Semum
3,1

kemerlee
kemerlee

9 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Dini motifleri kullanarak İslamı suistimal eden Hasan Karacadağın son fiyaskosu semum bildiğiniz bir iblis hikayesinin türkleştrilmiş hali, her zamanki gibi oyuncu performansları rezalet, senaryo klişelerle dolu hatta çakma, süre 2 saate yakın olduğu için sürükleyicilik yerlerde, animasyondan bozma efekler gerçekten komik.Sonuç olarak türk sinemasının 21. yüzyıldaki en kötü örneği tabiki Hasan Karacadağ daha kötüsünü yapana kadar.
10/1
hostel-saw
hostel-saw

3 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Kötü bir filim.Yani özellikle sonlardaki görsel sahneler tam bir berbat yani madem iyi bir filim yapma amacın var bali biraz daha para harcada önem ver.Yani bence çok kötü bu puanı haketmiyor.Nasıl bu kadar puan almış anlamak zor...
trexism
trexism

11 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
çok saçma bi film... Türklerin yaptığı hiç bi korku filmini sevemedim hepside yapmacık filmler.
Şenyıldız
Şenyıldız

9 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
türk sinemasının korku filmi yapamayağına bir kez daha tanık oldum. insanlara büyü konusunda verilen ders iyi ama neydi o efekler falan gerçekcilik sıfır.
Nuri Kurt
Nuri Kurt

31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
seneryo güzel konusu hoşuma gitti ama filimde oyunculuk namına tırnak ucu kadar bişe yok kendi aralarında geçen konuşmalar çok basit ve inandırıcı değil kadının ilk tavan arasına çıktıgında kocasını cagrıp yukarda biri var dediği saynedeki yüzünde oluşturdugu korku figürünü 3 yaşındaki bir çoçuk daha iyi yapardı helede doktorun bir korkması var sanarsın gönleğine arı girdi. bahçivanı cözemedim zaten sabah akşam elinde kazma kürek kazıyo saat gecenin 01:00 olmuş hala çiçek dibi kazıyo yok böle çalışkan adam. filim bittikten sonra yönemen filmin bütününü izlemiş diye düşünüyorum çünkü bu görsel efekleri görüpte piyasaya bu filim tutacak diye sürmezdi. biraz gerçekçi olurya hele sonunda uçan suratı msndeki gülen yüzlere benzeyen yaratıklar vardı hala çöze bilmiş değilim ne olduklarını güzel bir filim olabilirmiş olmamış ben seyrederken çok sıkıldım seyretip begenenler olur semum la musallat aynı yapılarda filimler musallatı gerçekten begendim.
emrea
emrea

4 Nisan 2008 tarihinde eklendi
ya tamamıyla özentilik yapılmıs bir filme nasıl güzel yorum yapılır anlamıyorum. şeytan çarpması en belirgini.. çizgi film karakteri gibide bi karakter koymuslar. yaratıcılık sıfır. Kesinlikle izlenilcek bir film deil. illa böle bi film izlicem diosanız şeytan çarpması çok daha iyi bir seçimdir
yusuf-dagdeviren
yusuf-dagdeviren

29 Şubat 2008 tarihinde eklendi
çok üzülerek söylüyorum ki tamamen berbat bir film kendimi korkacağıma şartlandırdığım halde korkmama yetmedi ve benim gibi salondakilerinde korkmadığına inanıyorum çoğunluğu kız olan salonda kahkahalar kopuyordu :) hala düşünüyorum acaba yanlış bir filme mi girdik ama adı semum :) yoksa semum isminde bir komedi mi çekildi
cbndnz
cbndnz

23 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Merhaba,
Film, ortada bir film olduğunu düşünmüyorum. Ne olduğunu çözemediğim ve en son bir benzerini Ölüm Bekçisi'nde izlediğim dantel iplikten yapıldığını düşündüğüm canavar.
Film izleyiciye hiç bir şey vermiyor, zorla molayı ettim, bilimi hiçe sayan, adeta yerden yere vuran bir yapım.1 puan bile fazla.
Saygılar...
technotheque
technotheque

19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Türk filmlerinde din kullanılarak korku filmi yapmaya çalıştığımız sürece, sinemamız ilerliyemiyecek. Vasatın çok çok altında olan bu film,ancak bağnaz müslümanları ve 12 yaş altı çocukları ( oda sinemada ) korkutabilir.
repstar33
repstar33

16 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Bu arada burak hakkıya değinmeden geçemeyeceğim.Filmdeki oyunculuğu çok kötüydü sanki amatörmüş gibi hareketleri vardı.Ayrıca izleyenlerin aklını karıstırmak için 1-2 tane daha oyuncu konulmus tamamen gereksizdi.Ben çook pişman oldum gittiğime...
kaan-ua34
kaan-ua34

16 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Dabbe den iyi olmamış.
Erengy
Erengy

14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
İlk önce şunu söylemeliyim oyunculuk sıfır. Korkmak için gitmek mantıksız.2-3 arkadaş birleşip gülmeye gidebilirsiniz tabi:D
thuncell
thuncell

13 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle kendine özgü tarzıyla hollywood sinemasının bile remakelerini yaptığı japon korku sinemasından yetişen bi yönetmen olan hasan karacadağ'dan çok daha özgün bi film beklerdim... Bilgisayar oyunu tadında görsel efektleri, izleyiciyi korkutmak için neredeyse duyu kaybına yol açacak ses efektleri, ve baştan sona Exorcist klişeleriyle dolu bir film var karşımızda ve Dabbe'de olduğu gibi yine çok güzel değerlendirilebilecek bir senaryo ne yazıkki harcanmış... Tüm eksiklerine ve düşük bütçesine rağmen dabbe bu filme göre çok daha özgün ve korkutmayı başaran bir filmdi diye düşünüyorum. Kanım dondu feci korktum gibi yorumlar yazan arkadaşlarada şaşıyorum doğrusu farklı filmler mi izledik acaba??? Sonuç olarak Hasan Karacadağ bence gerçekten potansiyeli olan bi yönetmen ve ben Dabbeden sonra çok daha iyisini beklerdim ancak ne yazıkki olmamış... Ve filmin belkide en korkunç yanı Burak Hakkı'nın yerlerde sürünen oyunculuğu olmuş :))
chucky-play
chucky-play

13 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Arkadaşlar bu filme bu kadar puan verdiğinize inanamıyorum bende puanlarınıza güvenerek filme gittim ama ilk yarıya zor dayandım. tam bi animasyon harikası olmuş bence bana final fantasyleri hatırlattı:P gerçek korku filmi müdavimleri size sesleniyorum puanlara kanıp gitmeyin sakın...
alisangazi
alisangazi

12 Şubat 2008 tarihinde eklendi
fragmanı izleyince gülesim geldi sonra bu sitedeki yorumları okudum ve puanı gördüm önyargı ile yaklaştığımı düşündüm ama nafile film inanılmaz kötü hayatımda böle bişey izlemedim gülmek istiyorsanız gidin yoksa boşa para verirsiniz.