Dabbe
2,8

kanserkis
kanserkis

12 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Çok enterasandı..Çünkü film başlangıcından yarısına kadar gerçekten ağır ve sıkıcı.Ama sabredip (antraktta filmden çıkmazsanız) filmi sonuna kadar seyrederseniz gerçekten çok çok iyi oluyor.En azından seyrettiğimiz çoğu yabancı filmden çok daha etkili korku ögeleri taşıyor orası kesin..
Şimdi lütfen bu filme gidin ilk yarıda bazı sahnelede gülenlere aldırmayın çünkü bazen sizde gülebilirsiniz ama emin olun ki ikinci yarıda o gülenlerde,alay edenlerde,sizde "Korkucaksınız!!!"
bee-kln
bee-kln

11 Şubat 2006 tarihinde eklendi
ya ben o yuzden bu tarz filmleri sabah ilk seans izlemeyi seviyorum ama bu filmde işlerimden dolayı bir hata yaprtım ve akşam gitmek zorunda kaldım ama benimle birlikte sinemada olan bazı seyircilerin korkudan mı dersin ukalalıktan mı dersiniz bilmiyorum yaptıkları yüzünden bence başarılı bir örnek olan filmi iğrenç duygularla izledim sinemada gülenlerin ben korkudan güldüklerini ciddiyetsiz davranışlarınıda yine korkudan yaptıklarını düşünüyorum bence bu film sessiz ve dikkatli izlenmeli güzel bir örnek güzel bir korku(2 yıldır bu tarz bir korku filmi izlememiştim) eliştiri yokmu tabiki var oyuncular acemi çok belli oluyor çekim açıları insanı bazen sıkıyor ama bu yönetmen bence daha iyi senaryo daha iyi oyuncularla birazda pişerse bizi çok korkutur devam gelecek kötü eleştirilerden yılmadan devam bizimde korku filmlerimiz var diyebilelim hemde tam korku bu yönetmen bu işi becerebilir bence destek verelim
ultraslan-tuzla
ultraslan-tuzla

11 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Fİlme bugün gittim bir korku filmine göre güzel yapılmış bir film ama filmin sonunda kıyamet sahnesini yapmaya çalışmışlar heralde her yer yerle bir oluyordu o sahnesini çevirmeleri doğru değildi bunun haricinde film genel olarak iyiydi
sirena84
sirena84

11 Şubat 2006 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi korku filmi olmasa da en korkunç korku filmi olmayı başarmış bi film. Belki bunda bizim bilip inandıklarımızdan yola çıkmasının da payı vardır. Bunun dışında İslamiyet kaynaklı korku senaryolarının sinemada daha önce işlenmemiş bir orjinallik potansiyeli var, Hasan Karacadağ bu avantajını en iyi biçimde kullanmış. Atmosfer yaratımı ve gerilim oluşturma biçimi gerçekten başarılı. Bazı sahnelerin gerçekten kabus tadını yakalamış olması ve ilk sahneden son sahneye kadar psikolojinizi altüst etmesi bir korku filminden tam da beklenen şeyler olsa gerek. Bunun dışında filmdeki oyunculukların zayıf olduğunu ve bazı yerlerde sizi filmden koparacak derecede gülünç olduğunu düşünüyorum. Oyuncu yönetiminin bilinçli bir tercih olduğunu düşünen arkadaşlarım oldu, ama filmde oyuncular arasında tarz açısından bütünlük yok, bazıları o kadar da kötü değilken bazıları gerçekten çok kötü (yani iyi oynayan kimse yok), sahneden sahneye bile performans değişimleri gösteriyorlar. Bu da oyuncu yönetiminde bir tutarlılık oluşturulamadığını ve oyunculuk odaklı çalışmak yerine mekan, efekt ve atmosfer odaklı çalışıldığının bir göstergesi, Yine de filmin hanesine bir eksi olarak geçiyor. Bir de mekan kullanımı konusunda sırf gerilim yaratmak için saçma sapan yerlerin kullanımı mevcut, mesela alttan çekim yapıp aynı zamanda bulutlarla da gerilim öğesi oluşturmak için oyuncular sergideki bir trenin tepesinde arkadaşlarının ölümünden ve başlarına gelen garip olaylardan bahsediyorlar (ve bir de poz veriyorlar.) Yine ıssızlık ve kavuruculuk duygusu versin diye bomboş bir tarlanın ortasında buluşup kızlar fönlü saçları ve makyajlarıyla polisin soruşturmasından bahsedebiliyorlar. Tabi bunlar filmin komik kısımları, ama korkunç kısımlarının gözardı edilemeyecek kadar daha fazla olduğu gerçeğini değiştiremez. Hasan Karacadağ takip edeceğim yönetmenlerden birisi, ama umarım bundan sonraki filmlerinde bu hataları tekrarlamaz. Bu filmden sonra "Mehdi" ve "Deccal" olarak iki devam filmi düşünülüyormuş, merakla bekliyoruz.
gorky-1907
gorky-1907

