Ben bu filmin fragmanını arkadaşlarımla beraber karne günümde izledim.Açıkçası izlemek biraz zor olmuştu.Ancak korkumu yenip birazını izledim.Güzel bir film olduğunu düşünüyorum.Ama öylemidir bilmiyorum.
bnim bugüne kadar izlediğim en güzel türk korku filmiydii. ya neden kendi ülkemizi korumuyorusda hep yabancı filmlere özentilik yapıyosunuz tmm bnde kabul ediorumm bugüne kadar yapılmıs en iyi korku filmi buydu dierlerini pek sevmedim ama yinede lütfn biras türkiyeye bakalım. birde en sevmediğim kelime türk filmi deil mi gidilmez diosunuz ya onu hazmedemiorummm çok güseldi bncee.. yaa verilen msjda harikaydıı gidipp yabancıların saçma sapan hayaletlerini izliyeceğinizze biras kendimize bakalımm lütfewn.. çok fazla beğendimm ama oyuncularda biraz eksiklil vardıı daha profesyonel oyuncu olsa daha iyi olurduu ama yinede gayet basarılı.. verilen msj harikaaa ellerinise sağlık valla ne diyim
şimdiye kadar izleiğim en iyi korku filmi..bu cumartesi izledim ilk defa..ve sabaha kadar gözümü kırpmadım..nereye baksam hep o semumu görüyordum..elinize sağlık hasan karacadağ ve ekibi..hepinize ayrı ayrı teşekkürler...10/10
ya ben şunu anlamıyorum yabancılar büyülü cadılı gerçek dışı saçma filmler yapıyorlar mesela( harry potter,yüzüklerin efendisi v.b.)bunlara harika muhteşem diyorsunuz dabbe ve semumda gerçek dışı saçma diyorsunuz nasıl oluyor.birazda kendi ülkenizin filmlerine sahip çıkın hep yabancı filmlere özenmeyin
hasan karacadağ yeteneklerinin üstüne yeni şeyler koyarak yine elinden geleni yapmaya çalışmış. bence semum'da başarılı da olmuş. hasan karacadağ'ı sınıfta bırakan faktör yine diyaloglar. fakat ben bu sorunun film çektikçe düzeleceğine inanıyorum. semum'a dönecek olursak kısıtlı imkanlara rağmen bence kotarılmış. en azından son zamanlarda çıkan klişe hollywood korkularından iyi. semum karakteri başarılı tasvir edilmiş. film sadece ses efektleriyle değil yaratılan atmosferin tekinsizliğinden de insanı geriyor. bahçıvan rolündeki oyuncu süper oynamış. türk korku filmlerinin aranılan karakteri olduğunu gen'deki performansından sonra yine göstermiş. musallat'tan sonra semum'un da sinemamızda korku filmlerinin çıtasını yükselttiğine inanıyorum.
bu arda bunu hatırlatmak ısterım burdadkaı yorumlara kanmayın cııdı anlamda eyerkı burda kı yorumlara bakar fılm ızlersenzız ozman hıc bır fılm guzel degıldır sızın kendi gorusnuz alın bırde semum ben cok beyendım kotu de olsa kı degıl kotu demetyın cunkı sonucta o fılme emek sarfedılmıs tşkler
tofita isimli arkadaşa katılıyorum çok doğru yazmış böylesine özenilmiş ve adam gibi yapılmış bi filme olmamış bilmem ne diye kolayca kestirip atmaya hakkı yok kimsenin.yav hadi hiç bişeyini sevmediniz diyelim filmin sonucu yeterli zaten olaylar birbiriyle bağlantılı ve hiç tahmin etmediğiniz bi sonuç çıkıyo.başlarda herkes gülüyodu ama ikinci sahnede salondaki ses bi kesildi film bitti herkes sessiz sessiz birbirinin yüzüne bakıyodu
Filmi çok begendiğimi önceki yorumumda yazmıştım zaten.tekrar birşey yazmak istiyorum bugün yine gittim filme.Senaryo zaten süper,çok akıllıca 'aaaa' dedirten bir sonuç özellikle.Yalnız ben bu sefer başka bir sinemada girmek zorunda kaldım.sinemanın ses sistemi berbattı [çoğu sinema gibi]. bu yüzden filmden hiçbirşey anlamadı izlemeyenler.ses kaliteli olmadıgı için film kaliteli gelmedi tabi.güldüler falan filan . . Önceki gittiğim sinema çok doluydu ve herkesin korktugu çok iyi anlaşılıyordu.Kısacası kötü yorum yapanların yorumlarını gittikleri sinemanın ses kötülüğüne baglıyorum.bugün yaşayarak bizzat anlamış oldum.o yüzden bu denli güzel,emek dolu bir filme lütfen bilip bilmeden bu kadar acımasız yorum yapmayın.