Hesabım
    İlksen Başarır Play ÜniFilmFest’te!

    Gençlerin festivali Mersin’de devam ediyor…

    Yapı Kredi Bankası'nın genç yaş kitlesine yönelik kredi kartı Play’in ana sponsorluğunda Üniversite Medya desteği ve İstanbul Organizasyon tarafından düzenlenen ve üniversitelere heyecan getiren Play ÜniFilmFest Mersin Üniversite’nde devam ediyor.

    Yerli ve yabancı sinema filmlerinin gösterim programında yer aldığı festivalin bugünkü konuğu ise “Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı” söyleşi kapsamında İlksen Başarır olacak. Senarist ve yönetmen saat 17.00’de gösterilecek Atlıkarınca filminden sonra üniversiteli gençlerle söyleşiye katılacak ve film hakkında soruları cevaplayacak.

    Günün diğer etkinlikleri arasındaysa 2011 Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü Nuri Bilge Ceylan ile paylaşan Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne kardeşlerin Bisikletli Çocuk (Le Gamin au vélo) adlı filmlerinin gösterimi ve sektörün en önemli kurgucuları arasında yer alana Çicek Kahraman’ın ‘Kurgu Atölyesi’ yer alıyor.

    Akşam saat 20:00’de ise yine 2011 Cannes Film Festivali’nde Kirsten Dunst'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren, tartışmalı yönetmen Lars von Trier’in tartışmalı son filmi Melankoli (Melancholia) gösterilecek.

    Play ÜniFilmFest farklı Anadolu şehirlerinde sinemasever üniversite öğrencileri ile buluşmaya devam edecek…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top