10 Şubat 2006 tarihinde eklendi
türk korku filmlerıne hep bi ön yargıyla yaklasılır hatta bende onlardan biriyim ama bu filmle ön yargılarımız degiişiecek gibi gelıyo bana.Kuran da da geçmesi korkutuculugunu dahada arttırmış bence.filmi izledıkten sonra uyumakta zorluk cekecegim sanırım.daha filme gitme fırsatım olmadı ama umuyorum ki bizi güzel bi film bekliyo.en azından bi adım olucak gibi türk korku film tarihi içerisinde.
dante21
dante21

10 Şubat 2006 tarihinde eklendi
öncelikle bende belirteyim ki gerçekten filme gösterime girmeden puan vermek çok yanlis.filmin fragmanindan ciddi anlamda korktum.sanirim filmi izledikten sonra beni uykusuz geceler bekliyor olucak.
not:arkadaslar kurani sayisiz kere bitirmis bir insanim ve su yanlis bilgiyi düzeltmek istiyorum.dabbe veya deccalden kesinlikle kuranda bahsedilmemekte....sadece kiyamet kopacagi zaman gelecekleri ---rivayet--- edilmektedir.
atitheripper
atitheripper

8 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Arkadaşlar yönetmen Hasan Karacadağ.Bu adam yıllardır Japonya'da kısa metrajlıda olsa korku filmi çeken üstelik sayısız uluslararası ödülü olan bir şahıs. (ki korku filminin anavatanıdır bence Japonya. Şimdi bazı arkadaşlar Japon korku sineamasının klişe olduğunu düşünebilir ama bu klişeler her Japon korku filmini yeterince yaratıcı senaristi olmadığından dolayı devamlı arak yapan Amerikan sinemasının ürünüdür.) Filmin konusundan yönetmenin Ring'den etkilenildiği açık. Ama yinede çok orjinal bir konu olduğu kanaatindeyim. Film başarısız bile olsa ülkemiz gibi ancak aşırı milliyetçi olan veya Türk sinemasını tapulu malı sanan her filmde görünmezse olmayan oyuncular (oyuncu?) tarafından işgal edilmiş, senaryonun orjinalliğinin gram önemi olmayan bir ülkede orjinal bir fikirle (büyük cesaret işi) karşımıza çıktığı için yönetmeni kutluyorum.
eurogazi
eurogazi

8 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Uzun zamandır korku filmlerine bi takıntım var. Genellikle hepsini izlerim fakat bu da bende artık korku filmlerinden korkamama gibi bi etki bıraktı. Hatta bazıları oldukça komik geliyor artık. Geçenlerde eskaza televizyonda Dabbe nin fragmanını gördüm ve bi an için olduğum yerden zıpladım.Beklidiğimde böyle bir şeydi zaten. Amerikan tarzı korku filmlerinde gennelikle aniden çıkmalar ve sesler üzerine hazırlanan korku filmleri istenilen tadı vermiyordu, ama bu film farklı. Mutlaka gidilmeli...
uguruzuncelebi
uguruzuncelebi

8 Şubat 2006 tarihinde eklendi
film bana kalırsa Kuran-ı Kerim açısından düşündürücü fakat Türk sineması adına ( korku gerilim adına ) olağan üstü bir yapıta benziyor .eğer fragmanlarındaki o çarpıcı görüntüleri film sonuna kadar devam ettirebiliyorsalar
işte o zaman muhteşem olmuş denebilir
Fatih Arslan
Fatih Arslan

4 Şubat 2006 tarihinde eklendi
türk sinama tarihinde korku filmi adına dönüm noktası olabilir.. çogu zaman türk korku filmlerinden gülerek çıktığımız olmuyo değil.. ben inanıyorum ki (frgmanını ve röpörtajlarını dikkatlice izledim) hasan karacadağ japonyada aldığı eğitimin ardından çok ses getirecek..sabırsızlıkla bekliyorum...iyi seyirler:)
bluebest2004
bluebest2004

11 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Bir türk ve sinemasever olarak kaliteli yapımları gördükçe gurur duyuyorum, henüz yeni yeni ayaklanmaya başlayan bir çocuk olsada göze çarpan bir çaba ve emek var.
alperaksoy84
alperaksoy84

29 Kasım 2005 tarihinde eklendi
nedense bu filmden çok umutluyum. konu iştah açıcı. umarım film de kaan girgin çok az görünür. oyunculugunu ve özellikle kendi sesini hiç beğenmiyorum.
erguvenmurat
erguvenmurat

19 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Güzel denemeler bunlar. Umarım böyle sürmeye devam eder. Bu şekilde güzel şeyler ortaya çıkacak zaman içinde. Dünyada da böyle olmuş sonuçta. Gişey için yapılmış filmlerin arasından çıkıyor hep kült olmuş filmler.
Şimdi Türkiye'de de çok film yapılırsa bunların arasından sıyrılan eserler olacaktır.
Ama şu anda nicelik ve dolayısıyla nitelik olarak çok yetersiz. Toplam 2 (yazıyla 'iki')tane korku filmimiz var. Hiç iftihar edilecek bir tablo değil. Böyle çabaları herkesin desteklemesi lazım. Ve eksik ve hatalı kısımları da tolare edilmeli. Bence...