Dabbe
2,8

barfly-2
barfly-2

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
bu filmi çocukca bir özenti olarak görmek keyif kaçırıcı bir gerçek. aslında bizim kültürel yapımıza uyuyor gibi görünsede gerçekte alaksız. daha bizden olan, daha samimi filmlere ihtiyacımız var. belki yönetmen uzuz yıllar orada yaşadığı için etkilenmiş olabilir ancak bu kadarı da biraz fazla!!
Figen-Ay-e
Figen-Ay-e

8 Ekim 2010 tarihinde eklendi
1973 yapım Exorcistin üzerine hala bi korku filmi çekilemediği gibi, Türk korku filmi olarak da Dabbe üzerine bir korku filmi maalesef olmadı... Korku anlamında fazlasıyla insanların beklentilerine fazlasıyla cevap veren bir film olarak değerlendiriyorum...
Ilknur K
Ilknur K

5 Aralık 2007 tarihinde eklendi
çok güzel ve gerçek bir konu. gerçekleğe dayanan bir çok şey korkutur beni. hani derlerya gerçekler acıdır diye. buraya kadar tamam.ama neydi o dialoglar,o oyuncular gülmekten koptum. sokaktan adam toplasan gel film çekiyoruz sen oyna diye vallahi daha güzel oynarlardı. sırf filmin konusu hatrına 5 veriyorum.
kemerlee
kemerlee

7 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Belkide köklerimiz nedeniyle batı korku unsurları vampir, kurtadam, zombi hikayelerini severek takip etsekte pekkorkuttuklarını söylemek mümkün değil.Daha asya kökenli olan ruh,cin, yatır gibi korku unsurlarının olduğu bırak filmleri hikayeler bile insanı germeyi ve huzursuz etmeyi başarıyor.Filme gelirsek hikaye başlı başına büyük birkorku unsuru ama ilk dakikadan itibaren repliklerin yapaylığı, atmosferin bir türlü başarıyla yaratılamaması, oyuncu yönetiminin kötülüğü performansların vasatlığı (sadece Ebru Aykaçın performansı başarılı zaten filmin tek iyi yanıda o), kötü görüntü yönetimine berbat efeklere kadar herşey insanın gözüne batıyor, işleyişte aman aman olmayınca oldukça sıkıcı bir seğirlikten öteye gidemiyor.Zaten senaryoda 110dk sürücek birşeyde yok iki ileri bir geri şekilde sürüyor, 50 yıldır kullanılan klişe çıkış sahneleriyle birkaç kere zıplatsada bu ne filmikurtarmaya nede sürükleyiciliğiarttırmaya yarıyor.Sonuç olarak çıkış noktası doğru olan(hafiften ring özentisi olsada) ama her yönden batırılan kötü bir korku filmi denemesi var karşımızda.
10/4
MojoRising
MojoRising

25 Mart 2011 tarihinde eklendi
Tamam yüksek bütçeniz yok ve kısıtlı imkanlarla film çeviriyorsunuz buna saygı duyuyoruz.
Ama insan hiç olmazsa oyuncu seçimine özen gösterir be arkadaş. Bu kadar kötü oyuncularla bana hangi öyküyü anlatırsan anlat nasıl etkileyici olabileceksin ki.
cougarcop
cougarcop

24 Haziran 2009 tarihinde eklendi
film korkutuyormu? -kesinlikle evet.ama nasıl? -tüm klişeler kullanılarak.oyunculuk? -çok zayıf....senaryo,kurgu? -fena değil daha iyi olabilirdi.efekt-,makyaj? -bunların dışında pek de bir şey yoktu.herşeye rağmen Türk korku sinemasında bir mihenk taşıdır.cesur ve özenli bir iştir. çok eksikleri olduğu aşikar ama başlangıç için hiç de fena değil. film her yönüyle eleştirilebilir ama yönetmen ve yapımcılar sırf bu işi yapma cesaretlerinden ötürü eleştirilmemeli bence. çünkü ağzımızın suyu akarak izlediğimiz hollywood filmleri içinde buna yaklaşamayan yüzlerce korku filmi var. üstelik cinsellik kullanılmayan bir korku filmi en az 2 puan kaybeder.bunu göze almasıylada ayrıca tebriki ediyor. film 6/10 ama cesaret ve emek 10/10
Onur Derin
Onur Derin

8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
at o zaman kendini bence daha kötüsünü çekti adam yani ’semum’ u çekti
teomansonmez
teomansonmez

