En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Fatih Meral
Takipçi
63 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
1 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz'ın önemli filmlerinden biri olan Yahşi Batı, Amerikan kovboy filmlerini mizahi bir dille ve Osmanlı dönemiyle birleştirerek güzel, komik ve unutulmaz bir film ortaya çıkarmış. Zaman zaman açıp izlediğim, keyfi bitmeyen filmlerden bir tanesi benim için.Hatta Gora ve Arog'tan daha çok severim.En sevdiğim Cem Yılmaz filmidir. İki Osmanlı memurunun Abd'nin başkanı Garfield'a elmas kolyeyi götürme maceralarını anlatan bir komedi. Osmanlı'dan, kızılderili kültüründen ve klasik Amerikan kovboy filmlerinden komik ögeler ön plana çıkmış. Kızılderililerin, at arabasını durdurma sahnesi ve diyaloglar( sikmeseler bari) gayet komikti. Filmde favori karakterim ve izlerken en zevk aldığım karakter Şerif Loyd. Zafer Algöz, cidden muazzam bir performans sergilemiş.O şive olayı Ali Şen'i hatırlattı ama enterasan olarak çok keyifli olmuş. Coca Cola ve Kfc dokundurmaları güzeldi. Gerçekten boş bir sahnesi yoktu.Devam filmi niteliğinde "Galata Canavarı" filmi bekleniyor.Bakalım olursa güzel bir film olur.Cem Yılmaz Ve Ozan GÜVEN birlikteliği güzel tad vermiş. Lemi Galip ve Aziz Vefa, Osmanlı'nın iki farklı karakterini canlandıran tipleme güzel olmuş.Ama Ozan GÜVEN'in eski sevgilisini darp olayından sonra 2.film olayı gerçekleşmesi zorlaştı diye biliyorum. Film akıcı, komik, göndermeli ve çok eğlenceli.Küfürler yerinde ve kararında hiç abartı yok.
Yahşi batı adlı komedi filmi Cem Yılmaz’ın Türk komedisine verdiği değeri gösteriyor . Neden mi ? Büyük bütçeye sahip çok çok sağlam karakterlerin ve konusunun olduğu western’’” i harbi harbi hissettiğimiz ev dizisi tadında olmayan emeğin bariz sarf edildiğini izleyip gördüğümüz bir yapıt
Neden Cem Yılmaz denilince aklınıza salyalarınızı akıtacak kadar gülmek geliyor? Bu adam her seferinde ağzınızı yamultacak kadar güldürmek zorundamı? Yada bu film için size gelipte bak mutlaka izleyin çok komik eğer çok gülmesseniz eleştirin beni falanmı dedi? youtubede stand up gösterilerini izleyip,sonra filmde aynı derecede gülmediğiniz için film kötü demeyin..Anladık filmden anlamıyosunuzda bari adamın emeğine saygı gösterin..Bugüne kadar hangi Türk filminde öyle bir dekor gördünüz? Cem Yılmaz şu sıralar Şener Şen ile Av Zamanı adlı bir polisiye film çeviriyor..İzleyince ne diceksiniz bu filmde hiç gülmedik çok kötü berbat falanmı?:S
Bu adam hakikaten çok iyi ya.Çok zekice hazırlamış çok.Güzel iğnelemeler de var,komedi de var.Western olması ayrı bir keyf.Ben keyifle izledim Cem Yılmazdan hep en iyisini bekliyoruz bu gelen kafa karışıklıklarının sebebi budur;)
cem yılmazın zekasına ve espirilerine hayranım! çok güldüm, acaip iyi vakit geçirdim.. senaryo, kadro ve sahneler süper! hastayım sana cem yılmaz! bu puanı hak etmemişsin
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.