Hesabım
    Artist
     Artist
    27 Ocak 2012 Sinemada | 1s 40dk | Komedi, Dram, Romantik
    Yönetmen Michel Hazanavicius
    |
    Senarist Michel Hazanavicius
    Oyuncular: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
    Orijinal adı The Artist
    Basın
    3,9 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,8 91 Puanlama, 26 Eleştiri
    Beyazperde
    5,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1920'li yılların sonunda Hollywood sinema sektörünü kökünden değiştirecek 'teknolojik' bir devrim yaşandı. Ses, "henüz hiçbir şey duymadınız" repliği ile film pelikülüne bir daha hiç ayrılmamak üzere girdi. Fakat sinema sektöründe yaşanan bu devrim boyutundaki bu değişim pek çok insanın mesleğini ve kariyerini de derinden sarstı.

    Dönemin en karizmatik aktörleri arasında yer alan George Valentin (Jean Dujardin) de sesin beklenmedik biçimde sinema perdesine yansımasından payına düşeni alıyor. yanı başında boy gösteren taze ve güzel oyuncu Peppy Miller'ın ise aklı fikri şöhrette.

    2011 Cannes Film Festivali'nin en gözde yapımlarından olan The Artist, başrol oyuncusu Jean Dujardin'e George Valentin performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı. Film sinema sanatının sessiz dönemine bir saygı duruşu niteliğinde diyalogsuz, sessiz, siyah-beyaz ve saniyede 22 kare ile çekildi. Altın Palmiye adayları arasında da olan filmin yazarlığını ve yönetmenliğini ise Michel Hazanavicius üstleniyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    5,0
    Kusursuz!
    Artist
    Yazar: Banu Bozdemir
    Bazı filmlerin dünyası herkese açıktır, herkesi koşulsuz şartsız kucaklar. Tek karesinde boşa gitmiş bir an bulamazsınız. O film sizin duygularınızın yitip gittiği bir anda bir güneş gibi gelir dikilir tepenizde. Ben Artist'i izlerken böyle hissettim, yükseldim, pırıl pırıl oldum.Artist eski zamanları tıpkı ‘eski zamanlar' gibi anlatan bir film. Hollywood'un 1920'li yıllarına gidiyoruz bu kez. Sinemanın siyah beyaz ve sessiz zamanlarına! Ama yeni teknolojik devrim gerçekleşmek üzere, yani ses gelmek üzere sinemaya...Sessiz sinemanın en karizmatik aktörleri arasında yer alan George Valentin bu ses meselesi yüzünden arka planda kalıyor, sesli döneme geçmeyi reddediyor ve onun sayesinde sinemaya bulaşan Peppy Miller ise şöhretin ışıltılı yollarında şımarıkça yükseliyor.Bana şu geldiğimiz noktada sizin için sessiz hem de siyah beyaz bir film çekiyoruz deselerdi herhalde hiç ilgimi çekmeyeceğ
    Artist Orijinal Fragman 2:25
    Artist Orijinal Fragman
    4.301 gösterim
    Artist Orijinal Fragman (2) 2:27
    Artist Altyazılı Fragman (3) 2:25
    Öneriler

    Son Haberler

    Cannes Film Festivali'nde Alkış Rekoru Kıran Filmler
    Haberler - Özel Dosyalar
    22 Mayıs 2023 Pazartesi
    "Babylon"dan Sonra İzleyebileceğiniz Hollywood Konulu 10 Harika Film!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Hollywood'u konu alan filmler bu dosyamızda...
    21 Ocak 2023 Cumartesi
    Mank'i Sevenlerin İzlemesi Gereken 12 Harika Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    Sinema konulu, kaçırmamanız gereken 12 harika film..
    6 Aralık 2020 Pazar
    TV’de Hafta Sonu (5-7 Temmuz)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Bumblebee, Yenilmezler: Ultron Çağı, Jack Reacher: Asla Geri Dönme...
    5 Temmuz 2019 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (23-25 Şubat)
    Haberler - TV Kanalları
    Babadan Oğula, İncir Reçeli 2, Suicide Squad: Gerçek Kötüler
    23 Şubat 2018 Cuma

    Oyuncular

    Jean Dujardin
    Rolü : George Valentin
    Bérénice Bejo
    Rolü : Peppy Miller
    John Goodman
    Rolü : Al Zimmer
    James Cromwell
    Rolü : Clifton

