Hesabım
    Melankoli
     Melankoli
    13 Ocak 2012 Sinemada | 2s 10dk | Dram, Bilim Kurgu
    Yönetmen Lars von Trier
    |
    Senarist Lars von Trier
    Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård
    Orijinal adı Melancholia
    Basın
    4,0 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,0 65 Puanlama, 10 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır. Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar.

    Tam da bu kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmektedir. Şimdi herkesin kıyameti kendisine göredir...

    Filmini "Bu bir düğün, melankoli ve psikolojik bir felaket filmi." sözleriyle nitelendiren sıradışı yönetmen Lars Von Trier'in son işi olan Melankolia'nın başrollerini Cannes'da bu filmdeki oyunculuğu ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Kirsten Dunst ve yönetmenin bir önceki filmi Anti Christ (Deccal)'te de beraber çalıştığı Charlotte Gainsbourg üstleniyor. Senaryosu da Lars von Trier'e ait olan filmin eleştirmen notu ise, Cannes'da yarattığı tartışmaya rağmen oldukça yüksek.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Melankoli
    Yazar: Kaan Karsan
    Gerek söyledikleriyle, gerek çektikleriyle, sinemayla ilgili ya da sinemadan bağımsız yaptığı çoğu hareketiyle infial yaratıp sinema sahnesinin spot ışıkları altındaki bir köşesinde kendine yer edinen bir yönetmen Lars von Trier. Kimilerine göre kadınlara acı çektirmekten hoşlanan (bu bizzat kendi söylemidir aslında) bir kadın düşmanı, kimilerine göre Hitler'i anlayan ve Nazi estetiğinden hoşlanan (şaşırmayın bunlar da kendi sözleri) ve faşizan eğilimleri olan bir anti-kahraman, kimilerine göre ise gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerden biri. Aslında bu farklı görüşleri belli oranlarda kombine edip kişisel bir Trier portresine ulaşmak belki de en doğrusu...Trier, sinemayı başka bir şeye dönüştürmeye kalkıştığı ve kimilerince başarılı olduğu Dogville ile Manderlay (Manderlay) ve Hıristiyan mitolojisine balta vurduğu Deccal (Antichrist)'ın ardından beklenmedik bir kariyer sapmasıyla 1995'de m

    Fragmanlar

    Melankoli Orijinal Fragman 1:59
    Melankoli Orijinal Fragman
    16.473 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Dünyanın Sonunu Konu Alan En İyi 5 Film!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Dünyanın sonu hakkındaki en iyi 5 filmi derledik...
    10 Temmuz 2019 Çarşamba
    İtiraf (Nymphomaniac Volume 1)'ın Yeni Fragmanı Çıktı
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Lars Von Trier'in yeni harikası diye anılan İtiraf filmi yeni fragmanı ile ilgiyi üstünde topluyor.
    14 Şubat 2014 Cuma
    Pera Film Yeni Sezona 4 Eylül'de Başlıyor!
    Haberler - Sektörden
    Pera Film 2013 Sonbahar sezonunu iki program ile açıyor.
    20 Ağustos 2013 Salı
    İlksen Başarır Play ÜniFilmFest’te!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    Gençlerin festivali Mersin’de devam ediyor…
    16 Mart 2012 Cuma

    Oyuncular

    Kirsten Dunst
    Rolü : Justine
    Charlotte Gainsbourg
    Rolü : Claire
    Alexander Skarsgård
    Rolü : Michael
    John Hurt
    Rolü : Dexter

    İzleyici eleştirisi

    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    20 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    izlerken melankolik hallere sokacak kadar berbat 1/10
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    15 Ocak 2012 tarihinde eklendi
    Bir yönetmenin her filminden sonra "ya nefret edeceksin, ya da çok seveceksin" deniyorsa, aslında bu benim için bir başarı sayılabilir. O yönetmenin sürekli farklı, sınırları zorlayan, ana akıma hizmet etmeyen, garip işler ürettiğinin göstergesidir bu. Lars von Trier ise abartısız her filminden sonra işte tam da bu cümleyi söyletiyor seyircilere. "Melancholia" da böyle. Bana kalırsa biraz zayıf. En azından "Antichrist" ...
    Devamını oku
    MojoRising
    MojoRising

