Selvi Boylum Al Yazmalım: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Selvi Boylum Al Yazmalım
soressasor
27 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Nedendir bilmiyorum 100 defa izlediğim halde yetmez deyip daha da izlemekten kendimi alıkoymadığım bir filmi. Hayatımın flimlerin top 10 de yer alıyor.1-Esaretin bedeli2-iyi kötü ve çirkin3-Cesur Yürek4-Selvi Boylum Al Yazmalım5-Titanik6-Uçurtmayı Vurmasınlar
İzlediğim en güzel türk filmiydi. Daha ne söyleyim bilmem ki. Herkes zaten muhakkak izlemişti bu filmi. Ama bir her saferinde izlenebilecek bir yapım.Sıkılmadan yıllarca izlenebilir.
Filmi romanından daha güzel olan bir klasik.Türk sineması bu kardeşim,katıldığı uluslararası festivallerde yabancı filmlere nal toplatan 77 yapımı kült film.
Kesinlikle bir klasik.Kadir inanır ın ve türkan şoray ın şaheserleri arasında(her ne kadar türkan şorayın vesikalı yarim i apayrı olsa da)bence en özel olanı.katılıyorum kadir inanır türkan şoraya göre daha başarısız.o kadın gözleriyle oynamayı en iyi becerebilen oyunculardan biri.ve bu filmde yine katkısı çok gözlerinin.neden başka şeyler o kadar sıcak gelmiyor dersiniz?sanırım orda bir yerlerde saklıyız biz.
Şüphe yokki Türk sinemasının en çarpıcı, insanı en sarsıcı filmidir. Filmin bağımlılarından biri olarak bundan 3 ay önce romanını bulup okudum. Bu romanla Cengiz Aytmatov’u tanıdım. 3 ayda piyasada bulabildiğim tüm kitaplarını okudum. Tüm kitaplarını yalın ve olabildiğince derin insanı içine alıp bir türlü bırakmıyor. Romanlar bittikten sonra resmen damak tadı olarak hatırlanıyor. Film mi güzeldi roman mı derseniz ikisinin de ayrı bir tadı var hiç eksilmeyen ve her daim artan...