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    9 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Muhteşem. Hazanavicius'tan çok üst düzey bir film. Düşündüğünüz zaman çok karmaşık, çok farklı bir konusu yok belki de. Önceden büyük bir yıldız olan sessiz film aktörünün, sinemada sese geçildikten sonra gözden düşmesi, aynı anda bir genç aktrisin de sesli filmle birlikte yükselişii ve ikisi arasındaki ilişki. Fakat yönetmen öyle bir önümüze koyuyor ki bu hikayeyi. "Sunset Blvd." başyapıtını izleyenler, ...
    Devamını oku
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    11 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    lütfen sessiz olun sessiz film başlıyor başlarda sıkılsanız da finali itibariyle izlenmeye değer 7/10
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
    Tek kelimeyle çok iyiydi,o dönemleri ancak bu kadar düzgün yansıtabilirlerdi,yapım yılını bilmesem o yıllara ait derdim herhalde film için.Klasik ama izlenmesi çok keyifli
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    Sessiz sinemaya tam olması gerektiği gibi bir saygı duruşu bu film.Yapım yılı bilinmese o dönemlerden kalmış olduğuna inanmamak çok güç.Sessizliğin sesini böylesi başarılı kullanan Michel Hazanavicius belki de hayatının filmine bu günümüz klasiğiyle imza atmış.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında...

    -Köpek Jack rolü Uggie, Dash ve Dude adlı üç benzer Jack Russell Terrier’i tarafından oynanmıştır. Ama çoğu sahnede yer alan köpek Uggie’dir. Üç köpek de film çekimleri öncesinde birbirlerine daha fazla benzemelerini sağlamak için aynı renge boyanmıştır.-Penelope Ann Miller aynı zamanda 1992 yapımı en ünlü sessiz sinema komedyenlerinden olan Charles Chaplin hakkındaki biyografi filmi Chaplin’de ünlü sessiz sinema aktrisi Edna Purviance’i canlandı Devamını oku

