ORHAN SANDIKCI
28 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Gerçek bir olaydan uyarlanan, senaryosu ve özellikle şok edici finali ile hayatta kalma mücadelesini anlatan sürükleyici bir filmdi. Film tek mekan ve tek karakter olmasına rağmen kesinlikle sıkmıyor. James Franco müthiş oynamış. Hayata tutunma çabasını, çaresizlik duygusu güzel yansıtmış. Empati kurarak izlendiğinde son çare ben olsam ne yapardım diyerek sorguluyorsunuz. Ayrıca içeriğinde ders niteliğinde güzel mesajlar da barındırdığını düşünüyorum. Film bittiğinde su içmek isteyebilirsiniz
Filmin çok kaliteli olduğunu söyleyemem lakin bana hitap eden bir çok seyin olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle abd kanyonlarında gezi yapmak benimde hayalim. Onun dışında tutsak olmanın ne kadar kötü olduğunu bende yakın zamanda yaşadım, bunun içindir ki filmin sonunda kalabalik insanları, özgürlük ve yaşama dair kısa videoların gösteriliyor olmasını çok başarılı ve önemli bir ayrıntı olarak görüyorum. Sivil bir şekilde dışarı çıkıp sokaklarda yürüyerek insanların içine karışmak paha biçilemez bir şey. Özgür bir şekilde yaşamın tadına varmak gerçekten inanılmaz derecede güzel. Bunu tutsak olduğumuz zaman daha iyi anlıyoruz. Bu yüzden filmi izlediğime pişman değilim. İçinde bir çok mesaj barındıran, lakin işleniș bakımından orta düzeyde bir film diyebilirim.
127 Hours, oldukça gerçekçi bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren bir adamın hikayesini anlatıyor. Gerçekçi demek yanlış olur çünkü bu gerçek bir hikayeden uyarlanma zaten. Beyazperdeye de başarılı bir şekilde uyarlamışlar bu filmi.
Film, Aron Ralston'ın başından geçenleri anlatıyor. Aron, hep gezen biridir ve bir gün bir kanyonda gezerken ayağı kayar ve kolu bir kayaya sıkışır. Aron, kayadan kurtulmaya çalışmaya çalışır.
James Franco, çok iyi bir şekilde oynamış bu filmde. Aron'ın zor anlarını vesaire çok gerçekçi canlandırmış.
Aslında ne diyebilirim ki? Oldukça etkileyici bir film olmuş. Seyirciyi sıkmayan, aksine her saniyesini heyecanla izlettiren bir film olmuş. Tavsiye ederim. 3.5/5
Filmi izlerken karakterle özdeşleşme sorunu yaşadım açıkçası.Ne düştüğü duruma üzüldüm,ne kurtuluşuna sevindim.Bu James Franco'nun kendi ekran personasından mı yoksa Aron Ralston'ı canlandırış biçiminden mi bilmiyorum.Danny Boyle çok iyi bir yönetmendir,filme de oldukça dinamik ve hareketli bir giriş yapmış ama son yarım saatte tempo iyice düşüp,sıkıcı olmaya başlıyor.Yine aynı senenin ''Buried''ı pek çok açıdan daha başarılı ve etkileyiciydi. ''127 Hours'' kötü bir film değil ama zamanındaki Oscar adaylığına karşı çıkanların haklı olduğu bir film bence.
Tek adam tek mekan filmleri genelde her izleyiciye hitap etmez.Duragan senaryolari bazilarini sikabilir.Bu türde,kahramanla empati kurabildiginiz kadar olayin içine girersiniz,filmden zevk alirsiniz.Yoksa olay bir adamin kendiyle konusmasindan öteye geçmez.127 saat için de biraz empati sart.James Franco iyi is çikarmis,sadece onun için bile izlenebilir...7.5/10
Bu ekilde, sadece bir yada birka kiinin iine dtkleri zor durumla verdikleri mcadeleyi konu alan yapmlarda, eer senaryo salamsa, filme beeni kazandran unsur daha ok izleyicinin ana karakterle empati yapabilme yeteneini kullandrabilmektir diye dnyorum. Bu balamda kendi adma filmden keyif aldm syleyebilirim... Puanm 7,5/10