Ejderha Dövmeli Kız
3,8

volkanick
volkanick

27 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Yılın en beklenilen filmlerinden biri Rooney Mara'ya yılın en beklenilmeyen Oscar adaylıklarından birini getirdi.Oscar'ı kazanabilir mi bilmiyorum ama daha şimdiden milyonların gönlünü kazanmış gibi duruyor.Daniel Craig filmi sırtlamıyor ama yinede iyi.Seven ya da Fight Club gibi filmlerin yaratıcısı David Fincher'in öze dönüş işaretlerini verdiği film hazır vizyondayken kaçırılmaması gereken yapımlardan.
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

3 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Fincer işinin hakkını yine vermiş. Orjinal uyarlamaya göre daha iyi bir film olmuş. Serinin severleri bu filmide sevecektir.
Ogulcan B.
Ogulcan B.

13 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Açıkçası filme gitmemin en büyük sebebi heralde elektriklerin kesik olmasıydı yani filmi haftalar öncesinden falan beklemiyordum.Filmi tek cümleyle özetlemek gerekirse "Müthiş giriş jeneriği olan orta dereceli bir film".Filmin ismine bakıldığı zaman aksiyon filmiymiş gibi gözükebilir ama film aksiyon filmi değil evet birkaç sahnesinde heyecanlı aksiyon sahnesi var.Aslında filme genel olarak baktığımız zaman bir dedektiflik filmi de diyebiliriz.Filmin geneli aynı tempoda geçiyor tempo zaman zaman artsada filmin geneli düşük tempoda geçiyor ki eminim filmi izleyen herkes filmi beğenmeyecektir çünkü hem işleyiş hem de süresi bakımından her izleyicinin beğenebileceği bir film değil.Filmin ismi Ejderha Dövmeli Kız ama filmde Ejderha Dövmeli Kız'dan ziyade Daniel Craig başrol ve ben zaten Daniel Craig'in oyunculuğunu baya beğendim.Film için tamam orta düzey izlenebilir bir film diyebilirim ama cinsellik bence fazlaca abartılmış ayrıca mantıksız sahneler de filmde var.Film tek bir konu etrafında dönüyor ve sonunda şaşırtıcı bir şekilde son buluyor buraya kadar her şey tamam ama filmin esas olayı çözüldükten sonra neden senarist filmi devam ettirmiş anlamadım yani zaten ana olay sonuca varıldı ama senarist filmde ikinci bir olayı da sonuca bağlama derdine düşüyor ve orda artık film sıktıkça sıkıyor yani film en az bir 15-20 dakika gereğinden fazla uzatılmış.Filmin soundtracklerini ben başarılı buldum ayrıca filmin giriş jeneriği de çok iyi.Son olarak filmi sinemada izlemesseniz pek bir şey kaybetmiş olmassınız ama filmi merak ediyorsanız evde izleyin derim,filmi izlemeden önce çok beklentiniz olmasın.

6.5/10
Rollercoaster
Rollercoaster

16 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Böyle birkaç hikayeden olusan ve gizemini sonuna kadar korumasi gereken filmleri kurgulamak kolay degil.Bu yönden basarili buldum,uzun olmasina ragmen hiç sikilmadan bitirdim.Rooney Mara zor bir rolün(olgunlasmis görünen ama McDonalds' çocuk menüsü yiyen,zeki ve asosyal bir karakter) üstesinden gelmis özellikle Noomi Rapace'in basarisinin yarattigi baskisiya ragmen.Daniel Craig her zamanki gibi vasat.Adam her filmde James Bond'u oynuyor.Sonuç olarak Ejderha Dövmeli Kiz bütün sahneleri için oldukça emek harcandigi belli olan fakat yer yer kliselere basvurmak zorunda kalmis,iyi bir film...7/10
pembeoje
pembeoje

15 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
kitabını okumadım.. ama filmi gayet başarılı ve çok güzel bir film.. biraz ağır işlemesine ve süresinin uzun olmasına rağmen atmosferi sıkmadan izlettiriyor..
Ed-WooD
Ed-WooD

14 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Filmin açılış sahnesindeki Immıgrant Song yorumu ve final sahnesi güzel olmuş.İkisi için izlenebilir.
grübchen
grübchen

5 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
kitabı okumadım fakat filmde gördüğüm kadarıyla ciddi bir psikiyatrik soruna değiniyor.Rooney Mara oyunculuğu harika ve karakteri tamamlayan kostümler çok başarılı.
Evleniyoruz Eğleniyoruz
Evleniyoruz Eğleniyoruz

13 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Etkileyici , hala kendi kendine sorular sorarken yazmak zor , kesinlikle siradan bir film degil . Tek söyleyebilecegim bazi sahnelerde siddet o kadar ileri gidiyor ki bakamiyorsunuz.
erzist
erzist

21 Haziran 2013 tarihinde eklendi
bu film daha önce Michael Nyqvist başrolünü oynadığı 2010 yılında vizyona girmiştir.Fakat şimdi görüyorum da film üretemeyen avrupa kopya filmlerle para kazanma yoluna gitmektedir.Tanınmış aktörler ile daha çok para peşinde olduklarını görüyorum
sinema
1 ziyaretçi
23 Nisan 2012 tarihinde eklendi
İsveç versiyonuna oranla daha iyi ve sürükleyici bir film. Serisini okumadığımdan devamında bizleri nelerin beklediğini bilmiyorum ama film içinde ki gizemli hava ve karmaşası haricinde pek de orjinalliği olmayan bir senaryo; bildik bir polisiye. Belki Amerikalıların malum dedektiflik ve suç olayını aydınlatma takıntısından baygınlık gelmiş olmasındandır film beni pek etkilemedi.
intense-2
intense-2

6 Şubat 2012 tarihinde eklendi
film biter, yazilar akar, isiklar yanar ve arka siralardan gelen ve bizi güldüren cümle gelir. "eeee kizi kim öldürmüs? katil kim?" :)
film güzel. ama filmin can alici tüm noktalarini sürekli tahmin eden ve yanilmayan sevgilimin uygun gördügü son çok daha güzel ve etkileyiciydi. ilk yari gereginden fazla uzun tutulmus ama sabirli olmak lazim. izleyin.