15 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
D@bbe ne yazık ki özgün ve orjinal olmaktan tamamen yoksun bir film.Filmin yönetmeni-senaristi Hasan Karacadağ Uzakdoğu'da bu işin eğitimini almış.Aldığı belli olsa gerek çünkü bu film Güneykore korku sinemasının başarılı örneklerinden çalıntılarla dolu.Tamamiyle araklanmış bir konu ve araklanmış bir senaryo ile karşımıza çıkıyor.Peki D@bbe hangi filmlerin izlerini taşıyor.Konu zaten Güneykore yapımı Kairo'nun tıpatıp aynısı.Sahneler bile neredeyse aynı.Bizimkisi fazlasıyla gülünç tabii.Bu Kairo filminin de Hollywood versiyonu da var.Adı Pulse.Bunun yanı sıra biraz Ju-on,biraz The ring ve biraz da Cevapsız Arama filmlerinin bir karışımı olmuş.Korkutmak yerine çok gülünç bir film D@bbe.Bunun bir sebebi de mali yetersizliktir herhalde.Kötü oyunculuklarda cabası.Hala izlemek istiyorsanız bir şey diyemem tabii.
caneri16
caneri16

19 Ekim 2005 tarihinde eklendi
kendı sınemacılarımızdan orjınal fılmler beklıyoruz.ınsallah beklentılerımız bu fılmle bırlıkte gerceklesır.
tmnt92
tmnt92

20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Korkunçtu.Gerçekten,inanılmaz bir şekilde,ilk kez bir Türk filminde bu kadar korktum.Bazı sahnelerde insan ciddi ciddi sıçradım,fakat bazı yerlerinde de güldüm.Türk sinema tarihinin en korkunç filmidir bu,ayrıca izlediğim en korkunç filmlerden biri.Belli bir konusu ve kurgusu olsaymış bir Halka gibi olabilirmiş,hatta elin Amerikalısı gelip yeniden çevrimini bile yapabilirmiş.10/5
sipru
sipru

27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
ilk semumu izlemiştim o daha güzeldi bence
ammeh
ammeh

31 Aralık 2008 tarihinde eklendi
paçalarından amatörlük akan çok sıradan bi film 10/5.
darklake
darklake

19 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
....saçma sapan uyduruk, artı sanırım vasat kelimeside bu film için uygun , olan bi filmdi yaw -spoiler-ya şimdi o inssanların alınyazıları öyle diye illa ölmeleri mi gerekiyodu..yani bizim türkelr bu hollywood dan da zalim çıktı( en azında adamlar insanların kurtulması için bi şans veriyodu) ama bunda hiç yok adamın kurtulma şansı yok adamlar baştan sona boş yere ter döktülerayrıcxca meydi ya filmin o sonunda hep birlikte poz verip halay çeker gibi koptum resmen yaaa .... Türkler böyle korku filmi yaptıkça ben gülmeye devam edicem ne diyim 4/10 fazla mı veredim ne ama olsun ...
redline99
redline99

14 Haziran 2006 tarihinde eklendi
bir kaç saat önce arkadaşımla çıkıp özellikle bu filmin dvdsini aldık. Evdeki 5.1 sistemi sırf bu film için kurduk ayarladık ettik. Film başladı. 5.1 sistemini görmemişler gibi sonuna kadar kullanmışlar. Sürekli sağdan soldan bi sesler geliyor artık sıkılıyorsun. Ayrıca filmin genel olarak seslerini hiç beğenmedim, buna oyuncuların ifadesiz suratları eklenince zaten ilk 10 dakkada bütün heyecanımız bizi terketti gitti. İlk intahar eden arkadaşın boynundan giren ve arka taraftan alakasız bir yerden çıkan odunumsu şey ise bize son dabbe oldu ve filmi kapatıp başka bir korku filmi izlemeye karar verdik. İzleyecek başka film kalmayınca bu filmi izlerim (belki).

Bir yandanda bu tür filmleri desteklemeye devam edeceğim ama. Biliyorum memleketimizde bazı şeylerin öncüsü olmak kolay değil hiç, o yüzden korku filmi yapan herkesi ne olursa olsun kutluyorum. Bizdeki imkanları spielberge versen heralde bundan iyisini yapamazdı. :)
gokhankocgida
gokhankocgida

31 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmi bugün izledim.senaryo harika ama oyunculuklar öyle vasat ki,korkmak yerine gülmek geldi içimden.seslerle gereksiz yere uğraşılmış.ama ses kalitesi,müzikler ve görüntüler iyi.fakat dabbenin neden yüzü belirgin değil ve neden filmin verdiği mesaj yok?final hiç olmamış.zaten ortada finel sahnesi yok.kimin neden ve ne zaman öldüğünü anlamıyoz.dabbe konu itibariyle korkunç bir film ama hollywood yapımı olsa kaliteli olurdu.senaryoyu ziyan etmişler.ilk bölüm bıktırdı ama 2. bölüm daha hareketli,çok para harcanması şart değil ama oyunculuk çok önemli,kendimi ana okulu müsamerelerinde hissettim.ama türkiyede ilk korku filmi olması açısından umut verici.aynı zamanda kıyameti anlatmaya çalışması da bir müslümöan olkarak gurur verici.ama dabbe üldürmek için değil,insanları inançlarıyla yüzleştirmek için yollanacak.neml süresi 82, ayete bakabilirsiniz?
5/10 veriyorum ama devamı daha iyi olmalı!