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film - 2000'ler

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinin son versiyonunda yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe 12 000 000 $
    Dil İngilizce, Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Defolarına takılmadan değerlendirirsem keyifli bir filmdi ''The Artist''. Yıllardan bu yana Yeşilçam sinemasıyla büyümüş biz sinemaseverler için aslında tam da perdede aradığımız şeydi belki de. Kahraman yüksektedir, sonra hayat onu bir şekilde düşürür ve sonunda yine mutlu son ile seyircinin gönlü kazanılır. İnternet sitelerinde gezerken kullanıcı yorumlarının büyük bölümünde filmin oldukça sevildiğinin farkına vardım. Sinema hakkında bir muhabbet açıldığında hepimiz Tarantino, Lynch, Allen, Bergman falan diye yükseklerden uçsakta eve gelip koltuklarımıza oturduğumuza izlediğimiz şeyler bu yönetmenlerin filmlerinden daha çok ''Hababam Sınıfı'', ''Süt Kardeşler'', ''Şabaniye'' falan oluyor. Sanırım bu olmak istediğimiz sinemasever ile olduğumuz sinemasever arasındaki fark sadece izleyicide değil, eleştirmenlerde de aynı şekilde geçerli. Aslında Yeşilçam filmlerinden çok farklı olmayan bu Hollywood güzellemesinin neden bu kadar göklere çıkarıldığının mantıklı açıklaması bu sanırım...
    • MojoRising
      ...bu uzun girizgahtan sonra filme gelirsek, eli yüzü düzgün, iyi çekilmiş, iyi oynanmış, mantıkla değilde kalp ile izlenildiği zaman daha çok sevilecek bir film ''The Artist''. Filmi bende beğendim (evet bu toplumda yaşayan birisi olarak ''Yeşilçam'' bana da çok soluk vermiş bir ağaç. Filmin defolarını (George Valentin 'in sesli sinemaya aşırı, abartılı bir şekilde direnmesi, filmin finalinde bu kadar travma yaşamış bir insana göre çok çabuk toparlanıp kendisini yüzüstü bırakan yapımcısının bile önünde dans etmesi gibi) daha kolay görmezden gelebilmem bu yüzden kesinlikle. Bu kadar laftan sonra daha geniş bir dağıtımla vizyona girse ülkemizde izleyici sayısı kesinlikle kat be kat daha fazla olurmuş filmin (50 bin civarında kalmış ne yazık ki). Bu da yapımcıların Türk sinema izleyicisini hala anlayamamış olmalarının bir sonucu. Sözün özü yılın iyi filmlerinden. Yeşilçam sinemasına aşina her bünye filmin rahatlıkla içerisine girebilir.
    • herbi
      tek başımaydım.. en önde ayaklarımı uzatttım.. konsantre oldum.. ve bittim.
    • desperatehouseman
      Bir filmde çok heyecan olması gerekmiyor titanic'in de batacağını biliyorduk sonuçta.Hikayesini olabildiğince iyi bir şekilde anlatmış ve de siyah-beyaz olmasına rağmen hiç bir zaman sıkılmıyorsunuz.hatta ayrı bir zevk kattığını da düşünüyorum.
    • Cem Yılmaz
      Kesinlikle son zamanlarda izledigim en mükemmel filmlerden birisiydi Jean Dujardin ve Bérénice Bejo kusursuz bir performans sergilemisler ve tabi harika Uggie'yide unutmamak lazım :) herkesin izlemesi gereken duygu yüklü bir saheser.
    • Mihrican Bal
      Film süper! Çok ince ve derin felsefi mesajları var.Kahramanın yolculuğu insanın iç yolculuğu... Bu yolculuğa henüz çıkmamış kişiler için biraz yabancı gelebilir mesajlar:) Ayrıca oldukça naif ve romantik bir yanı da var. Tamamen sessiz bir film değil. Çünkü tıpkı eski sessiz filmlerde olduğu gibi film boyunca müzik ustaca kullanılmış. Ses ve sessizlik altı özenle çizilmiş konular. bardağın sesi hala kulaklarımda...Köpeği ve uşağı( şoför, asistan vb.olan karakter) ayrıca alkışlıyorum:)
    • merve a.
      Filmi bugün büyük bir beklentiyle izledim ve hayal kırıklığına uğradım açıkcası.. senaryo çok aceleye gelmiş sonunda ne olacağını zaten tahmin ediyorsunuz bir heyecanı olmuyor maalesef.
    • Ahmet Uygur
      Hayatımın en kötü bir buçuk saatini geçirdim şu Artist filmi yüzünden. Bir de yıllar önce aptal Amerikan militarizm propagandası "Independence Day" filmine giderek hata yapmıştım. Ben yorumlara göre değilde binlerce yılda oluşturduğum sanatsal içgüdülerimle hareket ederim. İçgüdülerim dirense de Oscar adaylığı önemlidir deyip gittim. Neyse yanlış yaptım beğenmedim bu çok da önemli değil ama şu entel yeni yetme bebelerin gördükleri her farklılığa sazan gibi atlamalarına karın ağrısı filmlere beğenmedim diyememe cesaretsizliklerine acayip üzülüyorum. İçinde konuşma olmayan, 1920lerin orkestrasının film boyunca kafanın içine ettiği ortamı beğenen çakma enteller film bir de Oscarları toplarsa kendinizle gurur duyabilirsiniz. Bana gelince; "Maskeli Beşler" türü filmlere gidip böğürerek kahkaha atan bir sıradan izleyici yorumcusu olduğumu düşünerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Bu size iyi gelir.
    • Selim Kuriş
      Filme gitmek istiyorum ama sessiz olduğu için sinemada fısıldayanlar dahi dikkat dağıtabilir, sonra "şşşş" diye diye kavgalara sebep olunulabilir. Gidenler varsa bu konuda yorum yapabilirler mi lütfen?
    • CrazyGirl
      Wowww 10 dalda oscar adayı.. İzlemek istiyorum..
    • cigdme
      niye sadece 3 büyük il !?
    • ecehan c.
      Bu filmi çok merak ediyorum çok iyi görünüyor ankara izmir istanbul dısında başka sehirlerde vizyona girecek mi bilen var mı? :)
    • Şafak G.
      Çok eğlendim izlerken, kesinlikle tavsiye ederim, sessiz olmasına rağmen duyguyu izleyiciye geçirmeyi başarmış.
    • Gokmen Duman
      Nostaljik,çok güzel bir film ayrıca ve oyunculuk ve filmin finali de muhteşem...
    • Hamza Şahin
      ... bilmiyorum belki sacma ama sirf FRANSIZ filmi odugu icin izlemeyecegim. cok cikarci bir millet ! yuz yillardir oyle . FRANSIZ TANIDIKLARIM OLDU onlar benden ben onlardan nefret ettim. "TURKLER ERMENI SOYKIRIMI YAPMAMISTIR " hadi beni hapse atsinlar BEN ONLARIN YAPTIGI FILME GITMEYEREK ONLARI GECMISE HAPSEDIYORUM.
    • ahsanzey
      Fransız bunlar normal siyah beyaz olması.Dünyaya renk katmaktan çok uzak,karanlığa boğmakla yükümlüler.
    • TylerDurden
      1920lerin sonlarında geçen bir hikayeyi bugünün imkanlarıyla o yıllarda çekilmiş gibi izlemek gerçekten mükemmel bir keyifti sinema adına.
    • S?la ?ltir
      keyifli çok güzel bir film her sahnesi ayrı güzellikte ama özellikle son sahne harikaydı gerek müzikleri gerek oyuncular,senaryo,kurgu hepsi çok iyiydi
    • O?uz Kaygalak
      bu yıl heyecanla beklediğim ve bence oscarlarda 4 ödül alacak( film, yönetmen, müzik, yrd. kadın oyuncu) film.
    • deckard76
      Özgün senaryo ve aktör dallarında kesin Oscar alacak bence.
    Back to Top