İlk saniyesinden son saniyesine kadar klasik sinema kalıplarının dışına çıkmayan ancak; tıkır tıkır işleyen senaryosu, kurgusu ve oyunculuklarıyla oldukça başarılı bir film ?Gözlerindeki Esrar?.
Karekterler çok gerçekçi ve olağan, oyunculuklar başarılı, konu sıradan gibi başlıyor film sonradan (ikinci yarıda) akıcı olmaya başlıyor. Sonu gerçekten başarılı. Değişik bir Arjantin kültürü ve ortam izlemek için mutlaka izleyin. Başarılı
Filmin gereğinden fazla sakin temposu izleyiciyi anlıkta olsa uyutabilir. Aslında 3,5 yıldız verirken zorlandım. Çünkü konusu iyi, oyunculuklar kıvamında 4 vermeliyim dedim; fakat benim tahammül edemediğim sıkılmak olayını bana yaşattığı için yıldızı kırdım :
Her şeye rağmen filmin kendine has bir atmosferi var, tereddüt etmeden izleyebilirsiniz.
Film iyiye yakın bir çizgide benim için...Ancak espessito müdüre hanıma aşık ve belli etmemeye çalışıyor..ama biz seyircilere biraz belli etselerdi daha iyi olurdu..ben filmin ortalarında dedim ki sanırım aşık(hala sanmaktayım..:) herneyse asıl konu zaten onların aşkı değildi...konu güzel işlenmiş..sürükleyici...doğallıkla giden bir film...(ama ben bir daha izleyeceğimi sanmıyorum bu filmi...cinayet.tecavüz.bol küfürler..v.s nedeniyle. )