    Takipçi 380 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    26 Nisan 2012 tarihinde eklendi
    Lars von Trier'den minimalist kiyamet filmi. Daha önce onlarcasini izledigimiz ''kiyamet filmi'' alt türüne Avrupa kitasindan minimalist bir üslupla dokunmus Trier. Filmin özellikle görselligini gerçekten çok basarili buldum. Ancak senaryo birçok yerde bombos. Özellikle filmin ikinci yarisi sanki ''finaline kadar oyalansin izleyici'' mantiginda. Bunlarin haricinde izleyeni yormayan bir film Melankoli. Afisinde vaat ettigi cazibeyi ...
    Devamını oku
    theyurdal
    theyurdal

    Takipçi 550 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    13 Mart 2021 tarihinde eklendi
    Uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir film izlemedim. İlk 7 dakikalık giriş yokmu kimin aklına gelmişse gerçekten şaçma sapan bir film için uğraşmışlar resmen.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında...

    -Aslında Penélope Cruz başrolde olacaktı fakat Pirates of Caribbean: On Stranger Tides filmindeki rolü yüzünden filmden ayrıldı. Kristen Dunst onun yerine geçti.-Olga Kurylenko da başrol için düşünülüyordu.-Lars Von Trier hikayenin kaynağını Jean Genet'in yazdığı "The Maids" adlı oyun olarak gösteriyor. Oyunun uyarlamasını Lars Von Trier'in yönetmesini öneren kişi Penélope Cruz'dur. -Justine’in akıntıda elinde buketi ile yüzmesi John Everett Mill Devamını oku

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Danimarka, İsveç, Almanya
    Dağıtımcı M3 Film
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe 7 400 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • istavrit77
      bence bu film izleyip kendinize eziyet etmeyin manasız bir film herhalde sanatçı flan olamak lazım film mi anlamak için gördüğüm kadarıyla filme baş yapıt diyenler bile var okuduklarıma inanamıyorum sürekli film izleyen ve takip eden biri olarak söylüyorum tamamen vakit kaybı
    • monopoly
      Film vizyondaki gösterilen hatta iyi puan almış yapımlara kök söktürüyor. Ben açıkcası psikolojik filmlerden hoşlananlar için tavsiye ediyorum. Yapım kimi izleyiciye sıkıcı yada berbat gibi görünsede, dogmatik düşünceye set çektirebiliyor. Bu tarz filimleri anlamak için buhran geçirmiş biri gözüyle bakmanızı öneriyorum. Beyazperde editörünün yazdığı verimsiz puanlı yoruma aldırmayın.
    • ZorMan
      ne var şimdi bu filmde bu kadar abartılacak ? Filmin başlangıç jeneriği neredeyse 20 dakika sürdü..
    • some-kind-of-monster
      mükemmel bir bunalım filmi gerçekten sanatın ve psikolojinin dibine vurmuş 9/10
    • thepaintedbird
      http://www.yolizi.com/yolizi/2..."Kasvetli bir havası var. Can sıkıcı. Bu sefer ölümü nasıl karşılayacağına karar veriyor Trier... Her zaman yaptığı gibi hikayesini anlatmak için bir kadını seçiyor yine. Yeni bir Trier filmi izler miyim diye soruyorum kendime? Elbette izlerim:)"
    • winniecik
      tamam uzundu, fantastikti, görüntüler ve oyuncular iyiydi. son sahnenin 3boyutlu olduğunu düşünemiyorum.~ son 30dakika izleyiciyi vermek istenilen psikolojiye sokmayı başarmışlar.
    • ZorMan
      Ben beğenmedim. Daha iyi olabilirdi. Boş vaktiniz çoksa izleyebilirsiniz..
    • spawn198706
      720 p formatlı sını indirdim izledim çok güzel bir yapım..
    • Mustafa Cergel
      Sabırla izlenmesi gereken ağır melankoli ve psikolojik bir film.Konusu güzel ancak başlangıcı pek güzel değil.İlk 1-1.30 saatin son 45 dkyla alakası yok diyebilirim.Yalnız son 45 dk süper olmuş bence sondaki senaryoyu başka bir filme uyarlıyıp daha hareketli bir film çekebilirler:) İzlemeyi düşünen varsa izlerken uyuya kalma ihtimalini de düşünsün:)
    • dr-
      Bir festival filmi olup ayni zamanda Filmekimi tarafindan izlemis oldugum Melancholia filminin son 45 dakikasinda neler olacagini merak ettigimi soyleyebilirim.Kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olup enteresan bir konuyu barindiran bu film hep ayni tempoda ilerledigi icin ve psikolojik tur oldugundan bitirmede biraz zorluk cektigimizi soyleyebilirim.
    Back to Top